X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
לוריא ובן-נמר. מיזם עצמאי [צילום: הערוץ הרשמי]
מפעילי "חדשות איראן" נחשפים: "אין קשר לפורום קהלת, ואין לנו מה להסתיר"
בעקבות תחקיר שחשף את זהותם, טל לוריא ודנאל בן נמר - מפעילי ערוץ "חדשות איראן" - יוצאים מהצללים, מתמודדים עם הטענות כלפיהם, מזהירים כי פרסומם סיכן את ביטחונם האישי, ומבקשים להמשיך להילחם על דעת הקהל - ולא באירנים בלבד
טל לוריא ודנאל בן נמר - מקימי ערוץ הרשת "חדשות איראן" - פרסמו אמש (3.7.25) גילוי אישי, בעקבות תחקיר עיתונאי שפורסם ב"ישראל היום" וחשף את זהותם, שבו חשפו את סיפור הקמת הערוץ, הסיבות לפעולתם, והתמודדותם עם גל השאלות והספקולציות שעלו סביבם.
לצד הדברים, הביעו השניים חשש מפני השלכות הביטחוניות של החשיפה. "לא מתחשק לי שישתילו לי רוגלה בטלפון", אמר לוריא. בן נמר הדגיש כי קיים חשש לפגיעה במקורות שמספקים לערוץ מידע מתוך אירן: "זו אחת הסיבות העיקריות שבגללן בחרנו להישאר בעילום שם - כדי להגן על שותפינו בצד השני".
השניים, שייסדו את הערוץ באוקטובר 2024 מתוך תחושת חוסר במידע איכותי בעברית על אירן, מתעקשים: מדובר במיזם עצמאי, שאינו ממומן או נתמך בידי אף גוף ממשלתי, פוליטי או פילנתרופי. "לא נפגשנו עם אף נציג של פורום קהלת בנושא הזה, לא ביקשנו מהם מימון, לא שוחחנו איתם על הערוץ", הדגיש בן נמר.
לוריא, בוגר המכללה למדינאות ואיש חינוך לשעבר, ובן נמר, יוצא חיל-הים ומייסד "היוזמה לצמצום הסכסוך", הגיעו מערכים שונים - הימין השמרני מזה, והמרכז־שמאל מזה - אך מצאו שפה משותפת סביב הצורך להנגיש ידע לציבור הישראלי. "זה לא מיזם פוליטי. להפך - זו עבודה עיתונאית־מודיעינית, עם צוות מגוון שכולל דתיים, חילונים, יוצאי יחידות מיוחדות, ועולים מאירן", אמרו השניים.
40 מיליון חשיפות במהלך המבצע
הערוץ, שצבר קרוב ל־60 אלף עוקבים בטלגרם וברשת אקס, ו־40 מיליון חשיפות במהלך מבצע עם כלביא, עוסק בתרגום, בתיעוד ובניתוח מידע מתוך אירן - כולל תכנים ממתנגדי משטר, מקורות מהשטח וערוצים רשמיים של המשטר. לעיתים, כמו במקרה השעון בכיכר פלשתין ששרד תקיפה ישראלית - הם היו הראשונים לחשוף את מה שלא תאם את הודעות הדרג המדיני.
השניים מודים: נעשו טעויות. סרטונים ישנים או מזויפים הועלו בטעות, בין אם ממקור שגוי או בשל לחץ הזמן, אך לדבריהם - בכל מקרה כזה פרסמו התנצלות והסירו את התוכן. "שלוש טעויות מתוך אלפי רשומות - זו סטטיסטיקה מצוינת", אמר לוריא.
בכתבת התחקיר נטען כי פעילותם של השניים משתלבת עם קמפיינים פוליטיים קודמים שלהם, ובפרט עם "תמונת ניצחון" - יוזמה פרטית שקידמה את רעיון הדה־חמאסיזציה של עזה, תוך שיתופי פעולה עם גורמים פוליטיים. השניים אינם מכחישים את פעילותם בעבר, אך מדגישים כי הפעם מדובר במיזם שונה בתכלית: "היוזמה הזו לא נועדה להשפיע על מקבלי החלטות, אלא לצמצם פערי מידע - וזה הבדל מהותי".
בינתיים, המיזם ממומן בידי ארבעה אנשי הייטק פרטיים, ללא קרנות וללא גופים מוסדיים. המימון מאפשר ללוריא ובן נמר להתפרנס מהעבודה בערוץ, לשלם לאנליסטית בשכר, ולהפעיל צוות של כעשרה מתנדבים. "לא הלכנו לקרנות פוליטיות - לא רצינו שהמיזם יזוהה פוליטית. דווקא כשאנחנו יוצאים מהשיח המשסע - הציבור איתנו".
לסיום, הם מבקשים לחזור למהות: "המשטר האירני הוא אויבה המובהק של מדינת ישראל, ומול אויב כזה, ידע הוא נכס אסטרטגי. ככל שישראלים יבינו טוב יותר את החברה האירנית, כך המדיניות שלנו תהיה חכמה ומדויקת יותר".
הם קוראים לציבור להמשיך לעקוב אחריהם - ואף לתמוך כלכלית בערוץ. "אם כבר נחשפנו - בואו נהפוך את הלימון ללימונדה".
למה 'חדשות איראן' הפך לתופעה?
בתוך זמן קצר הפך "חדשות איראן" למוקד ידע עצמאי, שמשלב תרגומים, הדלפות, ניתוחים ופרשנויות בנוגע למשטר האירני. הניסוח הישיר, המהירות וההבנה העמוקה של הנעשה בטהרן - הקנו לערוץ מעמד מיוחד, כזה שגם מערכות חדשות מסורתיות למדו לצטט ממנו.
השילוב בין ניתוחים מקצועיים, נגישות לציבור הרחב, וגישה בלתי אמצעית למקורות מאירן - הפך את הערוץ לכלי רלוונטי לא רק לציבור הישראלי, אלא גם לעיתונאים, לחוקרי מדיניות ולמקבלי החלטות. החשיפה האחרונה עשויה להשפיע על תדמיתו - לטוב או לרע. כעת ייבחן האם יצליח לשמר את מעמדו, דווקא כשמסך הערפל הוסר.
Author
עורך חדשות | News1 | דוא"ל
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך:  04/07/2025   |   עודכן:  04/07/2025
+"אם אתם רוצים להתאבד, תתאבדו לבד" 18:10 04/07/25  |  אורנה מזרחי, מורן לבנוני   |   לרשימה המלאה
חיזבאללה לא התייצב לעזרתה של אירן במלחמתה עם ישראל, למרות שנבנה לשם כך שנים רבות  ▪  כעת על ישראל לנצל את חולשת הארגון לשנות את המציאות המדינית והביטחונית מול לבנון
תומכי חיזבאללה בביירות לאחר הפסקת האש [צילום: חסן עמאר, AP]
+סבא"א פינתה את פקחיה מאירן: "הסיכון מובהק - והפיקוח נותק לחלוטין" 16:13 04/07/25  |  יואב יצחק   |   לרשימה המלאה
משטר טהרן הפסיק רשמית את שיתוף הפעולה עם הסוכנות  ▪  הפקחים שהו בבידוד בטהרן מאז המתקפה הישראלית  ▪  איומים ישירים מצד בכירים אירנים נגד רפאל גרוסי  ▪  טראמפ: "אירן רוצה לחדש את השיחות", אירופה: "נשקול סנקציות מחודשות"
גרוסי. הפקחים אויימו - בלא פיקוח יגדל העיוורון [צילום: ג'ון גמברל/AP]
+כ"ץ: "השמדנו את הגרעין האירני - צה"ל עלול להידרש לאכיפה בשמי טהרן" 11:02 04/07/25  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
שר הביטחון שיבח את צה"ל על "השמדת תשתית הגרעין האירנית ומערך ייצור הטילים"  ▪  המבצע הוסתר במשך חודשים, ונבנה על בסיס איסוף מודיעיני מתקדם  ▪  הרמטכ"ל: "לא ניתן את גרוננו לשוחט - ניזום, נהלום וננצח"
פגישת שר הביטחון עם ראשי הצבא [צילום: אריאל חרמוני]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
  ישראל היום
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מפעילי "חדשות איראן" נחשפים: "אין קשר לפורום קהלת, ואין לנו מה להסתיר"
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמה נגד אירן
עידן יוסף
שרי התחבורה והכלכלה קוראים למשרד האוצר להקצות תקציב ייעודי לפיצוי    המטרה: סיוע לאזרחים ששהותם בחו"ל התארכה בשל סגירת השמיים    מנכ"לי המשרדים הונחו להצליב מידע מול חברות התעופה ולגבש מתווה    רגב: "המדינה לא יכולה להתנער מאחריותה"; ברקת: "אף אזרח לא צריך לשאת בנטל לבד"
ד"ר נפתלי ברזניאק
יש אדם אחד בישראל שאחראי להכול    לא מערכת המשפט, לא ראש השב"כ, לא פרקליט המדינה, אלא ראש הממשלה    אותו אדם שלא לקח אחריות על מחדל 7 באוקטובר, לא טרח להתנצל, וממשיך להיאחז בקרנות המזבח
קסניה סבטלובה
מצבם של הרוסים כעת קשה ביותר והמדינה נמצאת במשבר כלכלי מתמשך    דווקא ברגע זה טראמפ "מייבש" את אוקראינה וחושף את עריה לאיום הרוסי
ד"ר רפאל בוכניק
הפסקת האש במערכה מול אירן לא סיימה את המלאכה מבחינת ישראל    מן הדין אפוא, שימוקד מאמץ לניהול מבצעי לוחמה פסיכולוגית, שמטרתם להשפיע על התפיסות, המורל וקבלת ההחלטות של המשטר האירני, ותיעול האוכלוסייה האזרחית לאפיקים שיש בהם כדי לשרת את האינטרסים האסטרטגיים של ישראל
איתמר לוין
סקר המכון לדמוקרטיה מצא עוד: האמון בשירותי הכבאות וההצלה גבוה כמעט כפליים מאשר במשטרה    בין ערוצי הטלוויזיה: כאן 11 מוביל, ערוצים 12 ו-13 אחריו, ערוץ 14 במקום האחרון
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il