X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות / מבזקים
"מנהלים מפחדים שיאשימו אותם בכישלון" [צילום: נתי שוחט/פלאש 90]
"הבעיה מתחילה כשקוראים לבן שלנו נסיך"
נציגת משרד החינוך: "בשנה הנוכחית אין תקציב ייעודי לתוכנית למניעת אלימות במערכת החינוך" יו"ר ועדת החינוך: "מצפה ממשרד החינוך להוביל מדיניות למיגור האלימות ולתקצב את התוכנית בבסיס התקציב השנתי"
ועדת החינוך, התרבות והספורט דנה (יום ב', 23.1.23) בנושא אלימות כלפי מורים ותלמידים במערכת החינוך. בשנה החולפת הקצה משרד החינוך 438 מיליון שקל לתוכנית למניעת אלימות "באים בטוב - לא מרימים ידיים", אולם בשנה זאת אין תקציב לתוכנית, כפי שהסבירה נציגת משרד החינוך קרן רוט איטח: "השנה אין תקציב ייעודי לתוכנית "באים בטוב - לא מרימים ידיים", אבל למנהלי בתי ספר יש אפשרות לבחור במענה חיצוני לתוכנית - במסגרת גפ"ן. אציין כי תוכנית 'הכוחות שבדרך' נמשכת והיא נותנת מענה של ויסות רגשי, כישורים חברתיים וכו'".
יו"ר הוועדה ח"כ יוסי טייב הציע: "כדאי להפוך את התוכנית הזאת לחובה ולא להשאיר אותה רק לבחירה. אני מצפה ממשרד החינוך להוביל מדיניות למיגור האלימות ולתקצב את התוכנית בבסיס התקציב השנתי".
43
ח"כ יסמין פרידמן: "הבעיה מתחילה כשקוראים לבן שלנו נסיך. כך הם חושבים שהם נסיכים וכולם נתינים שלהם. אנחנו מגדלים דור מפונק. גם הבן שלי מפונק. כשהמורה נכנס - צריך לקום לכבודו. מי שהולך להיות מורה - צריך לנשק לו את הרגליים. תנו גיבוי למורים".
ח"כ משה טור פז: "בתפקידי הקודם, בכל בית ספר בירושלים שהכנסנו אליו אירועי מוזיקה - לא היו אירועי אלימות. אמנות ומוזיקה הוכחו כמשפרי אקלים במערכת החינוך. צריך להשקיע במניעה, לצד הטיפול באירועי הקצה כמובן".
ח"כ סימון דוידסון: "ילד שעוסק בפעילות ספורטיבית לא יגיע לאלימות, סמים ואלכוהול. בשום מגזר. הפתרונות הרי נמצאים, אבל ההוראה צריכה להגיע מגבוה. בלמעלה מ-50% מבתי הספר אין כיום אולמות ספורט. איך זה שבונים בית ספר עם ספריה וחדר מורים אבל בלי אולם ספורט?"
ח"כ יוסף עטאונה: "בחברה הערבית טיפול רגשי בגיל היסודי ובגיל הרך כמעט ולא קיים. יש גם מחסור באבטחה בכניסה למוסדות חינוך".
ח"כ יפעת שאשא-ביטון: "חינוך זה לא רק מה שהתלמידים מקבלים בכיתה. כשהם פוגשים אלימות בכביש, בקופת החולים, ברשתות החברתיות, אפילו פה בכנסת - איזו דוגמה אישית אנחנו נותנים להם? אסור להתעלם מזה. אסור לפחד מזה. יש לדבר על זה ולפתח שיח בכל הגזרות. יש מנהלים שפוחדים להעלות את הנושא על סדר היום מהפחד שיאשימו אותם בכישלון".
"עונת התותים"
43
יו"ר ארגון הגננות מחנכות דורית חזן: "אני לא יכולה להחליף טייס או רופא או נהג מונית, כי אין לי הכשרה, אבל בלי כל הכשרה כן אפשר להחליף היום מטפלת או גגנת. סיפרו כאן על עוד ועוד תוכניות. כשהייתי גננת קראנו לכל התוכניות האלה 'עונת התותים', כי זה תכף נגמר. כבר לא מתייחסים לזה ברצינות. הגננות צריכות ליווי וחיבוק לאורך כל הדרך. נושא האלימות בישראל מתחיל בגן הילדים, הגננות בישראל מגויסות להילחם בתופעה, רק צריך להפעיל אותן באפס השקעה כספית".
הממונה על הגננות בהסתדרות המורים ענת דדון: "כל יום אני מלווה גננת בתחנת משטרה, כי ההורים מתלוננים על כל דבר. זאת הדרך לפתרון סכסוכים כיום, במקום לפתור ישירות מול הגננת. התוכניות שמתפרסמות הן יפות מאוד, אבל אני מבקשת לתת סמכות לאנשי החינוך".
ממונה הייעוץ המשפטי במשרד החינוך בלה רדונסקי: "יש עלייה גדולה מאוד של מקרי אלימות מצד הורים כלפי צוותי החינוך, גם בעוצמת המקרים. עד היום לא הוגש כתב אישום במקרה כזה. והלוואי שכן יוגש כי זה יהיה מסר לחברה".
קצין חקירות נוער ארצי אהרון דגן: "יש עלייה מתונה יחסית באירועי האלימות בבתי ספר המדווחים למשטרה".
43
סגן יו"ר נוער הליכוד דרור אלבז: "קראתי על מחקרים שמראים כי בישראל מקרי האלימות נגד צוותי הוראה הם מהגדולים מכל המדינות המערביות. לאחרונה רואים הרבה מקרים של הורים ותלמידים נגד המורים. צריך לגבות את אנשי החינוך כי הם דואגים לדור העתיד".
סגנית יו"ר ועד הורים גלית בלאו בהרב: "היום קיים נוהל הפרדה בין ניצים, אבל הוא לא מיושם כראוי. יש נוהל של השתקה וטיוחים, מאחר שמנהלים לא תמיד יודעים איזה אירוע מחויב בדיווח. זהו שטח אפור. אני יודעת על אירועי אלימות שלא דווחו ולא טופלו כדין. בעפולה היה ניסיון דקירה בבי"ס, חודש אחרי שאני התרעתי, כי כולם שמעו אמירה של תלמיד שהודיע כי יביא סכין לבית הספר. אני העברתי את זה לפיקוח בעירייה ולא נעשה דבר. צריכים להגביר את הפיקוח".
היו"ר טייב סיכם: "כיום הענישה כלפי צוות חינוכי עומדת על 5 שנות מאסר והייתי רוצה לקבל מהמשרד לביטחון פנים נתונים על כמה תיקים נפתחו, כמה כתבי אישום הוגשו. כל איש צוות חינוכי זכאי לסביבה מוגנת. לאור מה ששמענו היום בדיון, אני מציע להרחיב את לימודי המוזיקה והספורט בבתי הספר".
Author
עורך חדשות | News1 | דוא"ל
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך:  23/01/2023   |   עודכן:  23/01/2023
+אושר בקריאה ראשונה: איחוד תיקי חייבים יהפוך להוראת קבע 08:50 24/01/23  |  איציק וולף
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק ההוצאה לפועל, נגיף הקורונה החדש - תיקון מס' 68 והוראת שעה, תיקון מס' 2, התשפ"ג-2023. 27 חברי כנסת תמכו בהצעה ללא מתנגדים והיא תועבר לוועדת החוקה.
הצעת החוק מבקשת להפוך להוראת קבע את הוראת השעה שהסמיכה את רשמי ההוצאה לפועל לאחד את תיקי החייב בעת מתן צו תשלומים בתיק.
"במסגרת חוק ההוצאה לפועל נקבעה הוראת שעה המסמיכה את רשמי ההוצאה לפועל לאחד את תיקי החייב בעת מתן צו תשלומים בתיק. תוקפה של הוראת השעה נקבע עד יום כ"ח באלול התשפ"ב ,24 בספטמבר 2022, ובשל התפזרות הכנסת ה־24 ביום א' בתמוז התשפ"ב 30 ביוני 2022, הוארך תוקפה מכוח הוראות סעיף 38 לחוק־ יסוד: הכנסת, עד יום כ"ד בשבט התשפ"ג ,15 בפברואר 2023. מאחר שיישום הוראת השעה מעיד על נחיצותה והצלחתה מוצע לקבוע אותה כהוראת קבע", נכתב בהצעה.
+רוטמן: הכנסת באה להבהיר לעליון מה סמכויותיו, לא סמכויותינו 00:58 24/01/23  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
יועמ"ש מערכת בתי המשפט עו"ד ברק לייזר: "מדוע הוחלט לבצע תיקון דרך חוק יסוד: השפיטה ולא בדרך המלך של חקיקת חוק יסוד: החקיקה? האם הסיבה לכך היא שכינונו של חוק יסוד חדש אורך זמן רב יותר?"  ▪  יו"ר ועדת החוקה: "חוק יסוד חקיקה אמור לעסוק בשאלת סמכויות הכנסת כגוף מחוקק. חובתנו להגביל את סמכויות השופטים, להבהיר להם את הקווים במסגרתם הם אמורים לפעול. זו חובתנו כאשר יש רשות ששוכחת את מקומה"
טלי גוטליב וניסים ואטורי [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+אושרו תקנות שיאפשרו חריגה מהחובה של פריסת קווי תקשורת 23:56 23/01/23  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
ועדת הכלכלה אישרה את תיקון תקנות התקשורת העוסקות בעבודתה של הוועדה המייעצת לשר התקשורת לטיפול בבקשות פטור מחובת פריסה אוניברסלית
היו"ר דוד ביטן [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
+החוק הנורבגי הורחב: 11 משרי הליכוד יוכלו להתפטר 23:48 23/01/23  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
ניתנה אפשרות לסיעות קטנות של עד 3 ח"כים לעשות שימוש בהסדר הנורבגי  ▪  בוטלה התקרה של 5 חברי הכנסת מכל סיעה  ▪  החוק גם אוסר על התפטרות מהכנסת במהלך בחירות או ממשלת מעבר
שולחן הממשלה [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+עובד סוציאלי יחויב לבקר בבית קשיש סיעודי
23:05 23/01/23  |  יפעת גדות, עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
זאת כדי לבחון את טיב השירות אותו הוא מקבל - כך דורש יו"ר ועדת העבודה  ▪  עלייה דרמטית במספר הקשישים המרותקים לבתיהם: מ-4,015 בשנת 2019, ל-83,928 בשנת 2022
להזדקן בכבוד [צילום: אמיר יעקובי]
+חבר כנסת מיש עתיד יתפטר מהכנסת 19:11 23/01/23  |  עידן יוסף
התפטרות ראשונה באופוזיציה. ח"כ יואל רזבוזוב, שר התיירות לשעבר, הודיע שיתפטר מהכנסת בסוף ינואר לצורך "פסק סמן" מהחיים הפוליטיים. רזבוזוב היה חבר סיעת יש עתיד מאז הקמה לפני עשור. רזבוזוב אינו משתתף בדיוני ועדות הכנסת וגם נוכחותו במליאה דלה יחסית ליתר חברי הכנסת. במקומו תיכנס שלי מירון הנמצאת במקום 25 ברשימת יש עתיד לכנסת.
+ארבעה קונים פוטנציאליים למפעל להבים 19:07 23/01/23  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
משרד הכלכלה: פנינו באופן אקטיבי לשורה ארוכה של אנשים וחברות רציניות שיכולים להיות רוכשים פוטנציאלים, חלק אמרו לנו - תודה, אבל לא תודה  ▪  ועד העובדים וההסתדרות טוענים כי החברה אינה מעוניינת באמת למצוא רוכש ולהמשיך את הפעילות בארץ
מפעל טכנולוגיית להבים [צילום: מן הטלוויזיה]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
  אבי דיכטר / Avi Dicter   אברהם בניהו בצלאל / Avraham Benayahu  Bezalel   אוהד טל   אופיר כץ / Ofir  Katz   אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso   אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen   אורנה ברביבאי / Orna  Barbivai   אושר שקלים / Osher  Shekalim   אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin   איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir   אליהו דלל / Eli Dallal   אליהו רביבו / Revivo Eliyahu   אלמוג כהן / Almog  Cohen   ארז מלול / Erez  Malul   אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri   בועז ביסמוט / Boaz  Bismuth   בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky   בני גנץ / Benny  Gantz   גד איזנקוט / Gadi  Eisenkot   גילה גמליאל / Gila  Gamliel   גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan   גלעד קריב / Gilad Kariv   דבורה ביטון / Dvora  Biton   דוד  ביטן / David Bitan   דן אילוז / DAN Iluz   דני בן יוסף דנון / Dani Danon   ואליד אל הושלה / Waleed  El Hawashla   ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak   זאב אלקין / Ze'ev Elkin   חמד עמאר / Hamad Amar   חנוך דב מילביצקי / Hanoch Dov Milwidsky   טור פז משה   טלי גוטליב / Tali  Gottlieb   יאיר לפיד / Yair  Lapid   יואב גלנט / Yoav Galant   יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein   יונתן משריקי / Yonatan Mishraki   יוסף עטאונה / Youssef  Atauna   יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano   ינון אזולאי / Yinon  Azoulay   יסמין פרידמן / Yasmin Fridman   יעקב אשר / Yakov  Asher   יצחק קרויזר / Kroizer Yitzhak   יצחק שמעון סרלאוף   ירון לוי / Yaron Levi   ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler   ישראל כץ / Israel  Katz   לימור סון הר-מלך / Limor  Son Har-Melech   מאי גולן / May  Golan   מאיר כהן / Meir  Cohen   מטי צרפתי הרכבי / Matti  Sarfati Harkavi   מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton   מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari   מירב כהן / Meirav  Cohen   מנסור עבאס / Mansour Abbas   משה אבוטבול / Moshe Abutbul   משה ארבל / Moshe Arbel   משה גפני / Moshe Gafni   משה פסל / Moshe Passal   משה רוט / Moshe  Roth   מתן כהנא / Matan  Kahana   נאור שירי   ניר ברקת / Nir  Barkat   סימון  מושיאשוילי / Simon  Moshiashvili   סימון דוידסון / Simon Davidson   עודד פורר / Oded Forer   עופר כסיף / Ofer  Cassif   עמית הלוי / Amit  Halevi   צבי ידידיה  סוכות / Tzvi Yedidia  Sukkot   צביקה פוגל / Tzvika  Foghel   צגה צנגש  מלקו / Tsega  Melaku   קארין אלהרר / Karin  Elharar   קטרין (קטי) שטרית / Kathrin  Shitrit   רון כץ / Ron Katz   רם בן ברק / Ram  Ben Barak   שלום דנינו / Shalom  Danino   שלי טל מירון / Shelly Tal Meron   שלמה קרעי / Shlomo  Karhi   שרון ניר / Sharon Nir   שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
"הבעיה מתחילה כשקוראים לבן שלנו נסיך"
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 25
יפעת גדות, עידן יוסף
זאת כדי לבחון את טיב השירות אותו הוא מקבל - כך דורש יו"ר ועדת העבודה    עלייה דרמטית במספר הקשישים המרותקים לבתיהם: מ-4,015 בשנת 2019, ל-83,928 בשנת 2022
עידן יוסף
משרד הכלכלה: פנינו באופן אקטיבי לשורה ארוכה של אנשים וחברות רציניות שיכולים להיות רוכשים פוטנציאלים, חלק אמרו לנו - תודה, אבל לא תודה    ועד העובדים וההסתדרות טוענים כי החברה אינה מעוניינת באמת למצוא רוכש ולהמשיך את הפעילות בארץ
מירב ארד
הצעת החוק קובעת בין היתר מתן אפשרות לסיעות קטנות של עד 3 ח"כים לעשות שימוש בהסדר הנורבגי; ביטול התקרה של 5 חברי הכנסת מכל סיעה שיכולים להתפטר מהכנסת במסגרת ההסדר וקביעה כי שליש מחברי הכנסת בסיעות גדולות יוכלו לעשות בו שימוש    בנוסף: לא ניתן יהיה להתפטר מהכנסת במסגרת ההסדר בתקופת בחירות או ממשלת מעבר
מירב ארד
רמי בז'ה, יו"ר פורום העצמאים בהסתדרות: "פרילנסר או עצמאי חשוף לשעת משבר, ולא חסרים משברים, זהו הסקטור היחיד שלא מטופל יש לו רק חובות ללא זכויות, העוול הזה שאינו קשור לממשלה מתמשך כ-75 שנה"
מירב ארד
כמו-כן, אישרה הוועדה את בקשת הממשלה להקדים את הדיון בהצעת החוק ההוצאה לפועל-נגיף הקורונה החדש, ואת בקשת ח"כ תומא סלימאן לקבוע ועדה לנושא תאונות העבודה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il