X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
איה הוד נטורופתית מוסמכת מרכז איה הוד - נטורופתיה לרפואה משלימה
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
פירות יבשים הם אומנם הסמל של ט"ו בשבט, אך ניתן להשיגם כל השנה ואף להשתמש בהם כתרופות סבתא כיצד נוכל לעשות שימוש מושכל בפירות היבשים בהם הטבע חנן אותנו ולפתור בעיות בריאות
▪  ▪  ▪
תאנים. מסייעים במצבי עצירות
[צילום: פלאש 90]

פירות יבשים נתפסים כבריאים ומזינים, אולם עם זאת יכולים להוות בעיה עבור אנשים עם בעיות בריאות מסויימות, זאת בשל ריכוז הסוכר שיש בהם, ולנוכח תהליכי הייבוש במהלכם מוספים להם חומרים מזיקים כגון: SO2 (גופרית דו-חמצנית) המיועדת להעצים את צבעו ומראהו של הפרי ולעשותו יפה יותר לעין הקונה.
בתהליך ייבושם, מאבדים הפירות ויטמינים ונוזלים רבים, מה שהופך אותם למרוכזים מאוד מבחינת רמות הסוכר. אך אם הם אורגניים, ללא תוספות, ונצרכים בכמות מתונה, הם יכולים להוות "בוסט" אנרגיה מטורף ובריא.
הסוכר בפירות יבשים אורגניים הוא סוכר טבעי וכל אחד יסכים שאין טוב מזה בסדר העדיפויות כשמגיעים לדבר על מתוקים, שוקולד ועוגות. אם כן, ההמלצה הראשונה היא לקנות פירות אורגניים איכותיים, ולהימנע מאלו שזכו לתוספת סוכר וחומרים משמרים. במקרה של אגוזים, שקדים ופיצוחים, מומלץ לצרוך אותם בצורה טבעית, ללא קלייה וללא תוספת מלח.
חשוב להוסיף, כי מנקודת מבט נטורפתית, צריכת פירות יבשים כדרך טיפולית מאוד תלויה במצבו של האדם. יהיו מקרים בהם מומלץ לאכול פירות יבשים בשמחה רבה (כמובן עם הגבלות מסויימות לגבי סוג הפירות והכמות) ויהיו מקרים בהם לא מומלץ להתקרב אפילו לאחד קטנצ'יק.
בטרם נציג את הזווית הטיפולית של פירות יבשים, יש לסייג ולציין כי במידה וקיימת ברקע בעיית סוכרת, פטריית קנדידה, חולשה חיסונית, דלקות שונות, מחלות מעי דלקתיות, תולעי מעיים, גזים, נפיחות, טפילים למיניהם וכמובן בעיית עודף משקל - יש להימנע מפירות יבשים.

פירות יבשים ותרופות סבתא

  • משמש: פרי נפלא, המכיל כמות יפה של ברזל ומומלץ למי שסובל מאנמיה. עשיר באשלגן, בטא קרוטן, ופיטוכמיקיל המשמש נוגד חמצון והופך בגוף לויטמין A. נוגדי החמצון מגנים מפני מחלות לב וסרטן. יש לשים לב, כי אין מדובר במשמש הכתום הזרחני והיפה הנמכר כיום במרבית החנויות. אלא, במשמש אורגני בעל צבע חום;
  • צימוקים: מכילים חומר בשם חומצה טרטרית (Tartaric acid), אורגנית, הנמצאת בטבע בעיקר בענבים ומהווה אחת מהחומצות הדומיננטיות ביין. הודות לנוכחותה ולנוכחות הסיבים התזונתיים שבצימוקים, הם נהדרים כדי לסייע בפינוי פסולת באופן יעיל יותר מהמעי ולמניעת מחלות של המעי הגס. הצימוקים גם מכילים חומרים המסייעים להקל על כאב ודלקות;
  • שזיפים: מגיל צעיר אנחנו יודעים לקשר את המילים "שזיף מיובש" עם המילה "עצירות". אחת מתרופות הסבתא הידועות ביותר למצב של עצירות הינה השריית שזיפים מיובשים במים או בישולם במים ואכילתם (כולל שתיית הנוזל המתקבל), זאת בשל מרכיב הסורביטול המצוי בשזיף ומעודד פעילות מעיים. השזיף המיובש מכיל כמות נכבדת של ויטמיני B, ויטמין A, ברזל ואשלגן התורמים, בין היתר למערכת העצבים, לראייה ולמצב אנמיה;
  • תמרים: ללא ספק אחד הפירות היותר פופולריים מבין הפירות היבשים. רבים מוצאים בתמרים נחמה כחטיף, ואין ספק שכיף לשלבם בתפריט כמשהו מתוק (מבלי להיסחף בכמויות) או כספקים של אנרגיה זמינה. התמרים, כמו השזיפים, אף הם מצוינים למצבים של עצירות, בין היתר הודות לסיבים התזונתיים שבהם. בנוסף, הם עשירים בסידן החשוב לעצמות ולשרירים, ברזל החשוב בין היתר להובלת חמצן בדם על-ידי ההמוגלובין, ואשלגן שעוזר בתהליך ההתכווצות של השרירים ובשמירה על מאזן נוזלים ומלחים בגוף. אשלגן חשוב בשליחת מידע עצבי דרך תאי עצב ובשחרור אנרגיה מחלבונים, שומן ופחמימות בזמן חילוף חומרים. לכן הוא חשוב לתפקוד תאי עצב ושריר וחיוני לתפקוד הלב;
  • תאנים: אותם אנו מכירים בשם "דבלים" והם נכללים יחד עם התמר והשזיף בקטגוריית "המסייעים במצבי עצירות". אך מעבר לכך, הדבלים מכילים ברזל, סידן, מגנזיום ועשירים ביותר בסיבים תזונתיים המקנים בריאות למעיים. סיבים תזונתיים חשובים ביותר לתנועתיות מעיים ופעילות תקינה, סדירה ובריאה של מערכת העיכול ולפינוי מלא ותקין שלה מפסולת. בעקבות עלייה בצריכת המזון המתועש והמוכן של התזונה המודרנית היום, ירדה כמות צריכת הסיבים מאוד. וזאת למרות המחקרים הרבים המדגישים את חשיבותם של הסיבים למניעת מחלות שונות, כולל סרטן המעי הגס. התאנים יסייעו גם במצבי עייפות, חולשה ואנמיה;
  • חמוציות: מסייעות לטיפול בדלקות חוזרות בדרכי השתן. למטרה זו, יש להשתמש בחמוציות ללא סוכר, ולהעדיף חמוציות טריות / קפואות. ניתן ליטול כמוסות של חמוציות, המשפיעות על האיזון החומצי בדרכי השתן, מה שפוגע ביכולת ההישרדות של החיידקים;
  • חרוב: בניגוד לשאר הפירות היבשים, החרובים מכילים כמות יפה של חלבון (מעל 8%) והכי פחות נוזלים. החרוב עשיר במרכיבים חיוניים לתהליך העיכול ובעל השפעה פרה ביוטית על המעיים ולכן מצוין לטיפול בשלשולים (אבקת חרובים תסייע למצבי שלשול ביעילות רבה גם בתינוקות). נסו גם את הדבש של החרוב לטיפול באפטות (פצעים כואבים בחלל הפה והלשון). אם אתם אכלני שוקולד מושבעים, ניתן לעשות שימוש בממרח חרובים כתחליף לשוקולד (שימו לב לכמויות הסוכר והשומן - ואל תגזימו גם בזה), מניסיון, ילדים אוהבים את זה. יש שעושים בו שימוש נהדר כתחליף לקקאו מאחר שהוא לא מכיל קפאין והוא מתקתק;
  • שאר הפירות: כל שאר הפירות המיובשים שנכנסו לשוק בשנים האחרונות, הם פחות שכיחים, בהם: קיווי, אפרסמון, תפוח, אפרסק, מנגו, תות וכדומה. השתדלו לאכול אותם חיים ולוותר על התענוג המיובש. ואם כבר - בדקו שהם אורגניים, לא מסוכרים וללא חומרים ותוספות (אחד הסימנים יכול להיות הצבע. למשל, אם הקיווי מאוד ירוק זרחני-בוהק מומלץ להתרחק);
  • אגוזי מלך: חשובים כחלק מהתפריט היומי, מסייעים להורדת הכולסטרול, מכילים חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3, המונעות הסתיידות עורקים, מורידות לחץ דם גבוה, ומונעות הפרעות בלב ובמערכת הדם. עשירים בוויטמין E , מגנזיום, סיבים תזונתיים, ובפיטוכימיקליים המסייעים בהורדת רמות כולסטרול. כדי שערכם הקלורי ישמר יש לאכול אותם בצורתם הטבעית שהם אינם קלויים;
  • שקדים: עשירים בחומצות שומן חד-בלתי רוויות שתורמות להורדת הכולסטרול ומסייעים לחיזוק כללי של הגוף, חיזוק עצמות ושיניים. בעלי ערך תזונתי גבוה, מכילים חלבון, מינרלים רבים כגון: סידן, ברזל, אשלגן ומגנזיום, וויטמין B כולל חומצה פולית. גם במקרה זה מומלץ לאכול אותם כשהם אינם קלויים.

תאריך:  07/04/2011   |   עודכן:  07/04/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
תרופות סבתא מפירות יבשים
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
שומר נפשו ירחק
המומחה  |  7/04/11 16:39
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יובל לובנשטיין
לקראת החג, כאשר נוהגים לחלק כל כך הרבה תווי קנייה, רגע לפני שאתם מבצעים את הרכישה הבאה, כדאי שתשאלו את עצמכם עוד שאלה קטנה אחת - האם המוצר שאתם עומדים באמת דרוש לכם?
יורם דורי
שלא תטעו, המשיחיסט הצעיר הוא יהודי, הטוען כי על החינוך היהודי באירופה להתמקד ביהדות הנצחית בלבד ולא במדינת ישראל, שהמשך קיומה, לדעתו, מוטל בספק    קשה להחריש למשמע דברים שכאלו בכינוס מיוחד לקידום חינוך יהודי באירופה    אז השבתי לצעיר, ועוד איך השבתי לו...
עופר הירש
חג הפסח, חג האביב, מסמל את בוא הפריחות והצבעים, את הימים הנעימים וכמובן את מאות אלפי המטיילים הפוקדים את חיק הטבע. כמידי שנה, גם בחג האביב הקרב ובא נוכל למצוא חניוני פיקניק ופארקים נפלאים לבלות בהם את החג בקרב בני משפחה וחברים. פורטל פיקניק אסף וריכז עבורכם כמה פינות חמד שבהן תוכלו למצוא: שקט, שלווה, נופים וכמובן פריחה בשלל צבעים. בואו לפקנק...
נירה שנידר
בעונה זו, יותר מכל עונה אחרת, שואף גופנו לבטא את "מלוא הדרו"    כוח החיים האצור בנו, שואף לפרוץ מתוכנו בעוצמה    עונת האביב היא המתאימה ביותר להעיר ולהאיר מחדש את חיות הגוף, ולסלק ממנו חסימות בדרך לזרימה טבעית וחיונית
הרב ישראל רוזן
משום מה נוצרה פניקה בציבור כאילו מקררים 'רגילים' אסורים בשבת, והכרחי לרכוש רק אלו המצויידים ב'פיקוד שבת למהדרין'; מידע זה בטעות יסודו וכנראה שהוא מלובה על-ידי גורמי שיווק או מחוסר ידע
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il