X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
שאול אברון נפטר ביום שישי בן 68 שנים - שנים בהן טעם מעדנים משובחים מתענוגות כל ארץ, מהמטבחים הכפריים של איכרי אירופה כל יום היה לו כחגיגה, וכולו היה אהבת אדם ושמחת חיים
▪  ▪  ▪
שאול אברון ז"ל. מיצה את טעם החיים עד תום [צילום: שולמית קיסרי]
שלושה חודשים בשנה
שאול אברון נהג החל משנות העשרים לחייו לנסוע לחו"ל כל שנה לשלושה חודשים, בעיקר לאירופה, חורש ערים ועיירות בנסיעה במכונית, טועם ומתענג על מיטב המטבחים במסעדות ובבתי התושבים, מתעמק בסודות המתכונים, הרכב המנות והיינות, התבלינים והסודות העוברים מדור לדור

הפולנטה של שאול אברון
שולמית קיסרי
ככל שהתרוקנו צלחות וכוסות יין ובירה התמלאו מחדש, נמשכו הסיפורים ופרצי הצחוק
לרשימה המלאה

לפני כחודשיים בשבת, הלכתי לאכול עם בני משפחתי במסעדה של שאול אברון, "יועזר בר יין" ביפו. אכלנו פסטה-ארבעים-חלמונים, וגם מעדן פולנטה שטעמו מותאם לאלים היושבים באולימפוס, רוסטביף עם חרדל ולחם שאור כפרי, יין איטלקי לבן קר, סלט טרי-טרי עם גבינת גרונונזולה ועוד כמה מעדנים שאפשר למצוא רק ב"יועזר בר יין", בלב כיכר השעון ביפו, במה שהיה פעם אורוות-סוסים של השליטים העותומאנים ביפו.
הידידות שלי ושל שאול התבססה על תאריך לידה משותף, מה שהפך אותנו לבעלי קשר אינטימי, כמו של בני משפחה קרובים. תמיד שמחים להיפגש ולהתחבק, כאשר החיבוק של שאול הוא הכי חם, הכי מלא אהבה ושמחה ממעמקי לבו הגדול. אז הספקתי להתחבק איתו לא מזמן ולקבל חיוך וחיבוק ענקי.
שאול אברון, 68, נפטר ביום שישי האחרון (2.11.12) והובא לקבורות ביום ראשון בבית הקברות בקריית שאול. איש בעל תיאבון עצום לחיים, ידע כי לא יאריך ימים ולא התעניין בנושא. שאול סיפר כי הרופא שראה את תוצאות בדיקות הדם שלו בשנים האחרונות אמר לו: "אתה עושה צחוק ממדע הרפואה. היית צריך כבר למות מזמן". שאול אהב לספר את הסיפור הזה, עם חיוך ענק ועיניים שובבות שהצטמצמו במהלך החיוך.
הוא עישן, שתה יין ובירה ושאר מיני אלכוהול משובח, ובעיקר אכל הרבה כולסטרול: בשר, רצוי נתח בשר משובח עם שומן, כבד אווז, מיני ג'מבון ופרושוטו, חמאה וגבינות משובחות, דגים ופירות ים הכי טריים מברטן שבמערב צרפת, דגים כבושים, סלמון מעושן, פסטות מעודנות של מסעדות איטלקיות ושאר מעדנים ממיטב המטבח הבלגי, הצרפתי, האיטלקי ומה לא. רק מעדנים משובחים מתענוגות כל ארץ, מהמטבחים הכפריים של איכרי אירופה, אוכל קלאסי שמכינים אותו כבר מאות שנים, באותה דרך מופלאה של מטבחים עתיקי-יומין.
שאול, יליד תל אביב, בן להורים מפולניה ורוסיה שגרו בבלגיה ובצרפת, ספג בבית את הטעמים, הריחות והעושר של המטבח הצרפתי והבלגי. "הוריי דאגו לי לאוכל טוב גם בשנות הצנע". שאול למד בגימנסיה הרצליה כמו תל אביבי-אסלי ונהג החל משנות העשרים לחייו לנסוע לחו"ל כל שנה לשלושה חודשים, בעיקר לאירופה, חורש ערים ועיירות בנסיעה במכונית, טועם ומתענג על מיטב המטבחים במסעדות ובבתי התושבים, מתעמק בסודות המתכונים, הרכב המנות והיינות, התבלינים והסודות העוברים מדור לדור. אצל שאול כל יום היה חגיגה.
מעריב, חדשות, "הקיוסק" ו"יועזר בר יין"
אברון עבד ככתב כלכלי במעריב ולימים ב"חדשות" ככתב אוכל, והיה חבר אישי של הגסטרונומים והבשלנים הגדולים כמו ישראל אהרוני וחיים כהן, וכן מלך השקשוקה מיפו ושאר אשפי הסירים, המחבתות ותנורי הבישול (הוא עצמו לא בישל, רק לימד והדריך ממיטב ניסיון החיך והזיכרון שלו).
שאול הכיר את הכתובות הנכונות באיטליה, בספרד ובצרפת, משם שלחו לו את מטעמי המקום למסעדה הראשונה שלו בנווה צדק (בשנות השבעים, כאשר נווה צדק הייתה איזה חור שדמה לעיי חורבות ולא השכונה היוקרתית של היום), שנקראה "הקיוסק" ושל המסעדה הנוכחית שנפתחה בשנת 1995. ב"יועזר בר יין" היו מצרכים שהגיעו מכמה כתובות מעולות שלא יחסרו, חלילה, מיני הפאטה, הדגים המעושנים, ההאם והג'מבון, הפרושוטו והפסטות, היינות הכי משובחים ושאר מעדנים קלאסיים של המטבח הקלאסי האירופי.
אצל שאול לא היה פיוז'ן, לא אוכל יפני, לא סושי ולא מטבחים מהמזרח הרחוק או מאמריקה. רק אוכל על טהרת מאות שנות גסטרונומיה אירופאית מארצות התרבות הישנה: ספרד, איטליה, צרפת ובלגיה.
כך הלך מאתנו, בגיל צעיר, יחסית, התל אביבי האולטימטיבי, איש העולם הגדול, אוהב אדם ושמחת חיים שיחסר לנו מאוד כמו כל פעם שהולך מאתנו מישהו שאין לו תחליף.
יהי זכרו ברוך.

תאריך:  04/11/2012   |   עודכן:  04/11/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 מעריב
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
טעם חיים והלך לו
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
תודה על המאמר
ג'ו  |  5/11/12 16:30
 
- אברון ז"ל נפל בביתו ונחבט
ש.ק.  |  6/11/12 01:35
2
עוד שמן שמת
יועזר בר יין  |  6/11/12 14:10
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ד"ר שירי דניאלס
בישראל סובלים למעלה מ-300 אלף בני-אדם מתופעות של דיכאון וחרדה, עשרות אלפים מהם פונים לער"ן מדי שנה    נתונים עדכניים של עמותת ער"ן מלמדים, כי למעלה מ-10,000 מהפונים לער"ן בשנה האחרונה באמצעות הטלפון והאינטרנט, הגדירו את בעייתם העיקרית כדיכאון
עליס בליטנטל
ציפי פינס רקחה מסיפור קצר של סביון ליברכט, שהפך למחזה, הצגה שתענג את הקהל הישראלי המצוי    "סוסים על כביש גהה" ממלא את כל הציפיות של קהל התיאטרון שלה, והקאסט שבחרה הוא הטוב ביותר שניתן היה לבחור
ראובן לייב
בסוף השבוע הלך לעולמו המסעדן שאול אברון, האורים והתומים של הקולינריה בארץ, שהנחיל למדינה את רזי האוכל הטוב ודור של שפים שהולכים בדרכו
אודי דקל, יונתן לרנר
במכון למחקרי ביטחון לאומי התקיים משחק מלחמה (סימולציה), שהתמקד בשתי היממות הראשונות, שלאחר תקיפה אווירית ישראלית של תשתיות הגרעין באירן
ד"ר בני שכטר
מה כדאי לדעת כשבתך הגיעה לגיל שאפשר להתחיל? ברגע שמבינים שיש קשר רציני וקבוע שעשוי להוביל לקיום יחסי-מין, רצוי לבצע שיחה בנושא    ליווי הנערה לבדיקה רפואית המבוצעת לפני מרשם גלולות היא חיונית
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il