X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  פַּנְדוֹרָה
יצחק טישלר עם חברים בפלמ"ח. ימין דוד סדן, יצחק טישלר, אברהם שלום [צילום: באדיבות המשפחה]
הלך לעולמו איש התקשורת יצחק טישלר בגיל 91
את הקריירה העיתונאית שלו החל יצחק טישלר עוד בשנות החמישים כאשר שימש עורכו הכלכלי של עיתון "למרחב" של "אחדות העבודה" בהמשך כתב כתב מאמרים וכתבות בעיקר בנושאי חברה וכלכלה בעיתונים מובילים דאז ובהם "דבר", ידיעות אחרונות, מעריב, הארץ ונוספים
יצחק טישלר ורעייתו [צילום: באדיבות המשפחה]

יצחק טישלר עם שפם ובלורית, גאולה טישלר מחייכת מימין [צילום: באדיבות המשפחה]

יצחק טישלר ורעייתו בצעירותם [צילום: באדיבות המשפחה]

בביתו, מוקף בבני משפחתו, הלך לעולמו (29.12.20) יצחק טישלר שהיה מאנשי התקשורת הבולטים בארץ במשך שנים רבות. טישלר השתתף בעשרות תוכניות רדיו וכן בתוכניות טלוויזיה ובמקביל כתב בשורה של עיתונים מובילים. בן 91 במותו.
יצחק טישלר נולד בתל אביב בצום י"ז בתמוז שנת תרפ"ט, 25 ביולי 1929. אביו יוסף טישלר עלה לארץ בשנת 1920 מעיר בוצ'אץ' בגליציה היה אדריכל ומתכנן ערים ידוע ותכנן הקמתם של כשלוש מאות בתים בתל אביב, בבני ברק, בפתח-תקוה ובכפר סבא; וכן עסק בתכנון של שכונות חדשות, ובניהן, שכונת פקידי אפ"ק, ושכונת נווה שאנן (תל אביב). אמו של יצחק טישלר חנה בת חיים ברונשטיין, הייתה "צברית" ילידת צפת.
את לימודיו עשה יצחק טישלר בגימנסיה הריאלית בלפור בתל אביב. יחד אתו בבית הספר למד באותו מחזור גם חברו הטוב אברהם שלום, לימים ראש השב"כ. בשנת 1946, והוא נער בן 17, נטש טישלר את לימודיו בגימנסיה והתגייס במסגרת הכשרת יגור/מעוז לפלמ"ח. שם שירת בפלי"ם ובפלוגה ד' של הגדוד הראשון. במלחמת העצמאות שירת בחטיבת "יפתח" כסייר וכאיש מודיעין. "הייתי עוזר בדרגת סמל לקצין המודיעין הגדודי רחבעם זאבי", סיפר לי טישלר בראיון שערכתי עימו לפני מספר שנים.
לאחר שחרורו מצה"ל למד טישלר משפטים, כלכלה וסוציולוגיה באוניברסיטה העברית וכיהן כמזכיר תנועת אחדות העבודה-פועלי ציון בירושלים. בתחילת שנות ה-50 נישא לגאולה ז'רנובסקי בת המושב גיבתון ליד רחובות, ששירתה עימו ביחד בפלוגה ד' של הגדוד הראשון של הפלמ"ח. טישלר השתתף במבצע קדש ב-1956 ובמלחמת ששת הימים ב-1967 כקצין מודיעין.
מאנשי התקשורת הבולטים בארץ
את הקריירה העיתונאית שלו החל יצחק טישלר עוד בשנות החמישים כאשר שימש עורכו הכלכלי של עיתון "למרחב" של "אחדות העבודה". בהמשך כתב כתב מאמרים וכתבות בעיקר בנושאי חברה וכלכלה בעיתונים מובילים דאז ובהם "דבר", ידיעות אחרונות, מעריב, הארץ ונוספים.
הוא היה בעל טור בידיעות אחרונות. במוסף "דבר השבוע" של עיתון "דבר" כתב בקביעות מדור שנקרא "יד לכיס", מדור שהיה פופולרי וכלל מאמרים ו"כתבות צבע" על הוויי החברה והכלכלה בארץ. כמו-כן כתב בעיתון הארץ ובמוסף סוף שבוע של מעריב ואף בעיתון "גלובס" בשנים מאוחרות יותר.
מגיש עשרות תוכניות בקול ישראל ובגלי צה"ל
לצד פעילותו בעיתונות הכתובה הוא השתתף כעורך, מראיין ושדרן בעשרות תוכניות רדיו בקול ישראל ובגלי צה"ל. בשנת 1965 הגיש טישלר בקול ישראל בגל הקל (רשת ב') סידרת תוכניות בשם "ישראל במבט חטוף". התוכנית שודרה בשעה 5:30 בערב וסקרה את הנעשה במדינה עם דגש על הצד החברתי והכלכלי. ב-1966 שודרה ברשת א' פינה שבועית בעריכת יצחק טישלר בשם "בתעשיה - כרטיס ביקור", כשמה כן הייתה - עסקה בנושא התעשיה בארץ על היבטיו השונים.
בשנות ה-60 נימנה טישלר עם צוות תוכנית הרדיו "זה הסוד שלי". התוכנית אירחה דמויות מתולדות הישוב ממקומות שונים בארץ ועל צוות המשתתפים היה לחשוף סיפור חייהם. הייתה זו תוכנית שבאה להעשיר את המאזינים בידע היסטורי ובידיעת הארץ על תולדות הישוב והכרת הארץ ואתריה. לימים הפכה תוכנית הרדיו לשעשועון טלוויזיה באותו שם עם אופי קצת אחר. בנוסף לטישלר היו בצוות התוכנית משה ריבלין, אורי דביר, וד"ר מרדכי נאור. את התוכנית ערכו יצחק שמעוני ודן בירון.
ב-סוף שנות ה-60 השתתף טישלר בתוכנית הרדיו של קול ישראל ב"חיוג ישיר-הצוות לרשותכם" - מאזינים מטלפנים לאולפן ושואלים שאלות את אנשי צוות מומחים בנושאים שונים. בנוסף טישלר כלל בצוות תוכנית רדיו זו דמויות ידועות באותה תקופה ובהן, הפסיכולוג ד"ר דוד רודי, חנה בבלי, כוהנת נימוסים והליכות, רם עברון ועוד.
"על מספרים ואנשים"
אולם גולת הכותרת של תוכניות הרדיו הבולטות בהן נטל חלק הייתה תוכנית הרדיו היומית המיתולוגית - "על מספרים ואנשים - מגזין המשק והחברה" אשר שודרה ברשת ב' של קול ישראל במשך למעלה מ-20 שנה, חמש פעמים בשבוע בימים א-ה, במשך יותר מעשרים שנה וזכתה להאזנה רבה. טישלר נמנה אף על צוות עורכי התוכנית. בנוסף לטישלר כלל צוות משתתפי התוכנית את יצחק טאוב, וצבי קסלר, דן הלפרין ופרשנים נוספים, אנשי כלכלה ומשק אחרים. הייתה זו תוכנית מגאזינית מעולה, שריתקה אליה רבים והייתה מקור למידע ולפרשנות כלכלית ופיננסית איכותית. ניתן לומר כי צוות התוכנית היו חלוצי יומני הכלכלה בשידור הישראלי.
בתחילת שנות ה-70 הגיש יצחק טישלר בגלי צה"ל תוכנית אקטואליה ששודרה ב-6 בערב בשם "הערב-אולפן מס' 2 עם יצחק טישלר". במחצית שנות ה-70 הגיש טישלר בתחנת הרדיו גלי צה"ל את התוכנית "ברשות היחיד" - תוכנית ראיונות עם אנשים ידועים בחברה הישראלית. בין השאר, ראיין בתוכנית רדיו זו את הצלם הידוע פרג', את מפקד המשמר האזרחי מולה כהן, את האלוף אברהם יפה ואישים נוספים.
מחלוצי העיסוק העיתונאי באיכות הסביבה
בשנות ה-70 הגיש וערך טישלר בגלי צה"ל ביחד עם ענת דוידוב את התוכנית "עולם אחד לנו" -מגאזין לענייני האדם והסביבה-ראיונות וכתבות תחקיר בנושא. לא יהיה זה מוגזם לומר כי טישלר היה מחלוצי העיסוק העיתונאי באיכות הסביבה הוא שילב נושאי איכות סביבה בכתבותיו ובמאמריו וכן העלה לסדר היום הציבורי נושאים סביבתיים בתוכניות רדיו שונות שערך והגיש, ועל כך זכה בפרס מטעם "השירות לשמירת איכות הסביבה", הגוף הממשלתי שקדם למשרד לאיכות הסביבה (כיום נקרא המשרד להגנת הסביבה).
בשנת 1977 הגיש טישלר בגלי צה"ל את "פינת הצרכנות" - פינה דו-שבועית ובה נושאי צרכנות, עצות והדרכה לצרכנים ועוד תוכניות רדיו נוספות שיצחק טישלר השתתף בהם: רב שיח-שליחים ועולים ששודרה ברשת א', "על אתרים ואנשים" ששודרה ברשת ב' בשנות ה-80 "אפשר גם אחרת" (גלי צה"ל) בגלי צהל ותוכניות רדיו נוספות.
הייתה תקופה שתוכניותיו של יצחק טישלר בגלי צה"ל בקול ישראל שודרו במקביל באותה עת וממש באותה שעה (תוכנית מוקלטת). טישלר סיפר לי, כי מאזינים שהכירו ושאהבו לשמוע את תוכניותיו ולא רצו לוותר על שמיעת תוכניות הרדיו שלו, פנו במכתבים לתחנות רדיו אלה בבקשה לא לשדר את תוכניותיו בגלי צה"ל ו"בקול ישראל" באותה עת במקביל כדי שיוכלו להאזין לשתיהן.
שידר גם בטלוויזיה
לא רק בתוכניות רדיו אלא גם בתוכניות טלוויזיה שונות השתתף יצחק טישלר. הוא הנחה את התוכנית השבועית "מהון להון" - מגאזין שבועי בענייני כלכלה ששודרה בשעה 11 בלילה, הוא היה מראיין אורח בתוכנית הראיונות המיתולוגית "מוקד" והשתתף גם בתוכנית מיתולוגית אחרת - "כלבוטק" בתקופה בה הגיש אותה דניאל פאר.
במקביל לפעילותו העיתונאית בעיתונות הכתובה וזו המשודרת, טישלר ערך ופרסם מחקרים בענייני כלכלה, כגון השימוש בכספי השילומים, אפשרויות המלחמה בעוני, ובנייה להשכרה. כן תרגם מאות מאמרים עיוניים בנושאי כלכלה, חברה, היסטוריה ופילוסופיה, וכן תרגם (מאנגלית) כעשרים ספרים ובכלל זה ספרו של הנרי קיסינג'ר "משבר" על מלחמת יום הכיפורים.
טישלר חיבר את הרומן "אחרונים על הרכס" על חוויותיו במלחמת העצמאות, ואת הספר "הפיל הלבן - סיפורה של חברה נתמכת" בו סיכם את השקפתו על תחלואי המשק הישראלי.
בנו של יצחק טישלר אורי טישלר סיפר לי כי אביו נפטר "מזקנה" במיטתו בביתו במבשרת ציון מוקף בבני משפחתו. הותיר אחריו את רעיתו גאולה, כיום בת 91, אשת חינוך במקצועה, שלושה ילדים גוני טישלר, מורה בכירה ביחידה להוראת עברית באוניברסיטה העברית בירושלים, ושני בנים - דרור ואורי נכדים ונינים.

תאריך:  03/01/2021   |   עודכן:  03/01/2021
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הלך לעולמו איש התקשורת יצחק טישלר בגיל 91
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
יהי זכרו ברוך ל"ת
וינטר הניה  |  5/01/21 07:56
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות נוספות פַּנְדוֹרָה
עידן יוסף
הנשיא של בית המשפט המחוזי בתל אביב, שפרש שבמפתיע שלוש שנים לפני תום כהונתו, מצטרף למשרד של עו"ד גבריאלי
איתמר לוין
חוקר השואה רמי נוידרפר מצא טיוטה של כרוז ממארס 1943, שמטרתו לעודד את תושבי גטו וילנה להתחסן מפני טיפוס הבטן
עידן יוסף
רשימתם החדשה של השניים "האזרחים" מבקשת בין היתר להקים רשות עצמאית למיגור השחיתות ולחזק את יסודות הדמוקרטיה
עידן יוסף
לוין בברכות לעו"ד שגית אפיק: "כאשר המערכת הפוליטית כל כך מקוטבת, חסרת יציבות וסובלת מהיעדר יכולת הכרעה ומשילות, הכרחי לבחור ביועץ משפטי שנהנה מאמון רחב של חברי הבית, ואשר מכיר היטב את המורכבויות"
אלי אלון
עלילות חייו של משה ברור, חתן פרס ישראל וכותב ועורך האטלסים, יכולים למלא כרכים שלמים    גם בגיל 100 הוא לא שקט על שמריו, והיה פעיל עד קרוב ליומו האחרון
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il