אל-על משתתפת בחדוות היצירה של המטבח הישראלי החדש ומעניקה במה לשפע המסורות, הטעמים והריחות מכל קצוות תבל בתפריט החדש שיוגש לנוסעים בטיסות החברה. התפריט החדש של החברה אשר יוגש החל מחודש מרס 2005 מעלה על נס את המסורות, התרבויות ושיטות הבישול.
בשנה האחרונה ערכה החברה מבחני טעמים לזהות מהו הטעם המועדף על הישראלים. לאחר שנבחנו האפשרויות השונות הוחלט במטבחי אל-על הפועלים תחת ניצוחו של פיטר הומל, יועץ המזון של חברת אל-על ויעקב זילברמן שף חברת תמ"מ, ליצור מתכונים עבור שישה טעמים שונים אשר יכללו שש מנות עיקריות ושש מנות אחרונות, המאפיינים את פסיפס הטעמים שכולם יחדיו הם ישראל.
בכל חודש, נוסעי חברת אל-על יוכלו לבחור בין ארוחת אל-על רגילה ל"ארוחת טעמים מהבית". ארוחת טעמים מהבית תוגש בכל יעדי החברה בהם מוגשות ארוחות חמות בשריות.
ארוחות "טעמים מן הבית" מצטרפות ל-14 הארוחות אשר מציעה החברה לנוסעיה. הארוחות המיוחדות ניתנות להזמנה עם ביצוע הכרטוס לטיסה.
בין הארוחות המוצעות: ארוחה צמחונית, ארוחה צמחונית אסייתית, ארוחת פירות וירקות, ארוחת דגים, ארוחת פירות, ארוחה ללא מלח, ארוחת ילדים, ארוחת עוף, ארוחה דיאבטית (לחולי סכרת), ארוחה הינדית ועוד..