X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
וושינגטון פוסט מזכיר שארגון הבריאות העולמי דן בימים אלו באמנה בינלאומית להתמודדות עם מגיפות, אך אומר שהתגובה לזן הקורונה החדש מלמדת שאולי לא תהיה בו תועלת
▪  ▪  ▪
חיסון בניגריה. רק 6% ביבשת מחוסנים [צילום: גמביגה אולמיקן, AP]

זן האומיקרון הגיע בדיוק בליבו של הדיון על יוזמתו של ארגון הבריאות העולמי לחתום על מה שזכה לכינוי "הסכם מגיפה". הארגון החל אתמול (29.11.21) כינוס מיוחד של מועצתו, השני בתולדותיו, אשר יימשך שלושה ימים כדי לדון ביוזמה זו – מדווח וושינגטון פוסט.
במשך שנה הזהירו מומחי בריאות, כי "איש אינו בטוח כל עוד לא כולם בטוחים" – והאומיקרון אכן הגיע מיבשת אפריקה, בה שיעור המחוסנים הוא 6% בלבד. תומכי היוזמה אומרים, כי "הסכם המגיפה" או כלי בינלאומי חוקי אחר יוכל להתמודד עם כמה מהכשלים שהובילו את העולם למצב הנוכחי. כלי שכזה יוכל להפעיל כלי בינלאומי שיזהה סיכונים מוקדם יותר ויסייע להבטיח את ייצור החיסונים והתרופות הדרושים. האומיקרון הגביר את המודעות לצורך ברפורמות משמעותיות, מציין הפוסט. אבל כמה מדינות, ובראשן רוסיה וסין, מסתייגות מכל רעיון של הסכם.
כאשר הן מתמודדות בפני סיכונים, ממשלות אינן חושבות בצורה גלובלית אלא מסתכלות על עצמן. מאז צץ האומיקרון, מדינות הגיבו במגבלות ואף באיסורים על-כניסה מהמדינות הנגועות – אך למרות זאת הנגיף מתפשט. הדבר מעלה את השאלה, האם – כמו בשלבים הראשונים של המגיפה – גם החיסונים יעניקו הגנה בראש ובראשונה למדינות העשירות, או שהם יגיעו למדינות שנפגעו בצורה הקשה ביותר.
מגבלות הנסיעות כבר מקשות על שיתוף הפעולה הבינלאומי. חוקר דרום-אפריקני שנטל חלק בזיהויו של הזן החדש, חוליו דה-אוליברה, אמר שהמגבלות מונעות ממנו לקבל את הכימיקלים הדרושים לו להמשך עבודתו. הן גם הובילו לביטול פגישת השרים של מועצת ארגון הסחר העולמי, שאמורים היו לדון בביטול הגנת הקניין הרוחני על החיסונים והתרופות לקורונה, כך שניתן יהיה לייצר אותם בצורה זולה יותר ברחבי העולם; האיחוד האירופי מתנגד, בטענה שהביטול יפגע ביזמות עתידית. כעת החשש הוא, שעד שהדיון יתקיים ועד שיוסקו מסקנות, הן יהיו פחות רלוונטיות בטווח הקצר.
"הסכם מגיפה" עשוי להיות שאפתני עוד יותר. הוא יוכל להתמודד עם דאגות נקודתיות שמעורר האומיקרון – למשל, לחייב מדינות לייצר כמות מסוימת של חיסונים או למעקבים כמו אלו שבוצעו בדרום אפריקה ובוצוואנה וסייעו לזהות את הזן. אבל הסכם שכזה ידרוש שנים של מו"מ וייכנס לתוקפו רק אחרי הקורונה. אבל הוא יבטיח שהתפרצויות עתידיות לא יגרמו לטעויות כפי שבוצעו בשנתיים האחרונות. העולם לומד כעת, שחלוקת חיסונים וייצורם תוך כדי תנועה בזמן מגיפה, איננה אסטרטגיה טובה. הסכם שכזה יוכל ליצור מכניזם שיופעל אוטומטית כאשר תצוץ סכנת מגיפה.
שרי הבריאות מ-32 מדינות תומכים ב"הסכם מגיפה", ואפילו ארה"ב – מתנגדת מסורתית לחוזים בינלאומיים נרחבים – נשמעת כמעט כתומכת נמרצת ברעיון. אבל יש גבולות למה שיוכל להשיג הסכם כזה. השנתיים האחרונות הראו, כי התגובה המרכזית למגיפות היא מגבלות תנועה – נושא שכלל אינו מופיע בטיוטת ההסכם שניסח ארגון הבריאות העולמי.
למדינות יש הרגל להתעלם מהסכמים בינלאומיים כאשר הללו אינם מתאימים להן. ההסכם הקיים משנת 2005 שכותרתו "תקנות בריאות בינלאומיות", אשר סלל נתיב חדש לתגובה על התפרצות המגיפות, אם כי יש בו מעט פרטים ואכיפה, הופר שוב ושוב מאז פרוץ הקורונה. האומיקרון הוא אולי הוכחה מדוע "הסכם מגיפה" הוא כה חיוני, אבל תגובת העולם לזן החדש אולי מראה שגם הוא לא יעבוד, סבור הפוסט.

תאריך:  30/11/21   |   עודכן:  30/11/21
+בנט: כשנדע יותר נוכל להרגיע את האיכונים
18:40 30/11/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ראש הממשלה שוחח עם קנצלר אוסטריה ועם ראש ממשלת צ׳כיה אודות ההתמודדות עם נגיף הקורונה והזן החדש "אומיקרון"  ▪  התייחס להשפעת החיסונים ולאיכונים הסלולריים ע"י השב"כ

בנט בשיחתו עם מנהיגי המדינות [צילום: עמוס בן גרשום/לע״מ]
+יותר ילדים שמנים בשל הקורונה
16:32 30/11/21  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

שבועות וחודשים של רביצה מול המסכים בלא פעילות גופנית, יצרו בעיה קשה בכל רחבי העולם – כולל במדינות העניות  ▪  תוצאותיה יתגלו בבירור בשנה הקרובה

הרגלים גרועים לכל החיים [צילום: קירסטי וויגלסוורת', AP]
+קורונה בארץ: 636 מואמתים חדשים; מקדם ההדבקה - 1.03
11:27 30/11/21  |  מירב ארד

משרד הבריאות עדכן כי 636 מאומתים חדשים אובחנו אתמול לנגיף הקורונה. אחוז הנבדקים החיוביים עומד על 0.63%. מקדם ההדבקה ירד ל-1.03. 117 חולים מצבם מוגדר קשה ו-69 מונשמים. 8,195 נפטרים במצטבר מפרוץ המגפה.

+34 חשודים כנשאי אומיקרון בארץ
11:18 30/11/21  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

ד"ר אלרעי פרייס: עד כה רק שני בני אדם מאומתים שהתגלו כנשאי זן האומיקרון בישראל  ▪  הוסיפה: "היום יהיו נתונים ראשוניים לגבי יעילות החיסון"  ▪  עד כה הועברו לשב"כ 13 שמות בלבד, עליהם התקבלו בחקירה אפידמיולוגית 136 מגעים שנחקרים ומבודדים

ד"ר אלרעי-פרייס. "למנוע התפשטות נרחבת בקהילה" [צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת]
+מהיום: קווי שירות ייעודיים לחוזרים מטאבה
10:29 30/11/21  |  מירב ארד

    החל מהבוקר (יום ג') ועד יום שני הבא (6.12.21) יופעלו שלושה קווים ייעודיים ממעבר טאבה לחיפה, ירושלים, תל אביב ובאר שבע. לחיפה ולירושלים יופעלו בימי חול 2 נסיעות יומיות בשעה 14:30 ובשעה 18:00. לתל אביב יופעלו 7 נסיעות יומיות, עם עצירה במחלף שרה בבאר שבע בשעות 09:00, 11:00, 13:00, 15:00, 16:30, 18:00 ו-20:00. בסוף השבוע יופעלו הקווים במתכונת מצומצמת. הנסיעה בקווים אלה הינה בתשלום. ניתן להתעדכן בלוחות הזמנים של הקווים במוקד השירות של אגד
  • 2800 ובמוקד הרשות הארצית לתחבורה ציבורית במשרד התחבורה
  • 8787.
הפעלת השירות היעודי במהלך השבוע הקרוב, נועדה לאפשר לישראלים החוזרים מסיני להגיע לכתובת בה ישהו בבידוד, ללא שימוש בטיסות פנים ובתחבורה הציבורית. זאת, במטרה לאפשר לחוזרים מסיני הסדר הגעה לביתם, לאחר שלא יכלו להתארגן להסדר מראש בשל המצב.

+"החיסונים פחות יעילים מול זן האומיקרון"
08:33 30/11/21  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

סטפן בנסל אמר בראיון לפייננשל טיימס: "הולכת להיות ירידה מהותית. כל המדענים שדיברתי איתם אמרו - 'זה לא נראה טוב'"  ▪  ארגון הבריאות העולמי הזהיר מפני התפרצויות של קורונה אשר עלולות להיות בעלות "השלכות משמעותיות"

[צילום: ביל פייקס, AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מגיפת הקורונה
מירב ארד
סטפן בנסל אמר בראיון לפייננשל טיימס: "הולכת להיות ירידה מהותית. כל המדענים שדיברתי איתם אמרו - 'זה לא נראה טוב'"    ארגון הבריאות העולמי הזהיר מפני התפרצויות של קורונה אשר עלולות להיות בעלות "השלכות משמעותיות"
איציק וולף
מסמך חוות דעת של ארגון הבריאות העולמי מעריך כי עלולות להיות בעתיד הנראה לעין התפרצויות של קורונה אשר עלולות להיות בעלות "השלכות משמעותיות"    ההערכה הכוללת: "הסיכון הבינלאומי מוגדר כגבוה מאוד"
עידן יוסף
איתמר לוין
המדענים יידעו בתוך מספר שבועות האם ובאיזו מידה החיסונים הקיימים מספקים הגנה מפני האומיקרון    פייזר ומודרנה מבטיחות שבמידת הצורך יהיו חיסונים מותאמים בתוך כמה חודשים
מירב ארד
ההתקהלות במבנה שאינו תחת תו ירוק תהיה עד 50 אנשים    הוראות שחלו על תיירים ערב תחילת התקנות ימשיכו לחול, בנוסף למגבלת ההתקהלות, עד ל-9.12 לכל המאוחר    משרד הבריאות: מקבלים דיווחים ממדינות אירופה על ריצופים חיוביים לווריאנט האומיקרון    הדיון בהכרזה להמשך הבידוד בפיקוח ההסכמון יתקיים מחר
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il