X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  הודעות כלליות
- הודעה מטעם תיירות עין גב
▪  ▪  ▪
[צילום: יח"צ]

חגיגה של דגים ודייגים תתקיים בעין גב כחלק מפסטיבל "טעם כנרת", בו נחשפים טעמי המסעדות הייחודיות שתפריטן מבוסס על הגידולים המקומיים כמו תמרים, דגים, בננות ועוד.
כחלק מחגיגות 70 שנה לקיבוץ עין גב וענף הדייג וכחלק מהפסטיבל, יציגו הדייגים על המזח בעין גב את מורשת ענף הדיג בכנרת. תצוגת דייג - שישי-שבת, 13-12, 20-19 בדצמבר, בשישי בשעה 13:30 בשבת בשעה 14:00.
מהרציף ניתן לצפות מקרוב בסירת דייג פעילה המשייטת מול הטיילת ולקבל הסברים על פעולותיו של הדייג, שיטות דייג אחרות, מיני הדגים בכינרת ומידע על עין גב.
הדייגים מאתרים את להקות הדגים על-ידי סונאר ופורשים את רשת הדייג (אורך 350 מטרים ועומק 50 מטרים) במעגל שנראה כמו שק ענק שבתחתיתו שלל הדגים המועלה לאיטו לספינת הדייג, משייטים לנמל ופורקים את השלל, הדגים נשטפים ומכוסים בקרח לשמרם טריים. בסיום בתצוגה נחווה מקרוב את פריקת השלל במזח, ונוכל לרכוש ממנו. דוכן לטיגון סרדינים יעמוד במזח ומגיש מנת סרדינים. תצוגת הדייג תלויה במזג האוויר.
במתחם המזח והטיילת המשופצת של עין גב, אפשר לחוות בדרכים שונות את יופייה של הכינרת דרך טעמי המקום: במסעדת הדגים תוגש במיוחד לפסטיבל "טעם כנרת", ארוחה עממית שתכלול: סרדינים וצ'יפס עם פלפל ביתי וטחינה ירוקה, סלט ירקות טרי, תמרים לקינוח ויין או בירה להשלמת התפאורה. ב"ביסטרו בנמל", תפריט מיוחד לימות הפסטיבל: יוגשו מנות ביסטרו בהשפעת טעמי הבשר במטבח הדרום אמריקני ולקינוח "דלעת מרטיני" מתוקה ועונתית.
הקהל מוזמן להצטרף לטיול מודרך ברכבת בקיבוץ כולל ביקור ב"בית העוגנים" (מוזיאון הדייג), הפעלות וחידונים. יום שישי - 12:30 וב-14:30; שבת - 13:00 וב-15:00. "בית העוגנים" יהיה פתוח בימי שישי ושבת בין השעות 12:00 ל-16:00; טיול עצמי בעזרת שלטים ומפה באזור הנמל, נפלא בין הארוחות, לראות ולחוש את הכנרת. סדנאות יצירה מעץ, ב"נגרייה של סבא יוסי" יום שישי - 15:00-11:00, שבת - 17:00-11:00.
שעות פתיחה:
  • מסעדת הדגים עין-גב - 23:00-12:00.
  • "ביסטרו בנמל" מסעדה בשרית א'-ו': 12:00 - עד אחרון הסועדים, שבת: 09:00 - עד אחרון הסועדים.
  • סיור רכבת בקיבוץ - החל מ-12:00 ובכל שעה עגולה עד השעה 16:00.
  • סיור מודרך ברכבת כולל בית העוגנים: יום שישי: 12:30 ו-14:30 שבת: 13:00 ו-15:00.
  • תצוגת דייג שישי-שבת - 13-12, 20-19 לדצמבר, ביום שישי בשעה 13:30 בשבת בשעה 14:00 בטיילת עין-גב ליד המסעדה. (תצוגת הדייג תלויה במזג האוויר).
  • הסדנה של "סבא יוסי" - בשישי 15:00-11:00, בשבת 11:00-17:00.
לפרטים נוספים: תיירות עין גב - 04-6658008, www.eingev.com.

תאריך:  30/11/2008   |   עודכן:  30/11/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il