בעקבות תקן חדש: בימים אלה אושר במכון התקנים הישראלי עדכון לתקן הישראלי ת"י 1188 העוסק בבשר טחון ומוצרי בשר טחון.
עד עתה אושרו לשיווק לצרכן הישראלי מוצרי בשר בקר טחון קפוא בלבד אך מעתה ,לראשונה, ניתן יהיה לשווק בשר בקר טחון מצונן (טרי) וארוז מראש.
התקן יבטיח כי הבשר לא הוקפא לפני טחינתו, ושלא הוזרקו לו תוספות. אורך חיי המדף של מוצר מצונן הארוז באופן רגיל הוא יום אחד בלבד, לעומת זאת למוצר הארוז באטמוספרה גזית ייחודית - אורך חיי מדף של 4 ימים.
התקן קובע דרישות מחמירות לגבי טמפרטורת הבשר המצונן בכל שרשרת אספקת הבשר, החל מסיום טחינתו, אחסונו באתר הייצור, דרך ההובלה, אחסונו במחסן ביניים ועד לאחסון במקרר בנקודת המכירה הסופית.
שיווק סוגי בשר אחרים (כגון עוף, הודו וכד') ימשיך להיות מותר רק במצב קפוא.