X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
מחקר קורונה משותף של כללית ואוניברסיטת תל אביב:

חיסון פייזר פחות יעיל לזן הדרום אפריקני

בשלב זה קשה להעריך את שיעור הירידה ביעילות החיסון כנגד הזן הדרום אפריקני והערכת החוקרים היא שיעילות החיסון פחותה אך עדיין משמעותית מנהל אגף רפואה בחטיבת הקהילה בכללית: התוצאות מלמדות על חשיבות והצורך בריצוף וניטור מתמיד אחר זנים חדשים ושימוש באמצעים משלימים לרבות ריחוק ומסיכות בחללים סגורים למניעת הדבקה ולמניעת התפרצות נוספת בישראל
▪  ▪  ▪
החיסון של פייזר נגד קורונה [צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90]

מחקר ראשון מסוגו, קובע כי הזן שמקורו בדרום אפריקה מצליח לפרוץ במידה מסוימת את ההגנה של שתי מנות החיסון של פייזר. לפיכך ההגנה הצפויה של החיסון כ­­נגד זן זה פחותה מההגנה הטובה של החיסון כנגד הזן המקורי של הקורונה וכנגד הזן הבריטי, שהוא השכיח כיום בהדבקות בישראל. עם זאת, החוקרים מסייגים ואומרים כי בשלב זה לא ניתן להעריך במדויק את שיעור הירידה ביעילות החיסון. הערכתם היא שיעילות החיסון אינה יורדת באופן דרסטי, היות שאין התפשטות נרחבת של הזן הדרום אפריקני והוא מאוד נדיר בארץ.
המחקר נערך כשיתוף פעולה בין חוקרים ממכון כללית למחקר ואוניברסיטת תל אביב. את המחקר הובילו פרופ' שי בן שחר, מנהל המחלקה לרפואה מותאמת אישית במערך החדשנות בכללית, ד"ר דורון נצר ראש אגף הרפואה בחטיבת הקהילה בכללית ופרופ' עדי שטרן מביה״ס ע״ש שמוניס למחקר ביורפואי וסרטן בפקולטה למדעי החיים באוניברטיסת תל אביב.
החוקרים איתרו מטופלי כללית שנמצאו חיוביים לקורונה החל ב-14 יום לאחר קבלת מנת החיסון הראשונה. יצוין כי היעילות הגבוהה של החיסון לקורונה הביאה לכך שמספר נמוך מאוד של מחוסנים נדבקו בקורונה ולאחר איתורם, לכל מחוסן שנמצא חיובי לקורונה "הוצמד" נדבק שלא חוסן הדומה לו בגיל, במין, במגזר, באזור המגורים ובמאפיינים נוספים. המחקר התבסס על כ-800 נבדקים (כ-400 זוגות) של מחוסנים ולא מחוסנים אשר נמצאו חיוביים לקורונה, וכל הנגיפים שבודדו נשלחו לריצוף גנטי.
בריצוף הגנטי נמצא שהשכיחות של הזן הדרום אפריקני נמוכה - כ-1% מכלל הנגיפים אשר רוצפו בקרב כלל הנדבקים. בין שתי קבוצות הנדבקים בקורונה, נמצא כי בקרב מחוסנים בשתי מנות, שכיחות הזן הדרום אפריקני הייתה גבוהה יותר באופן משמעותי (פי 8) מבקרב הקבוצה המצומדת מקרב הלא מחוסנים - בה היו שכיחים יותר הזן הבריטי והזן המקורי. המשמעות היא שהחיסון ב-2 מנות ככל הנראה אינו מקנה הגנה זהה נגד הזן הדרום אפריקני של נגיף הקורונה בהשוואה לוריאנטים האחרים. תוצאות אלו מעידות שאמנם לזן הדרום אפריקני יש יכולת מסוימת לפרוץ את ההגנה מהדבקה שמקנה החיסון של פייזר, אך לאור העובדה שהנגיף לא מתפשט במהירות בישראל, ייתכן שיכולת זו מוגבלת.
בנוסף, המחקר בדק עד כמה מצליח הזן הבריטי לפרוץ את הגנת החיסון בהשוואה לזן המקורי של הקורונה. מהנתונים עולה כי בקרב 250 נשאים חיוביים לקורונה שהיו מחוסנים חלקית (משבועיים לאחר קבלת מנה ראשונה ועד שבוע מקבלת מנה שניה) נמצא שהשכיחות של הזן הבריטי הייתה גבוהה באופן מובהק לעומת נשאים חיוביים שלא חוסנו, בהם שכיחות הזן המקורי של הקורונה הייתה גבוהה יותר. המשמעות היא שבקרב נשאים שלא חוסנו ניתן היה לראות יותר מקרים חיוביים של קורונה מהסוג המקורי, אליו כוון החיסון מלכתחילה.
יודגש כי אחרי שתי מנות של חיסון, שיעור הזן הבריטי בקרב מחוסנים ירד באופן משמעותי. משמעות הדבר היא כי הזן הבריטי מצליח לפרוץ במידה מסוימת את ההגנה של השבועות הראשונים לאחר מנה אחת של חיסון, אך תופעה זו לא נצפית כעבור חודש, אחרי קבלת המנה השנייה.
"בדקנו את עמידות הווריאנטים השונים בישראל - הבריטי והדרום אפריקני - לחיסון של פייזר", מסבירה פרופ׳ שטרן, מביה״ס ע״ש שמוניס למחקר ביורפואי וסרטן בפקולטה למדעי החיים באוניברטיסת תל אביב, "בדקנו האם רואים יותר הדבקות מזן מסוים בקרב המחוסנים בהשוואה ללא-מחוסנים, ומצאנו שהתשובה לכך חיובית: מצאנו, באופן מובהק, יותר מקרים של הזן הדרום אפריקני בקרב המחוסנים במנה שנייה, בהשוואה לקבוצת הביקורת. פירושו של דבר שהזן הדרום אפריקני יכול לפרוץ במידה מסוימת את ההגנה החיסונית. עם זאת, יש להדגיש כי הזן הדרום אפריקני מהווה מיעוט המקרים בקרב אוכלוסיית המחוסנים".
לדברי פרופ' שטרן "לא ניתן ללמוד ישירות מהמחקר את דרגת ההגנה המדויקת של החיסון כנגד הזן הדרום אפריקני, זאת כיוון שהשכיחות של הזן הדרום-אפריקני בישראל היא מאוד מאוד נמוכה, ומצייגת כ 1% מכלל ההדבקות. השכיחות הנמוכה בכל זאת מעודדת מאוד פירושה שגם אם הזן הזה מצליח לפרוץ את החיסון, הוא לא מצליח להתפשט באוכלוסייה, כפי שעשה הזן הבריטי שמהווה את הרוב המוחץ של הדבקות הקורונה בישראל”.
לדברי פרופ' בן שחר, מנהל המחלקה לרפואה מותאמת אישית במערך החדשנות בכללית "תוצאות מחקר זה ממחישות את החשיבות שיש להרחבת הריצוף הגנטי של הנגיף בקרב נדבקים וזאת כדי להיות מסוגלים לאתר התפרצות אפשרית של הזן הדרום אפריקני כמו גם זנים חדשים בארץ וכדי לשפר הבידוד של חולים הנושאים זנים אלה. התוצאות מדגישות שלא ניתן להתייחס למגפת הקורונה כמצב שחלף".
לדברי ד"ר דורון נצר, מנהל אגף רפואה בחטיבת הקהילה בכללית: "מדובר במחקר ראשון בעולם, חשוב ביותר, המתבסס על נתוני "עולם אמיתי" המוכיח כי החיסון מקנה הגנה פחותה יותר כנגד הזן הדרום אפריקני לעומת הנגיף המקורי והזן הבריטי. התוצאות מלמדות על חשיבות והצורך בריצוף וניטור מתמיד אחר זנים חדשים ושימוש באמצעים משלימים לרבות ריחוק ומסיכות בחללים סגורים למניעת הדבקה ולמניעת התפרצות נוספת של קורונה בישראל".
פרופ רן בליצר, ראש מערך חדשנות בכללית ומנהל מכון כללית למחקר מוסיף "שיטת המחקר אשר יישמנו במחקר ראשון מסוגו זה, בה שלחנו לריצוף 400 צמדים מזווגים מראש של מתחסנים ולא-מתחסנים בעלי מאפיינים דומים שנדבקו בקורונה, מאפשרת להתגבר על הטיות ולהסיק מסקנות. אף כי המספרים אינם גדולים ויש להמשיך ולהרחיב את היקף המעקב, הפער המשמעותי בשכיחות הזן הדרום אפריקני בין המתחסנים שנדבקו למרות החיסון ללא-מחוסנים מצביע בסבירות גבוהה על יעילות פחותה של החיסון במניעת הדבקה בזן זה. הדיווחים עד כה בנושא זה מהעולם לא היו חד-משמעיים, אך בכל הזהירות הנדרשת ניתן לומר כי ההתאמה של ממצא זה לממצאים מעבדתיים של מבחני נטרול שפורסמו בעולם ובישראל מחייבת תשומת לב, ומדגישה את הצורך במאמץ ממוקד להרחבת הניטור האפידמיולוגי-ריצופי וההתערבות להקטנת המשך התפשטות הזן הדרום-אפריקני בישראל".
תוצאות המחקר מפורסמות כטיוטת מאמר באתר medrxiv.com לאחר שנשלחו להערכת עמיתים.

תאריך:  11/04/2021   |   עודכן:  11/04/2021
+מסתמנות הבנות בממשלה לרכש חיסונים
21:53 11/04/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

הוד בצר והשרה אורית פרקש ייפגשו עם שר האוצר כ"ץ ואנשי משרדו  ▪  השר בני גנץ עשוי לאשר את הסיכומים שאליהם יגיעו  ▪  54 חניכי בני עקיבא נדבקו בקורונה בטיול בפסח

חיסון בברקן [צילום: נאסר אישתיה/פלאש 90]
+שר הבריאות החליט להסיר את המגבלות על מעבר טאבה
14:33 11/04/21  |  מירב ארד

שר הבריאות יולי (יואל) אדלשטיין הודיע (יום א') כי בכוונתו לא להאריך את תקנות ההגבלות על הכניסה והיציאה לטאבה וממנה. התקנות יפקעו מחר. המשמעות: מעבר טאבה יתנהל באופן דומה לכניסה והיציאה מנתב"ג. על הנכנסים לישראל ממעבר טאבה תחול חובת בדיקה במהלך 72 השעות לפני הכניסה לישראל , הכניסה תותר רק למי שיש ממצא שלילי בבדיקה, וכן בדיקה נוספת עם הכניסה לישראל, במעבר הגבול. ההוראות בנושא חובת בידוד יחולו גם לגבי החוזרים ממעבר טאבה.

+האטרקציות חוזרות בהתאם להנחיות
11:44 11/04/21  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

משרד התיירות פרסם הנחיות להפעלת האטרקציות בשטח פתוח ובשטח סגור בהתאם להנחיות הקורונה

הרכבל במצדה [צילום: משה מילנר/לע"מ]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
חיסון פייזר פחות יעיל לזן הדרום אפריקני
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מגיפת הקורונה
איתמר לוין
המגזר העסקי מקדם יוזמות לדרכונים ירוקים, בעוד רפובליקנים רבים מתנגדים וטוענים שמדובר בפגיעה בפרטיות; הבית הלבן עדיין מהסס - מדווח ניו-יורק טיימס
עידן יוסף
בהנחה שנתוני התחלואה יוותרו נמוכים כפי שהם כיום יחולו הקלות    מתווה לחינוך שאושר על-ידי קבינט הקורונה יהיה בתוקף עד ליום שני בלבד - בשל התנגדות גלנט למתווה, שמחייבת דיון בישיבת הממשלה בנוכחות השרים
עידן יוסף
מגבלת ההתקהלות בשטח פתוח תוגדל ל-100 איש    הקלות משמעותיות לאירועי ספורט ותרבות    התפוסה באוטובוס בנמל התעופה תגדל ל-75%    טרם התקבלה החלטה בעניין מעבר הנוסעים הנכנסים לארץ או יוצאים ממנה
מירב ארד
על-פי המתווה אם התחלואה לא תעלה יבוטלו הקפסולות גם בכיתות ה'-ו'    תבוטל גם חובת מדידת חום והצהרת הורים    תלמידי כיתות ז'-י' יוכלו לעבור בין 4 קפסולות
עידן יוסף
למרות שהאחריות על ניהול הילולת רשב"י מוטלת על המשרד לשירותי דת, ישיבת ההיערכות המתקיימת פחות מחודש לפני האירוע התקיימה במשרד הפנים ומי שניהל אותה היה דרעי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il