מיקום בשדרה מרהיבה ביופיה; עיצוב של ריהוט מסוגנן וסולידי; מוניטין בן שנים של אוכל-גורמה - מה עוד תבקשי מאיתנו מסעדה ואין ואין עדיין?
האמת ניתנת להיאמר שבכל אלה אכן נתברכה מסעדת "טאבולה" הוותיקה שבהרצליה פיתוח (רחוב הנשיא 75) - מסעדה בעלת סגנון איטלקי, שמאז ייסודה הספיקה לעבור מספר לא קטן של גלגולי-בעלות. אלא שחרף הטלטלות הרבות שעברה - המשיך לשמור לה אמונים קהל הסועדים הוותיק שלה משכבר הימים.
ל"טאבולה" נקלענו בערב-שבת ומצאנו אותה שוקקת-חיים. אל מול שולחנות עטורים במפות צחורות ניצב גדוד-מלצרים במצב הכן לקראת הבאות. היינו ארבעה סועדים רעבים, כשבידינו תפריט שאמור בהחלט להשביע אותנו.
קטסטרופה מן המנות הראשונות בתפריט הזמנו מרק-מינסטרונה טעים, וסלט פנצלנה גזעי-איטלקי, שהכיל ירקות-שוק, קרעי-לחם, מוצרלה, בזיליקום וזיתים ברוטב של שמן-זית, חומץ בלסמי ושום. מן העיקריות המרנו על-מנת הדגל כ"ספיישל": אוסובוקו-טלה, עם אורז וירקות מאודים - מנה שהצדיקה את בחירתה. גם הלזניה, תוצרת הבית, זכתה לשבחים ותשואות-חן מרשימות. החרו-החזיקו אחריה באון - ניוקי-שרימפס, שזכו לתרועת-ניצחון.
מן הקינוחים התענגנו על טירמיסו מעודן ועל קרמבל-פירות עסיסי ונימוח. בצידם הוגשו אספרסו כפול וקפה הפוך. השרות היה מעל ומעבר, אבל השירותים - ממש קטסטרופה. הטינופת היא זו שהרסה את הכל, ובעטייה זיכינו את "טאבולה" ב-6 נקודות בלבד מתוך 10, שבעצם הגיעו לה בסולם הקולינרי שלנו, אלמלא הביזיון הגדול בניקיון.
שילמנו 489 שקל, ובסופו של דבר נותרנו, לעזאזל, עם טעם מר, ובהחלט מיותר, בפינו.