תלמידי קורס אמנות הבישול (טבחות - לדירוג מקצועי סוג 1), בדן גורמה, המרכז הישראלי ללימודים קולינריים, מרשת מלונות דן, השתתפו לאחרונה בסיור לימודי מקצועי במפעל "סיליס ביצים", מפעל לעיבוד ביצים בקריית אתא, בחוות גידול פטריות, נבטים וצמחי תבלין ביישוב חוסן, "מרינה פטריות הגליל", ובחווה החקלאית "דרך התבלינים" שבשדות בית לחם הגלילית.
השף רמי סוויסה, שף ומורה לטבחות בדן גורמה, מסביר, כי מטרת הסיור המקצועי לחשוף את התלמידים לחומרי גלם מקומיים ושיטות ייצור. כמו-כן, מדגיש השף סוויסה את חשיבותו של הסיור הלימודי להבנת תהליכים תברואתיים, תהליכי בקרת איכות ודרכי עבודה בתעשיה.
מר דורון אטיאס, הממונה על התפעול בדן גורמה ואיש משאבי אנוש בחיל השלישות בעברו, מציין, כי בסיור הלימודי משתתפים תלמידים הלומדים בקורס טבחות המתנהל במימון ובפיקוח מקצועי של האגף הבכיר להכשרה מקצועית ולפיתוח כוח אדם של משרד התמ"ת. אטיאס מוסיף, כי הסיור הלימודי כלל הרצאות של אנשי מקצוע במפעלי הייצור.
תלמידי קורס הטבחות, ויקטור חוראני מחיפה ומשה פרימוביץ' מנהריה, מוסיפים גם הם, כי יש בסיור מקצועי מעין זה להוסיף לידע המקצועי הנחוץ להם הן בתקופת הלימודים והן בעתיד, כטבחים מקצועיים. לדבריהם, במסגרת הסיור הם קיבלו מידע חיוני על חוות מקומיות לגידול תבלינים, שיטות גידול פטריות בארץ ותהליך פסטור הביצים. אחמד מחאג'נה, תושב כפר פרדיס, בן 33, אב ל-3, מנהל מחסן בעבר ברשת מזון גדולה בישראל, שהגיע ללימודי טבחות במטרה לרכוש מקצוע חדש, מדגיש, כי הסיור הלימודי מאפשר לתלמידים להכיר מקרוב ספקים של חומרי גלם ומפעלים ישראלים המייצרים חומרי גלם ייחודיים לתעשיית המזון בארץ.