X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
רפעת אלאסד [צילום: AP]
חזרתו של רפעת אלאסד לסוריה
בצעד חריג אישר נשיא סוריה בשאר אסד לדודו רפעת אלאסד שניסה להדיח את אביו מהשלטון לחזור ממקום גלותו לסוריה. רפעת אלאסד המכונה "הקצב מחמאת" לא ישולב בשום תפקיד, חזרתו מוגדרת כצעד הומניטרי אך היא יוצרת תקדים לחזרת אישים מהאופוזיציה לסוריה

העיתון הרשמי הסורי "אלווטן" בישר בסוף השבוע שעבר על חזרתו של רפעת אלאסד בן ה-84 לסוריה באישור הנשיא בשאר אסד, רפעת אלאסד הינו דודו של הנשיא הסורי וחזרתו לסוריה איפשרה לו להתחמק מעונש מאסר בכלא הצרפתי,הוא הגיע לסוריה חודש לאחר שבית משפט לערעורים בצרפת אישר את עונש המאסר שנגזר עליו לאחר שהורשע בהלבנת הון ובמעילה בכספי ציבור.
רפעת אלאסד הינו אחיו הקטן של נשיא סוריה לשעבר חאפט' אלאסד, אביו של הנשיא הנוכחי בשאר אלאסד,הוא נולד בעיירה קרדאחה ליד העיירה לאד'קייה ב-1937 וסייע לאחיו חאפז במהלך השנים להשתלט על המדינה, הוא נמלט מסוריה ב-1984 לאחר שניסה להוביל ניסיון הפיכה נגד אחיו הנשיא, למרות זאת הוא זכה לקבל את המחילה של הבן בשאר אסד, נראה שקרבת הדם והרצון להגן על כל בני משפחת אסד, גברו על פני כל שיקול אחר.
הסכסוך בין שני האחים הסתיים בזמנו בפשרה משפחתית ורפעת אלאסד יצא לגלות תמורת עשרות מיליוני דולרים שהופקדו בחשבונותיו בבנקים בשוויץ, הוא קיבל גם כספים משליט לוב מועמר קד'אפי. הוא חי בגלות באירופה במשך יותר משלושה עשורים, בשוויץ, צרפת וספרד, במהלך התקופה הזו הוא מתח ביקורת קשה על שלטונם של חאפז ושל בשאר אסד.
רפעת אלאסד שימש בתפקיד סגן נשיא סוריה ומפקד בכיר בצבא הסורי, הוא קיבל בסוריה ובעולם הערבי את הכינוי "הקצב מחמאת" לאחר שהכוחות שתחת פיקודו הטילו ב-1982 מצור על העיר חמאת והרגו עשרות אלפי אזרחים סונים, לפני כן, ב-1980 הוא היה אחראי לטבח בכלא תדמור שבו נהרגו מאות אסירים חברי תנועת "האחים המוסלמים". מעשי הטבח שלו נראים "קטנים" יחסית בהשוואה למעשי הטבח שעשה הנשיא הסורי בשאר אסד בבני עמו במהלך 10 השנים של מלחמת האזרחים בסוריה שהחלה בשנת 2011 עם פרוץ תופעת "האביב הערבי".
הוא צוטט כאומר: "סטלין הקריב 10 מיליון בני אדם כדי לשמר את המהפכה הבולשביקית וסוריה חייבת לעשות את אותו הדבר כדי לשמר את המהפכה של מפלגת הבעת'." הוא איים "להילחם ב-100 מלחמות, להרוס מיליון מבצרים ולהקריב מיליון הרוגים" כדי לשמור על הסדר במדינה. במהלך שנות גלותו באירופה הוא לא הורשה לחזור לסוריה מלבד פעם אחת לצורך השתתפות בהלווית אמו בעיירה קרדאחה.
במהלך השנה החולפת, לאחר הנשיא בשאר אסד "נבחר" לקדנציה נוספת של 7 שנים, הוא פירסם ברכה על ניצחונו בבחירות.
תקדים לקראת פיוס לאומי בסוריה?
לא ברור אם גזר הדין שנגזר עליו בצרפת אסר על יציאתו מהמדינה או שהייתה כאן עסקה עם שלטונות צרפת, דהיינו ויתור על רכושו בצרפת בתמורה לאישור לעזוב את המדינה לסוריה. ההערכה היא שהנשיא בשאר אסד לא ישלב את דודו הקשיש בשום תפקיד פוליטי או חברתי, זה היה כנראה התנאי שהוא הציב בפניו כדי לאשר לו לחזור לסוריה.
בשאר אסד גילה סלחנות כלפי דודו כדי למנוע תסיסה בקרב בני העדה העלאווית והיווצרות אופוזיציה נגדו אם היה דוחה את בקשתו של רפעת אלאסד לחזור למולדתו ומניח לו לרצות עונש של 4 שנות מאסר בכלא הצרפתי. גורמים סורים אומרים כי הנשיא בשאר אסד קיבל ערבויות מרוסיה כי דודו לא ינסה ליזום שום פעילות נגדו וכי הוא בסך-הכל רוצה לסיים את חייו בעיר מולדתו.
באופוזיציה הסורית רואים בחזרתו של רפעת אלאסד תקדים לקראת פיוס לאומי והאפשרות שגם אישים פוליטיים מהאפוזיציה הסורית שנמלט לחו"ל מפני משטרו של בשאר אסד יורשו לחזור לסוריה בתנאים מסוימים ויתכן אף שחלק מהפליטים שנמלטו לטורקיה, למדינות ערב ולאירופה יוכלו לחזור למדינה. אמצעי התקשורת הסורים והרשתות החברתיות שנאמנים למשטר משבחים את הנשיא בשאר אסד על החלטתו ההומניטרית לאפשר לדודו הקשיש לחזור למולדת למרות שבמשך עשרות שנים הוא נהג כ"בוגד", ניסה להדיח את אחיו מן השלטון ותקף את המשטר הסורי ועל כך שבשאר אסד הצליח לגייס את תעצומות הנפש כדי להתגבר על משקעי העבר.

תאריך:  14/10/2021   |   עודכן:  14/10/2021
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמה בסוריה
איתמר לוין
שכנותיה של סוריה מחדשות את הקשרים איתה ושוב אינן חולמות על הדחתו של הנשיא, למרות ששליטתו במדינה היא מוגבלת מאוד – מדווח ניו-יורק טיימס
מירב ארד
מערכות ההגנה האוויריות בסוריה הופעלו בעקבות תקיפת שדה התעופה T4 בחומס    מרכז המעקב הסורי: אנשי מיליציות אירניות נהרגו
מירב ארד
צבי גיל
אילו העולם לא היה עובר בשתיקה בשלבים הראשונים של פרעות הנאצים ביהודים שלא לדבר על העם הגרמני עצמו, אפשר והשואה הייתה נמנעת    משום כך המורשת של השואה ולקחיה אינם עניין רק לימי הזיכרון, אלא לכול ימות השנה, בעולם, ולא פחות מזה כאן בארץ
ענת בן-חיים
בעלות בריתו של אסד מתחרות על שיקומו של צבאו, ונכון לעכשיו ידה של רוסיה על העליונה    המשימות העיקריות של הצבא המחודש הן כלפי פנים – להבטיח את הישרדות המשטר – אך היכולות שלו עלולות להיות מופנות גם כלפי ישראל
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il