משלחת רפואית ישראלית, של משרד החוץ ושל משרד הבריאות, תקים בית חולים שדה באוקראינה. זאת, במאמץ לחזק את הסיוע ההומניטרי לעם האוקראיני. בית החולים יופעל באמצעות המרכז הרפואי שיבא, שירותי בריאות כללית וצוותים רפואיים של בתי חולים נוספים.
בין היתר יפעיל בית החולים הישראלי מחלקות אשפוז לילדים ומבוגרים, מיון, חדר לידה ומרפאה לרפואה ראשונית. כמו-כן, ייעשה בבית החולים שימוש גם בטכנולוגיות מתקדמות של רפואה מרחוק.
"אנחנו מבצעים את החובה המוסרית שלנו, מגבירים את הסיוע ההומניטירי ומושיטים עזרה לעם האוקראיני. משרד הבריאות שלח מטוסים עם ציוד רפואי ותרופות, וכעת נקים גם בית חולים שדה לסיוע לפליטים בשטח", אמר (שבת, 5.3.22) שר הבריאות, ניצן הורוביץ.
לדבריו, משרד הבריאות ומדינת ישראל מתייצבת בצורה ברורה לצד העם האוקראיני. נמשיך לסייע ככל שידרש להצלת חיים של אזרחים שעולמם חרב עליהם ברגע אחד. "תודה למרכז הרפואי שיבא, לקופת חולים כללית ולכל הצוותים הרפואיים מכל קצוות הארץ שמוכיחים שוב אומץ ומסירות מלאה להצלת חיי אדם בכל מקום בעולם. תוך שעות ספורות התייצבתם למשימה הלאומית באופן מעורר השראה והוכחתם שוב כי יש למדינת ישראל על מי לסמוך ובמה להתגאות", אמר.
מנהל המרכז הרפואי שיבא, פרופ' יצחק קרייס, ציין כי זוהי חובה אישית, מקצועית ולאומית כלפי כל אדם באשר הוא אדם. "יש לנו האמצעים והיכולת ואל לנו לעמוד מנגד", אמר.
רות רלב"ג, מנכלית כללית שירותי בריאות, הוסיפה כי במסגרת המשלחת המתגבשת שתצא לטיפול בפליטים באוקראינה, הכללית לקחה על עצמה את הטיפול בילדים על-ידי הצוותים של בית החולים שניידר. "כללית תשתלב בסיוע נוסף עם כלל בתי החולים שלנו אשר נרתמו מיד ואל המשלחת יצטרפו צוותים רפואיים נוספים, על-פי הצרכים בשטח", אמרה.