X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
תוכניות הריאליטי בנושא אוכל ברמה של מסעדות יוקרה, מעודדות את הסקרנות של הצופים וממריצה את כולנו לצאת לאכול במסעדות תכנון מראש ובחירות יותר נכונות של סוגי המזון שנזמין, יכולים למנוע עלייה בכמות הקלוריות
▪  ▪  ▪
תהיו מאסטר שייפים [צילום: נתי שוחט/פלאש 90]

חודשי הקיץ בכלל והחופשות המתלוות לעונה החמה, תמיד עודדה את האכילה בחוץ, כחלק מבילוי, אבל גם כפתרון קל לצאת מהמטבח הביתי ולא לבשל. היום כאשר רמת המסעדות והמגוון הקולינרי עלו לרמה בינלאומית, לא מפתיע שזה מוציא את כולנו לבילוי במסעדות ובבתי הקפה.
היציאה כבילוי במסעדות, טומנת בחובה כמות בלתי מבוטלת של קלוריות ורצוי לזכור שתכנון מראש ובחירות יותר נכונות של סוגי המזון שנזמין, יכולים בהחלט למנוע עלייה משמעותית בכמות הקלוריות בארוחה וכל זה מבלי להרגיש. וזו בהחלט תחשב למעידה לא מתוכננת.

המנה ראשונה

אפשר כבר במנה הראשונה לצאת נשכר אם תעדיפו מנות ראשונות בריאות, כמו סלטים טריים או ירקות מאודים, מנות שבכל מסעדה שודרגו מאוד וגוונו עם טעמים חדשים ומעניינים. אל תוותרו על הסלט: תמיד כדאי להתחיל בסלט גדול קצוץ או סלט ירוק (ללא תוספת גבינות שמנות, אגוזים מכל מיני מינים או קרוטונים שנטבלו בחמאה). תשתדלו לוותר על לחמים, על ממרחי כבד או מנות מטוגנות ועתירות שומן.
זכרו שברטבים יש כמות גבוהה של קלוריות "חבויות" שאנחנו ממש לא יודעים לספור כמו למשל: שמן, סוכר, ליקרים, צ'ילי מתוק, מיונז ועוד רבים וטובים אחרים. כמובן שהדבר נכון גם לרטבים המוכנים ובקיצור הישמרו מהקלוריות החבויות ברטבים.
במילים אחרות, אני ממליצה שתבקשו את הרוטב בצד, והסתפקו בשמן זית ולימון. הניסיון מוכיח, שכאשר ביקשתם את הרוטב של המסעדה בצד, כמעט תמיד אתם תוסיפו הרבה פחות ממה שהיו מוסיפים לכם.

הגודל גם קובע

מסעדות רבות מגישות מנות גדולות מאוד שיכולות להספיק לשני סועדים. אל תרגישו צורך "גמור את הכל מצלחת". אפשר להזמין פחות מנות ממספר הסועדים, לחלוק עם אחרים ובכך לטעום טעמים שונים של המנות שבתפריט. וגם אם תשאירו בצלחת, מרבית המסעדות יארזו את המנה לקחת הביתה (וכך גם חסכתם בישול למחרת. ותרו על הלחם והחמאה אשר מוגשים לצד הארוחה, לחמנייה וחמאה יכולות להוות יחד כבר כמחצית הקלוריות שבמנה.

לשאול לא עולה כסף

תזכרו שלא כדאי לפחד לשאול: מסעדות רבות, גמישות מאוד ומוכנות להגיש לכם את המנה לפי רצונכם. למשל, מסעדות המבורגרים, פעמים רבות יסכימו להגיש את ההמבורגר על סלט או לצד ירקות ולא בתוך לחמנייה כפי שהגשת המנה מקובלת.
בחרו חלבונים רזים כמו למשל, דג, חזה עוף, פילה או סינטה, וכך תחסכו קלוריות רבות בהשוואה לנתחים שמנים כגון אנטרקוט או פרגיות.

הערה בונה

קחו לתשומת לבכם שבהזמנת סלט "תמים" במסעדה יכולה להסתיים בקלות במנה עתירת קלוריות המכילה כ-800 קלוריות למנה (וזה לפני הלחם).
זיכרו שגם הסלטים הבריאים עם הקטניות ו/או הקינואה, או סלט טונה, יכולים בקלות להכיל 800 קלוריות. סלטים טבעוניים יכילו לרוב פחמימות כמו למשל בטטה, או חמוציות, שמן ורטבים המכילים סוכר או סילאן. סלטי טונה יכילו ביצה, תפוח-אדמה, מיונז ותירס. הסלט הרזה ביותר ברוב המקרים הוא סלט יווני וגם הוא מגיע בלי בעיה ל-600 קלויות לפני הלחם (ניתן לחסוך כ-200 קלוריות על-ידי הוצאת הקרוטונים).
כדאי לדעת שגם הלחם הקל במסעדה יכיל לרוב כ-100 קלוריות לפרוסה ממש כמו פרוסה רגילה ולא כמו הלחם הקל שבבית.

טיפים לאכילה בחוץ

  • קודם כל עדיף להיות מתוכננים במידת האפשר. אני אומרת שאם אתם נוהגים ללכת למסעדה "פעם באף פעם", לא נורא להזמין מה שרוצים, אבל אם נוהגים ללכת למסעדות באופן קבוע, מספר פעמים, אז כדאי לקזז קצת מסביב;
  • אם אתם יודעים מראש שאתם הולכים למסעדה בערב למשל, דאגו שארוחת הצהריים למשל תכלול סלט ומרק. אם יצאתם בספונטניות לארוחת צהריים במסעדה, אכלו ארוחת ערב קלילה למשל: סלט גבינה וחביתה;
  • ותרו על קינוח ומנת פתיחה לכל אחד. לרוב מדובר במנות גדולות מאוד, שאוכלים בעיקר עם העיניים, וחלקו מנות (אפשר בהחלט גם לחלוק מנה עיקרית או להזמין מנה יותר משמינה וסלט לאיזון ולחלוק;
  • מסעדה עם תפריט מגוון יכולה ממש להקל על התהליך;
  • שיטות הבישול במסעדה לא תמיד ברורות מהתפריט. אל תפחדו לשאול על אופן הזמנת המנה. תתפלאו לשמוע שהמון מסעדות גם ישנו לכם את ההזמנה לבקשתכם, ויפחיתו שמן וחמאה או יכוונו אתכם יותר נכון;
  • ניתן להזמין בחוכמה, במסעדות רבות ניתן להזמין לצד המנה מספר אפשרויות, כגון צ'יפס, שעועית ירוקה או אורז מלא, ניתן לוותר על האופציות המטוגנות ולחסוך בקלות כ-200 קלוריות לארוחה;
  • בחרו לשתות מים, סודה (לא בטעמים), ותה צמחים ותחסכו לפחות 100 קלוריות לכוס (גם אם מדובר במיץ טבעי, יש בו כמות קלוריות לא מבוטלת.
לסיכום: צאו לבלות, תאכלו במסעדות ותזכרו שאתם ה"מאסטר שפים" של עצמכם.

הכותבת היא דיאטנית קלינית B.SC ברשת סטודיו C
תאריך:  12/07/2015   |   עודכן:  12/07/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
תזונה נכונה כשיוצאים למסעדה
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
אכילה במסעדות
S.G  |  10/08/15 07:41
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עליס בליטנטל
סיפור אהבתם של אורפיאוס, הזמר והנגן הפנומנלי ואורידיקה, הונצח בעשרות יצירות אמנות, אופרות ודרמות. סטודיו יורם לוינשטיין מעלה גירסה חדשה לסיפור המיתולוגי שכתבה שרה רוהל וביים אמיר וולף
קובי מיכאל, אודי דקל
'המשחק הכפול' הוא כלי בשימוש השחקנים בזירה הפלשתינית, אשר מאפשר גמישות בין פרגמטיות לאידיאולוגיה. עם זאת, גלום בו סיכון לאובדן שליטה במצב. על-מנת לצמצם את האיום, מומלץ כי ישראל תנקוט מדיניות משולבת
רון יריב
הקידמה הטכנולוגית, זו שהפכה את התקשורת למהירה, זמינה וקלה יותר, בעת ובעונה אחת היא גם שהביאה לעלייה ברמות הלחץ ולשינוי דרסטי בשעות העבודה    להלן טיפים שיאפשרו לכם להפריד בין העבודה לבית
איתמר לוין
נועם הליכותיו של השופט אליקים רובינשטיין ובקיאותו במשפט העברי באים לידי ביטוי בהחלטתו בעניין מתדיין סדרתי שתקף בצורה גסה ביותר את בתי המשפט
יואב יצחק
קבוצה של עיתונאים ובראשם: רביב דרוקר, משה נוסבאום, ברוך קרא, מתי גולן, עדי מאירי וגידי וייץ, התלכדו מיד לאחר התאבדותו של תנ"צ אפרים ברכה ז"ל כדי להטיל על הח"מ את האשם להתאבדות הטרגית    הם לא נמנעו מסילוף העובדות ומדיווחים שיקריים לציבור    העובדה שברכה בחר להתאבד, במקום להיחקר, לא הרתיעה אותם מלפרסם שקרים ולהפנות אצבע מאשימה גם כלפי ראשי מח"ש וכלפי שי ניצן ויהודה וינשטיין    קבוצת שוקן ובראשה עמוס שוקן מנסה לחסל חשבונות ולפגוע ב-News1
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il