זה החל בקטן, בישוב הצפוני קריית שמונה, והגיע להישג עולמי מרשים.
"יקב בוטיק הגליל", יקב גלילי עם חזון גדול, ששם לו מטרה לייצר את יין הרימונים הטוב ביותר ולעלות אותו על המפה הארצית והעולמית, השלים את המשימה בסיום שנת 2011 וזכה זה עתה בתחרות הבינ"ל היוקרתית Terravino בפרסי מדליית זהב כפול ליין הקינוח ומדליית זהב ליין הפורט.
סמי בן שושן, מבעלי היקב:" ההחלטה התבשלה זמן רב ונבנה קונספט ברור ומקצועי שנעשה בשלבים. ראשית, היה לנו חשוב לפתח את המוצר עד כדי שלמות ולא לצאת עימו לשוק כל עוד אנו לא עומדים בסטנדרטים הגבוהים שהצבנו לעצמנו. במשך שנים נמשך תהליך הפיתוח של יין הרימונים שלנו, עד למבחן הטעם המושלם. רק כאשר המוצר הגיע לדיוק המרבי אליו שאפנו, ניתן האור הירוק להוציא אותו לאוויר העולם. לא מיהרנו ונתנו את הדעת לפרטים הקטנים כגדולים, כי חשובה היו לנו האיכות וטיב היין בתוצאה הסופית".
לדברי מנכ"ל היקב סמי בן שושן ,יקב בוטיק הגליל קיבל את ההכרה הראויה לו בתחום יין הרימונים, וההוכחה הברורה היא עצם הזכייה בפרס כה יוקרתי ובינ"ל שעליו התמודדו מולו יקבים מהארץ ומכל העולם.
כאמור, הפיתוח ושלבי השיווק של היין נעשו בהדרגה, צעד אחרי צעד, בסבלנות ואורח רוח, המתאים לשתיית יין משובח...
אחרי השלמת תהליך הפיתוח והמוצר הסופי, נבנה בקריית שמונה יקב בוטיק מרשים, בסמוך לחנות המפעל ומרכז מבקרים לקבלת ייננים, חובבי יין , מטיילים ומוכרים שיוכלו להתארח ולטעום מיינות הרימונים של היקב.
"כיאה ליקב בוטיק איכותי, בהתחלה ייצרנו מספר קטן מאוד של בקבוקים ומכרנו לחנויות אלכוהול מקומיות .לאט ובהדרגה, הורחב השוק לכלל חנויות האלכוהול בארץ, מעדניות ורשתות מתאימות כגון עדן טבע מרקט. התגובות להן זכינו דירבנו אותנו להמשיך הלאה וללכת רחוק", מציין איציק בן שושן, סמנכ"ל השיווק של היקב.
עוד השתתף היקב בירידי יין מקצועיים ואיכותיים בראש פינה, בירושלים ובתערוכת סומלייר 2011. כך, לאט ובתבונה, נוצר ליין שם טוב והתגובות שהתקבלו היו נלהבות.
אחרי ביסוסם של שלושת סוגי היינות ולאור התגובות, הוחלט על ההשתתפות בתחרות הבינ"ל TERRAVINO בה מתחרים יינות וכהילים מכל העולם .
במקביל, פועל היקב בשת"פ עם חברה המייצגת את מוצרי יין הרימונים שלו בחו"ל וגם שם זוכה לתגובות טובות.
עד היום אף יין רימונים לא קיבל את התואר הנכסף והפרס של זהב כפול בתחרות טרווינו הבינלאומית.
למעשה, בעלי היקב מרגישים מעין סגירת מעגל, עכשיו כשקיבלו את המדליות הרשמיות על טיב היין אותו פיתחו במשך שנים. זה הזמן מבחינתם לקצור את הפירות (פירות הרימונים כמובן...) וליהנות בגאווה ובנחת מסדרת היינות שכיום מוביל היקב בשוק יינות הרימונים.