מוצרי הדבש יתייקרו ב-8%-6% בתקופה הקרובה כתוצאה מעליית הוצאות הייצור. הוצאות היצור של המכוורת התייקרו במשך השנים האחרונות בשיעור של 25%, לעומת זאת מחירי הדבש נשארו יציבים ואף נשחקו במשך 5 שנים לאור התחרות החריפה שקיימת בשוק.
המועצה לייצור ושיווק הדבש אומרת, כי עלית מחיר זו הינה מזערית לעומת שחיקת הרווחיות בענף. בנוסף, הלחץ של המערכת הקמעונאית על משווקי הדבש גרם למרווחים בלתי אפשריים בענף. הם מציינים, כי בעוד שענפי החקלאות האחרים מן החי (חלב וביצים) שנמצאים תחת פיקוח ממשלתי זוכים לעדכון אוטומטי, מחיר הדבש אינו מעודכן אוטומטית על-פי עליית התשומות.
לדבריהם, הוצאות היצור המשמעותיות שהתייקרו הן: דלק, ציוד ורכב, עבודה מקצועית, ריבויי מלכות וכן אריזות לדבש. הם מדגישים, כי מחירי הדלקים, לדוגמא, התייקרו ב-70% ב-4 השנים האחרונות. הוצאות ההובלה משפיעות על הייצור מאחר וגידול דבורים מחייב כיום הרבה יותר ניוד כוורות באמצעות משאיות וציוד טכני אל אזורי מרעה מרוחקים, גם כתוצאה ממחסור בשטחי מרעה לצוף. הם מספרים, כי עלות ההפקה של דבשים מיוחדים היא גבוהה בהרבה ויש ביקוש אליהם גם במחיר גבוה.
כמות הדבש המשווקת בישראל בשנה הינה כ-3,500 טון כאשר 8% מהדבש הינו דבש זני. בישראל כ-45% מתצרוכת הדבש הינה בתקופת חודש אלול שלפני ראש השנה.