כבר מזמן הפכו אצלנו מזללות הבשרים על האש ללהיט קולינרי. אחת מהטובות שבהן היא זו הממוקמת בצומת-ביל"ו, סמוך לרחובות, בואכה קריית-עיקרון. מאז שהוקמה, לפני 15 שנה, לא נס ליחה והיא שוקקת חיים בכל ימות השבוע, במיוחד בסופו, כמסעדה היחידה הפועלת באיזור. או אז היא מתמלאת מפה לפה במשפחות שלמות, על זקניהן וטפן.
מלבד מבחר שיפודי הבשר המוצעים בה, מציעה המסעדה גם כ-20 סוגי-סלטים טריים, עם לאפות חמות מן הטאבון, כמיטב המסורת של המטבח המזרחי.
ללא הגבלה
היינו בהרכב משפחתי של שישה, ואל השולחן העמוס לעייפה הגיע, כספתח, כל סלט שאפשר להעלות על הדעת, בליווי של קנקני לימונדה, סודה ומים מינרלים. הסלטים הוגשו ללא הגבלה וטעמם היה לעילא ולעילא, כשאת מרב התשבחות קצר חומוס האסלי בשמן-זית, שנוגב בידיהם החרוצות של כל באי השולחן.
על הגובה
גם השיפודים לא טמנו ידם בצלחת והיו ממש על הגובה. קיבלנו שניים לכל נפש - של לבבות-עוף, פרגיות, כבדי-עוף וקבב. כולם הוגשו ביד נדיבה והיו עשויים במידת הצלייה הראויה.
על הארוחה המשפחתית, במסעדה בוהקת בניקיונה, שילמנו 436 שקל והוספנו תשר של 15% לשרות מהיר ואדיב.
בשורה התחתונה מומלצת "שיפודי ביל"ו" מכל הלב כמסעדה מזרחית מעולה, המיועדת לקרניבורים לכל דבר, חסידי בשרים על האש ולחובבי סלטים של שופרא דשופרא, שטובים מהם לא מצאנו.