X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
על מי האחריות? [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
כולם צריכים להיות במבוכה
מדוע החלטה שרירותית שהמציא תכסיסן זול פוליטי, תקבע את סדר היום הציבורי ואת הנושא שבגינו אמורים חברי האופוזיציה או הקואליציה להיות מובכים? החסרים חוקים חשובים שבשל אי-קידומם אמורים גם חברי הממשלה וגם חברי האופוזיציה להיות במבוכה?

ידועה השיטה בפוליטיקה שבה מעלים הצעת חוק שהיריבים לא יכולים להתנגד לה אך גם לא לקבלה וכך גורמים להם להיראות לא טוב מבחינה ציבורית (תרגיל שפחות הצליח בהקשר לחוק "ממדים ללימודים" בשל ההברקה של האופוזיציה שיצאה בסופו של דבר יותר נדיבה כלפי הלוחמים מהממשלה עצמה, אם כי ספק אם חוק לטובת הלוחמים היה נחקק לו הליכוד היה בשלטון).
הרצון להביך את היריב הפך למטרה בפני עצמה וזו תופעה שאינה חדשה (זה לא החל בכנסת הנוכחית). לא פעם הח"כים פוסלים חוקים שהם בעצמם טרחו לקדם כאשר זה השתלם להם. לא אתפלא אם בקרב חברי הממשלה המציעה חוק מסוים, מתפללים לפעמים שהאופוזיציה תפילו ובמיוחד שר האוצר האמור לממנו (לא נראה לי למשל שלאביגדור ליברמן היה כואב אם היה נחסך ממנו הצורך לממן את הלימודים ללוחמים), במצב כזה הרווח כפול - גם האופוזיציה יוצאת אשמה וגם הממשלה יכולה לחלק את התקציב על-פי סדר עדיפות שיקר יותר לליבה.
כשחושבים על העניין ברצינות המבוכה צריכה להיות משותפת לכולם. הממשלה צריכה להתבייש כי היא לא יכולה לחוקק חוק בכוחות עצמה (קשה לא להבין את האופוזיציה שאינה מוכנה שישתמשו בה ויזרקו. ראש ממשלה צריך לקחת אחריות לגבי הרכב הממשלה שהוא בונה ולא לפנות לאופוזיציה שתציל אותו ובכך ליהנות מכל העולמות), עם זאת, המבוכה אינה יכולה להתחמק ממי שאינו תומך בחוק חשוב במיוחד בייחוד כשהציבור צמא לכנסת עניינית שתעבוד עבורו ולא עבור תכסיסים ומשחקי כבוד.
המבוכה האמתית
מדוע החלטה שרירותית שהמציא איזה תכסיסן זול פוליטי, תקבע את סדר היום הציבורי ואת הנושא שבגינו אמורים חברי האופוזיציה או הקואליציה להיות מובכים? החסרים נושאים דחופים שצריך לטפל בהם במדינה הזו? החסרים חוקים חשובים שבשל אי-קידומם אמורים גם חברי הממשלה וגם חברי האופוזיציה להיות במבוכה?
ללוחמים מגיע מימון של מאתיים אחוזי שכר לימוד ולא מאה בלבד, כי מגיע להם תקציב גם עבור מעונות הסטודנטים, הארוחות, הביגוד, הספרים וצורכי המחיה הבסיסיים האחרים שלהם בתקופת לימודם וראוי שיתאפשר להם גם ליהנות ממעט מותרות לצורכי הנשמה (סרט טוב, מנוי להצגות תיאטרון או מנוי לקונצרטים, עיסוי טוב וכו').
עם זאת חשוב להבין שלא חסרים עניינים דחופים יותר או דחופים אם ווה שצריך לטפל בהם גם. מדוע להיות נבוך מהתנגדות להצעת חוק ספציפית שנבחרה באופן שרירותי או פוליטי מתוך מיליון אפשרויות אחרות להצעות חוק חשובות לא פחות (ואפילו יותר) ולא להיות נבוך מאי קידום העניינים הבוערים האחרים?
האם הממשלה כבר טיפלה באיום רעידות האדמה? האם מעט ניצולי השואה שנותרו זוכים כולם לחיים בכבוד ולא לחיים במצוקה ובמחסור (עוד מעט כבר לא נוכל לתקן את העוול הזה לעולם)? האם סל התרופות מכסה את כולם? האם הנכים כבר זכו להעלאת קצבתם בצורה הולמת המאפשרת להם חיים בכבוד (מסכנים, הם נלחמים לשם כך שנים ופתאום באו הלוחמים ועקפו אותם בסיבוב)? האם נעשו רפורמות מרחיקות לכת במערכת החינוך כך שהיא תהיה מתאימה לכולם ותאפשר לכל תלמיד לממש את הפוטנציאל שבו? האם ישנה זכות בסיסית לקורת גג במחיר שפוי? האם ים המלח כבר לא בסכנה? האם אין בעיות חמורות של פשיעה?
האם מתמודדי הנפש מקבלים יחס ראוי בבתי החולים הפסיכיאטרים ומקבלים טיפול שיוכל לתת להם איזו תקווה? האם יש פתרון לעשרות אם לא מאות אלפי אזרחים שמרגישים אבודים ושהממסד אינו עוזר להם במקרה הטוב ובמקרה הרע הם אפילו חוששים לפנות אליו? האם אין מפעלים מזהמים הגובים קורבנות בחיי אדם שלא ניתן למצוא להם חלופות שמזהמות פחות? האם לא נותרו סוגיות בענייני הנשים שצריך לטפל בהן למרות הלובי החזק שלהן בכנסת או לחלופין האם ישנו סוף כל סוף מענה הולם למצוקת האבות הגרושים? האם אנחנו לא מאבדים יותר ויותר את הרוב היהודי באזורים נרחבים של הארץ?
האם אין צורך להשקיע יותר בהסברה כדי להתמודד מול דעת קהל שלילית ביותר כלפי ישראל בעולם? האם לא חשוב להשקיע ברפואה מונעת שתחסוך מחלות קשות בעתיד? האם לא צריך להילחם באלימות בבתי הספר ובחרמות שהורסות לרבים מילדינו את הקסם של תקופת הילדות וגם את המשך החיים כי מצוקה נפשית בילדות משאירה לעיתים קרובות חותם נפשי אחר כך? האם התכנים בטלוויזיה ראויים? האם משקיעים מספיק בספורט, באומנות ובנשמה? האם לא חסרים נושאים נוספים שראוי לטפל בהם שלא העליתי עד כה על הכתב?
הנדסת תודעה
האם כל הממשלות לדורותיהן צריכות להתבייש כי לא חוקקו בזמנם את חוק ממדים ללימודים? בן-גוריון, גולדה מאיר, רבין, בגין ושמיר הם אויבי העם? אז מישהו החליט באופן פתאומי (אולי כדי לאזן את תדמית הממשלה הנכנעת לטרור) שדווקא עכשיו, לימודים לחיילים זה הנושא הכי חשוב והכי בוער שמוכרחים לתמוך בו ושמי שמתנגד לו צריך להרכין את ראשו בבושה בפני המראיינים והמצלמות באולפן החדשות. מדוע שהממשלה לא תסתובב מבוישת בעצמה בשל אי-קידום העניינים האחרים שציינתי? מדוע שהאופוזיציה לא תתבייש על כך שלא קידמה את אותם העניינים כשחבריה היו בממשלה?
מי בכלל קבע שהלימודים זה הדבר שהלוחמים הכי צריכים? אולי חלקם מעדיפים עזרה בהקמת עסק פרטי? אולי חלקם מסודרים בעסק משפחתי ומעדיפים סיוע משמעותי ברכישת דירה? אולי אחרי תקופה של עבודה פיזית קשה רבים מהם מעדיפים מימון לטיול ממושך בחו"ל או לעיסויי טוב פעמיים בשבוע למשך שנה כדי להרגיע את כל העצבים והמתחים שהם צברו במהלך שירותם?
הממשלה לבדה אמורה לקחת את האחריות למה שקורה כאן ולא האופוזיציה. ממשלה שאינה יכולה לדאוג לצרכיה הבסיסיים של המדינה ללא סיוע מהאופוזיציה אינה יכולה להתקיים. הממשלה הזו עם כל צביעותה עוד עשויה לדרוש הצבעת אי-אמון באופוזיציה ולהפיל אותה כפי שכתבה שירה אדרי המבריקה בטוויטר שלה.
אינני מומחה לחקיקה ולאישור תקציבים אך אני מניח שכמו שהממשלה יכולה להעביר כספים ללא חקיקה מיוחדת לכל מי שמאיים להפיל אותה ובמצבים שונים אחרים, כך היא יכולה לסייע ללוחמים גם מבלי לחוקק חוק מיוחד לשם כך (אחרת, תפקידו של שר האוצר מתגמד במיוחד אם כל הקצאת כספים צריכה רוב פרלמנטרי). לחוק יש יותר משמעות לטווח הארוך למרות שגם אותו אפשר לבטל (לא שהסיכוי לכך גדול במיוחד כשמדובר בחוק פופולרי המטיב עם לוחמים).
מעניין אם הממשלה הייתה מעבירה תקציבים ללוחמים גם אם לא הייתה מתקבלת הצעת הפשרה של גנץ שאפשרה את קידום החוק למענם. התפספסה לנו הזדמנות אמתית לגלות אם ההטבה ללוחמים באמת הייתה חשובה לנפתלי בנט, יאיר לפיד, גדעון סער ואביגדור ליברמן או רק דעת הקהל וההזדמנות להביך את האופוזיציה. כמו-כן התפספסה לנו ההזדמנות האמתית לדעת אם התקשורת הייתה מפילה את האחריות על הממשלה שלא העבירה תקציבים ללוחמים גם ללא חקיקה, או מציגה לנו עוד לוחמים מסכנים על המרקע המשוכנעים שרק בגלל האופוזיציה נמנעו מהם הלימודים המוזלים.

תאריך:  25/05/2022   |   עודכן:  29/05/2022
+אושר בטרומית: מבנה אחיד לכל תלושי השכר
23:31 25/05/22  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

הכנסת אישרה תחילת חקיקה של חובת פורמט אחיד לכל תלושי המשכורת בישראל במטרה להקל על העובדים לקרוא אותם  ▪  מוצע לקבוע חובה למסור לכל עובד גיליון אלקטרוני שיכלול את נתוני התלוש ופנקס השכר, בצד החובה למסור לו תלוש שכר

לא כל שכיר מבין את תלוש השכר שקיבל [צילום: פלאש 90]
+ארבל: שס לא תתמוך במינוי כהנא לשר תמורת תמיכתו בביטול רפורמה של הנדל
21:17 25/05/22  |  עידן יוסף

אתר ישראל היום דיווח כי בלשכת כהנא סיכמו עם ח"כ משה ארבל כי ח"כים בשס יאפשרו את המינוי של מתן כהנא לשר, ובתמורה הוא יתמוך בחוק התקשורת של שס נגד רפורמת הטלפונים הכשרים (הקומה הכשרה) של יועז הנדל. ארבל הגיב ואמר כי זהו פרסום שקרי על סיכום שלא היה מעולם. "החלפת בנט בכהנא כשר לשירותי דת משולה למחליף פרה בחמור ואנחנו מעולם לא נתמוך באופן מעשי בקידומו של מי שמחריב בידיו את כל שירותי הדת היהודיים בישראל ונלחם בכבוד התורה בריש גלי. נפעל ככל הנדרש להקמת ממשלה לאומית המכבדת את התורה והמסורת״.
בנאום במליאת הכנסת, טען ארבל כי מנכ"ל משרד התקשורת לירן אבישר בן-חורין מטפלת בקומה הכשרה בלי גילוי נאות שבעלה ייצג בעבר את המרכז הרפורמי לדת ומדינה ועותר נוסף בבג"ץ נגד הקומה הכשרה. לדבריו, "אם אמסלם היה עושה את זה כשר תקשורת הייתה נפתחת חקירה פלילית".
בתגובה, אמר ח"כ גלעד קריב שהבעל סיים את התקשרותו עם המרכז הרפורמי כשנה לפני מינויה של אשתו. שר התקשורת הנדל אמר שמדובר בחדשות כזב, וכי מי שקיבל את ההחלטה בעניין היה הוא עצמו.

+בטרומית: הגדלת סכום הפיצויים בשל עוולה לפי חוק איסור הפליה במוצרים
20:47 25/05/22  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק איסור הפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים (תיקון - הגדלת סכום הפיצוי בלא הוכחת נזק), התשפ"ב-2021 של חבר הכנסת גלעד קריב.
מוצע בה להגדיל את סכום הפיצויים בלא הוכחת נזק שבית משפט יכול לפסוק בשל עוולה לפי חוק איסור הפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים, מסכום של 50,000 שקלים חדשים לסכום של 120,000 שקלים חדשים.

+בטרומית: תלוש אחיד לשכר
20:21 25/05/22  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק הגנת השכר (תיקון - פנקס שכר, תלוש שכר וגליון אלקטרוני), התשפ"ב-2021 של חברת הכנסת גבי לסקי.
מוצע בה לקבוע כי השר האחראי על זרוע העבודה יקבע בתקנות באישור הוועדה, את המבנה של תלוש השכר שצריך המעסיק לספק לעובד, את נוסחו ואת מראהו. בנוסף, מוצע לקבוע חובה למסור לכל עובד גיליון אלקטרוני שיכלול את נתוני התלוש ופנקס השכר, בצד החובה למסור לו תלוש שכר, והצעת החוק מתייחסת גם לדרכי המסירה של הגיליון האלקטרוני לעובדים שאין ברשותם אמצעים דיגיטליים.

+ניצחון לאופוזיציה: אושר בטרומית חוק המשווה בין אלמנים ואלמנות בעניין זכאות לקצבת שארים
20:01 25/05/22  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק הביטוח הלאומי (תיקון - ביטוח שארים לאלמן), התשפ"ב-2022 של חבר הכנסת דוד אמסלם, אליה הוצמדו הצעות של חברי הכנסת שלמה קרעי ויואב קיש. למרות התנגדות הממשלה, הצעותיהם של חברי הכנסת אמסלם וקרעי עברו ברוב של 10 תומכים מול 9 מתנגדים. ההצעות יעברו לוועדת הכנסת. בהצעתו של ח"כ קיש נרשם שוויון 9 וההצעה לא עברה.
מוצע בה לקבוע כי אלמן, בדומה לאלמנה, יהיה זכאי לקצבת שארים ללא מבחן הכנסה וגם אם אין עמו ילד.

+בטרומית: הסדרת השעיה או פיטורין של עובדי הוראה החשודים בעבירות מין ואלימות
19:58 25/05/22  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק השעיה או פיטורין של עובדי הוראה החשודים בעבירות מין ואלימות, התשפ"ב-2022 של חברת הכנסת שרן השכל. 13 חברי כנסת תמכו ללא מתנגדים וההצעה תועבר לוועדת החינוך.
מוצע בה לאפשר השעיה של עובד הוראה אם נפתחו נגדו הליכים פליליים בחשד לביצוע עבירת מין או אלימות, ולחייב השעייתו אם הוגשו נגדו שלוש תלונות או יותר. עוד מוצע לאפשר פיטורין של עובד הוראה אם הוגשו נגדו שלוש תלונות או יותר בעבירות כאמור, ולקבוע שחובה לפטרו אם הורשע בעבירה כאמור, אלא אם המעסיק שוכנע שיש טעמים מיוחדים המצדיקים אחרת, והכל לאחר שניתנה לעובד הזדמנות להשמיע טענותיו.

+הצעת החוק של גמליאל נפלה בטרומית בגלל הליכוד, אך הצעות זהות של הקואליציה אושרו
19:30 25/05/22  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק לצמצום השימוש בשקיות נשיאה חד-פעמיות (תיקון - היטל על שקית נשיאה חד-פעמית), התשפ"ב-2022 - של חבר הכנסת יוראי להב הרצנו וקבוצת חברי כנסת. 23 תמכו מול 22 שהתנגדו וההצעה תועבר לוועדת הכנסת שתכריע לאיזו ועדה להעביר אותה.
להצעה הוצמדה הצעה של ח"כ גילה גמליאל ולאחר הצבעה אלקטרונית נרשם שוויון 22, ח"כ מנסור עבאס הודיע כי הצבעתו לא נקלטה ויו"ר הישיבה, ח"כ צביקה האוזר החליט לצרף את הצבעתו ובכך החוק עבר ברוב של 23 תומכים מול 22 מתנגדים.
לאחר מחאות מצד חברי כנסת מהליכוד ולאחר בדיקת הייעוץ המשפטי הוחלט כי התוצאה תישאר על שוויון 22 כך החוק של ח"כ גמליאל מהליכוד לא עבר, אך הצעה נוספת שהוצמדה של ח"כ מיכל רוזין עברה גם היא ברוב של 23 תומכים מול 22 מתנגדים.

+חוק השקיות אושר בטרומית על חודו של קול, אך בשל הצבעת עבאס נדרש בירור
18:37 25/05/22  |  עידן יוסף

ברוש של 23 מול 22 אושר חוק השקיות, המבקש להחיל את חובת גביית תשלום 10 האגורות מהלקוחות גם על עסקים קטנים ובינוניים. ח"כ מנסור עבאס הצביע נגד החוק במקום בעד. היו"ר האוזר קיבל את התיקון, אבל באופוזיציה מבקשים לעצור את המליאה עד לקבלת חוות דעת משפטית.
ח"כ אביר קארה (ימינה) הצביע בעד מתוך תקווה לטרפד אותו בהמשך הליכי החקיקה, וכך גם ראש הממשלה בנט.
יו"ר הליכוד נתניהו כעס על ח"כ גילה גמליאל אחרי שסרבה למשוך את חוק השקיות. בתיעוד שהובא בכאן חדשות נשמע נתניהו אומר לה: ״בגללך לא נצליח להפיל את הקואליציה. זה פורם לנו את האופוזיציה! בשביל מה צריך את החוק הזה, תמשכי אותו״. גילה גמליאל: ״אני לא מושכת מר נתניהו״. אקוניס: ״הכל מצולם פה״. גמליאל לא הצביעה.

+גיוס כללי בשס להפלת חוק השקיות
18:02 25/05/22  |  עידן יוסף

יו"ר שס, אריה דרעי, ביקש מחברי הכנסת של מפלגתו להודיע לקואליציה על ביטול קיזוזים בניסיון להפיל את חוק השקיות. השרה יפעת שאשא ביטון הסכימה להתקזז עם ח"כ עאידה תומא סלימאן, אך הקואליציה המעוניינת בניצחון הטילה וטו על הקיזוז.
ח״כ יצחק פינדרוס הסכים לההתקזז עם שאשא ביטון. תומא סלימאן מתעקשת לצאת לאירוע בבית הנשיא למרות שאין לה קיזוז כך שהקואליציה תצליח לאשר את החוק. בתגובה הודיע דרעי כי אם לא תקוזז תומא סלימאן, איש לא יקוזז (וואלה).
מדובר בהצעת חוק שנועדה להרחיב החובה לגבות מהלקוחות 10 אגורות עבור שקית ניילון, כך שתחול גם על עסקים בינוניים וקטנים. עדיין לא ידוע כיצד יצביע ח"כ אביר קארה.

+ח"כ השכל הצביעה נגד הצעת חוק של רע"ם
17:43 25/05/22  |  עידן יוסף

מרידה בקואליציה. חברת הכנסת שרן השכל (תקווה חדשה) הצביעה נגד הצעת חוק של רע"ם כמחאה על כך שהמפלגה מתנגדת לחוקי הקנביס שהיא מבקשת לקדם.

+מירי רגב צודקת
17:39 25/05/22  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

אין בהדלפת "כאבי הבטן" כדי להעיד על כך שחברי הכנסת בימין האופוזיציוני אינם רגישים לצרכי אוכלוסיות מוחלשות. כך בדיוק צריכה להתנהל אופוזיציה שהקואליציה לא טורחת להגיע איתה להסכמות, גם אם זה לא נראה טוב

רגב. אין צורך בנקיפות מצפון [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+מדים, לימודים, תהילה
16:10 25/05/22  |  אפרים הלפרין   |   לרשימה המלאה

מה הייתה מהות סרט האימים שהוצג לנו על-ידי קואליציה חלשה עד בלי די ואופוזיציה לוחמנית ורשלנית

ירוץ ב-LOOP [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+אושר בטרומית: קמעונאי גדול לא יהיה רשאי להקצות לספקים גדולים שטח מדף בשיעור העולה על 50% משטחי המדף
13:06 25/05/22  |  מירב ארד

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק קידום התחרות בענף המזון (תיקון - הפיכת הוראת שעה להוראה קבועה), התשפ"ב-2022 של חבר הכנסת אלכס קושניר וקבוצת חברי הכנסת. מוצע לחוקק מחדש הוראת השעה שתוקפה הסתיים בתחילת שנת 2016, ולהחליפה בהוראה קבועה עם מספר שינויים. מוצע לקבוע כי קמעונאי גדול מאוד לא יהיה רשאי להקצות לספקים גדולים מאוד כהגדרתם בסעיף שטח מדף בשיעור העולה על 50% משטחי המדף בכל אחת מחנויותיו, ושטח המדף לכל ספק גדול מאוד בודד לא יעלה על 15% משטחי המדף בכל אחת מהחנויות.

+תיקון תקנות שיאפשר את הרחבת היצע קרנות החוץ בישראל
11:56 25/05/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

נוכח התיקון היצע קרנות החוץ אשר יוכלו להירשם למסחר בבורסה בתל אביב צפוי לגדול, ולהעמיד גיוון היצע אפשרויות ההשקעה לציבור

היו"ר קושניר [צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת]
+השקר ההיסטורי של סיעת ביבי-רגב
11:22 25/05/22  |  דן מרגלית   |   לרשימה המלאה

רבים בסיעת הליכוד מפיצים עתה את הבדותה שתפקיד האופוזיציה להפיל את הממשלה (וזה נכון) גם במחיר מניעת חוקים ראויים (וזה לא נכון)

נתניהו. ללא מעצורים [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+בסיסי צה"ל ובתי החולים לא יחוברו בקרוב לרשת חלוקת הגז הארצית
11:04 25/05/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

משרדי הבריאות והביטחון מנהלים ויכוחים מול חברות החלוקה באשר לאחריות העיכוב בחיבור  ▪  כי עד היום חוברו לרשת הגז 131 צרכנים, 26 מתוכם חוברו בשנת 2021 וכי הצפי לחיבור 25 צרכנים נוספים בשנת 2022

ח"כ מוסי רז. "מקווה שזה יקרה תוך פחות מ-30 שנה" [צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת]
+דרמה: ח"כ ביטון השבית את כל דיוני ועדת הכלכלה
09:28 25/05/22  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

יו"ר ועדת הכלכלה נעל את ישיבת הוועדה בנושא רפורמת תערפי התחבורה הציבורית והודיע: "משרדי התחבורה והחקלאות לא סופרים את הכנסת. מהיום כל דיוני ועדת הכלכלה וועדות המשנה מבוטלים ואני לא אצביע עם הקואליציה, למעט בהצבעות אי-אמון"

מיכאלי וליברמן. לא מוכנים לשנות את הרפורמה [צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור מעוז  אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor  Liberman  אביר קארה / Abir  kara  אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אורנה ברביבאי / Orna  Barbivai  איילת שקד / Ayelet Shaked  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון טל / Alon  Tal  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי אבידר / Eli Avidar  אלי כהן / Eli Cohen  אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov  אלעזר שטרן / Elazar Shtern  אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי לסקי / Gaby  Lasky  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גדעון משה סער / Gideon  Sa'ar  גולדה מאיר  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  חיים ביטון / Haim Biton  חיים כץ / Haim Katz  חמד עמאר / Hamad Amar  יאיר גולן / Yair Golan  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב בן צור / Yoav Ben Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine  Razvozov  יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon  יוסף שיין / Shain Yossi  יועז הנדל / Yoaz  Hendel  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יחיאל משה טרופר / Yehiel  Tropper  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימודים / Limudim  לימור מגן תלם / Limor Magen Telem  מאזן גנאים / Mazen  Ghanem  מאי גולן / May  Golan  מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger  מירב בן ארי / Merav Ben Ari  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה (מוסי) רז / Mossi Raz  מתן כהנא / Matan  Kahana  נחמן שי  ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz  ניר אורבך / Nir  Orbach  נירה שפק / Nira  Shpak  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סימון דוידסון / Simon Davidson  סלאלחה עלי / Salalha Ali  סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עידית סילמן / Idit  Silman  עידן רול / Roll Idan  עיסאווי פריג' / Issawi Frej  עמיחי שיקלי / Amichai Chikli  עמר בר-לב / Omer  Bar-Lev  פטין מולא / Patin  Mula  פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שמחה רוטמן / Simcha  Rothman  שרן השכל / Sharren Haskel  תמר זנדברג / Tamar Zandberg
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
כולם צריכים להיות במבוכה
תגובות  [ 6 ] מוצגות  [ 6 ]  כתוב תגובה 
1
פוליטיקה מלוכלכת
סלומון  |  25/05/22 14:21
2
מפורט ביותר ומחכים ל"ת
מריים יעקב  |  26/05/22 15:24
3
יפה חשפת את מערומיהם ! ל"ת
קורא ותיק  |  27/05/22 15:54
4
יפה חשפת את מערומיהם ! ל"ת
קורא ותיק  |  27/05/22 15:54
5
יפה חשפת את מערומיהם ! ל"ת
קורא ותיק  |  27/05/22 15:54
6
מאמר מצויין
חנוך ח.  |  27/05/22 19:44
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 24
עידן יוסף
יו"ר ועדת הכלכלה נעל את ישיבת הוועדה בנושא רפורמת תערפי התחבורה הציבורית והודיע: "משרדי התחבורה והחקלאות לא סופרים את הכנסת. מהיום כל דיוני ועדת הכלכלה וועדות המשנה מבוטלים ואני לא אצביע עם הקואליציה, למעט בהצבעות אי-אמון"
מירב ארד
בדיון היום, תיקנה ועדת החוץ והביטחון את הגדרת "עצור" אשר הופיעה בהצעתה: "כמשמעותו בחוק המעצרים", ושינתה אותה כך שההגדרה תהיה "מי שמוחזק במעצר לפי חוק המעצרים" בכדי שיהיה ברור יותר כי ישראלי שנעצר בישראל לפי חוק המעצרים, יש להמשיך ולהחזיקו במעצר לפי חוק המעצרים, אף שהוא מוחזק במקום שבו החוק הישראלי אינו חל
מירב ארד
יו"ר הוועדה: למרות כל הטכנולוגיה האחריות מוטלת על הלקוח ששגה. "זה לא תקין ומכעיס"    סגנית המפקח על הבנקים: "הבנק לא יכול להכניס יד לחשבון של מי שקיבל את הכסף ולא יכול להיות צד בעניין"
מירב ארד
במקום חודש בלבד כיום    בתקופה זו של שלושים ימים היה כל תובע צריך היום, לפני אישור החוק, להספיק לקבל את החלטת קצין התגמולים, לקבוע תור לרופאים ולמומחים נוספים, לקבל את חוות דעתם ולגבש ביחד איתם את נוסח הערעור
אפרים הלפרין
על אף שבהתאם לחוק שר יכול לכהן כאשר הוא מתמודד עם כתב אישום, קבע בג"ץ בהלכת דרעי/פנחסי שיש מקרים בהם ראש הממשלה חייב להפעיל סמכות שברשות ולפטר את השר    ניסיון לתקן בחוק את ההלכה כשל, ולכן חובה לתקנה בחוק שוב ובאורח שלא ניתן יהיה לערער עליו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il