X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
ירקצי. דעה אישית בכסות דיווח חדשותי [צילום: מן הטלוויזיה]
ליערה שפירא זה לא היה קורה
כתבת הכלכלה דנה ירקצי סיקרה בחדשות הערב פרשייה פוליטית באופן מגמתי. היא שילבה את דעתה האישית, הזכירה אירועים לא רלוונטיים והציגה תמונה חד-צדדית תוך העדר אתיקה עיתונאית
דנה ירקצי היא כתבת הכלכלה של כאן חדשות. בסוף השבוע האחרון הכינה כתבה ל"חדשות הערב" של כאן 11 שלא בתחום מומחיותה - פוליטיקה. על סיקור הזירה הפרלמנטרית מופקדת בשגרה יערה שפירא, כתבת מקצועית שמודעת לצורך לדווח באובייקטיביות וללא פניות בתחום סיקור רגיש זה.
הכתבה אותה הכינה ירקצי עסקה בסיפור ההתכתבויות המיניות שיוחסו לחבר הכנסת חנוך מילביצקי. במקום לגלות את הזהירות הראויה, התנהלה הכתבת כפיל בחנות חרסינה. היא חילקה את הכתבה לשלושה חלקים: א. דיווח על פרטי האירוע; ב. הזכרה של פרשיות עבר; ג. הבעת דעה אישית.
הדיווח הקצר על פרטי האירוע אכן שיקף את המציאות (פרט לחוסר היכולת של הכתבת לבטא נכון את שם משפחתו של הח"כ. אבל העילגות הלשונית של ירקצי, שהידע הלשוני הלקוי שלה בעברית ניכר כמעט בכל דיווח שלה, היא מן המפורסמות, ולא ברור מדוע מנהליה בתאגיד לא שולחים אותה לקורס בנושא).
בחלקה השני של הכתבה, בחרה ירקצי להזכיר שני ראיונות סוערים באולפני כאן 11 - האחד שבו התווכח מילביצקי עם אח של חטוף, ויכוח לגיטימי שגלש למחוזות רגשיים; והשני, שבו הפגין בורות כאשר לא הכיר את עברו הפוליטי של נחמן שי. מה זה קשור? לדנה הפתרונים. האם כדי למלא זמן שידור היה נכון להזכיר זאת? כאן כבר מדובר בשיקולי עריכה, ובהקשר אחר - כעורך אולי לא הייתי פוסל זאת, וגם לא הייתי נכנס לשאלה מדוע מכל פועלו של מילביצקי כחבר כנסת פעיל בוועדות הכנסת בחרה הכתבת - שכאמור הפרלמנט אינו מעיסוקה בשגרה - להביא דווקא את הצהוב והשלילי.
המצב כאן שונה בתכלית. ירקצי למעשה הופכת את הקורבן לנאשם. האם מקרה שבו חברת כנסת מ"יש עתיד" לדוגמה הייתה נופלת קורבן לסחיטה מינית דומה היה זוכה לאותו סוג של סיקור? הרי תכתובות מיניניות שכאלה ניתן ליצור בקלות באמצעות בינה מלאכותית, ורק לאחרונה פורסם על תלמידת תיכון שתמונות עירום שלה שנוצרו ב-AI הופצו ברשת. איזה מין מסר לבני נוער שנפגעו מעבירה ירקצי כאשר היא מתארת את מילביצקי כמי שכביכול הביא על עצמו את הסחיטה?
חלקה השלישי והאחרון של הכתבה, שנבנה כמגדל קלפים על חלקה השני, הוכיח מעל לכל ספק שמדובר בכתבה מגמתית ומניפולטיבית שנועדה לבטא את דעתה האישית של ירקצי לא רק על מושא הסיקור אלא גם על יתר חבריו בכנסת. וכה אמרה:
  • "מיליביצקי הוא רק סימפטום לתופעה רחבה יותר של חברי כנסת שעסוקים בזמן המלחמה בסערות תקשורתיות, בעימותים עם משפחות חטופים ובחוסר יכולת לקבל עליהם אחריות על טבח שבעה באוקטובר. במקום לעבוד למען הציבור, החיילים והחטופים".
מי הם אותם חברי כנסת אותם מאשימה ירקצי? מניין ה"מומחיות" שלה לקבוע שמדובר ב"תופעה"? האם מילביצקי עוסק רק ב"סערות תקשורתיות ועימותים עם משפחות חטופים" או שבמסגרת עבודתו במשכן הכנסת יש גם עשייה טובה וחיובית למען משפחות החטופים, החיילים והציבור שירקצי בוחרת להסתיר מצופי שידורי התאגיד?
אסכם בלשונה של הגברת: ירקצי היא רק סימפטום לתופעה רחבה יותר של עיתונאים העסוקים בסערות תקשורתיות, ובחוסר יכולת לדווח או לתת פרשנות מבלי להשחיל לתוכה את דעתם האישית, שמעניינת כקליפת השום. זאת, במקום לעבוד למען ציבור צופי השידור הציבורי ולשקף את המציאות כהווייתה באופן נקי, הגון וחף מפניות אישיות, כפי שמחייבים כללי האתיקה של התאגיד.
Author
עורך חדשות | News1 | דוא"ל
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך:  15/09/2024   |   עודכן:  15/09/2024
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ליערה שפירא זה לא היה קורה
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
רוח המפקד
מוטי1  |  17/09/24 10:50
2
עידן שלום
בני תור קל  |  17/09/24 12:27
3
שונא ביביסטים
שונא ביביסטים   |  17/09/24 13:35
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות שידור ציבורי
עידן יוסף
חשיפה: רובן המכריע של מסקנות ועדת זמיר לבחינת עתיד גלי צה"ל לא יושם על-ידי שר הביטחון או מפקד גלי צה"ל    למרות ההמלצה להגדיל את התכנים הצבאיים, בפועל נמצא כי הם מהווים רק כ-17% מהשידורים    מנגנוני הפיקוח הקיימים על גלי צה"ל אינם יעילים, והתחנה בעצם מפקחת על עצמה ומתנהלת ללא קוד אתי עדכני    גורמים בתחנה טוענים להטיה פוליטית בשידורים, תוך העדפת ביטוי לקידום עסקת חטופים על פני ציון גבורת הלוחמים    כתבה ראשונה בסדרה
עידן יוסף
מנהל גלגלץ בגיבוי מפקד גלי צה"ל החליט להטיל עונש מקל במיוחד על גיא חג'ג' שגידף בשידור את הממשלה והעומד בראשה וקרא קריאות פוליטיות להפלתה    הנימוק המגוחך: "השדרן התנצל"
עידן יוסף
בתוכנית ששודרה בגלגלצ, שדרן התחנה גיא חג'ג' קרא למאזינים לצאת לרחובות ולהפגין נגד הממשלה, תוך שימוש בשפה חריפה וניצול השידור הציבורי לצורך הבעת דעתו הפוליטית    התוכנית כללה גם השמעת שירים ביקורתיים כלפי המשטרה והפוליטיקאים    ההנהלה לא עצרה את השידור למרות התכנים הפרובוקטיביים ששודרו
עידן יוסף
עקבות סיום תפקידו של נדב רביד, הוקמה ועדת איתור שתבחר את המנהל הבא של גלגלצ    הוועדה, המורכבת מאישים מוכרים מתחומי התקשורת והתרבות, תחפש מועמד שמבין את עולם המוזיקה והתרבות, ויוכל להוביל את התחנה אל העתיד    המועמדים יידרשו להציג חזון ברור לעתיד גלגלצ ולהוכיח ניסיון בתחום
אלי אלון, עידן יוסף
כץ כתב פזמונים אייקוניים בהם "בתי, את בוכה או צוחקת", "סיגל" ו"מלכות החרמון" והנחה תוכניות רדיו חדשניות בתחום הייעוץ בשידורי קול ישראל
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il