על המפה הקולינארית בארץ מיוצג מעתה גם המטבח הבווארי, עם פתיחתה של מסעדת "באיירן" התל אביבית (רחוב פרישמן 22-פינת רחוב סירקין). זו, שמקרוב פתחה את דלתותיה, משתרעת על פני קומותיים ומרפסת תחתית, וכוללת שישים מקומות-ישיבה.
בתפריט, מגרה הקיבה, מככב השניצל כמנת הדגל בעשר ואריאציות שונות. מקום של כבוד תופס בו גם מרק הגולאש הקלאסי, עם אטריות-שפצלה בוואריות, ובצידו גם הסלט הבווארי, שהוא תערובת של חסות, פלחי-תפוחים ואגסים מבושלים ביין לבן, בליווי אגוזים.
ביד אמונה היינו בשניים, ועל-פי המלצת מלצרית אדיבה הלכנו על גולאש, צמחוני דווקא, שהכיל את מבחר ירקות העונה ואלה בושלו בסגנון הגולאש הבשרי המסורתי. הייתה זו מנה עיקרית לדוגמה, שהותירה בפינו רק טעם של עוד. לצידה הוגש סלט-כרוב מעולה.
בת הזוג מצידה החליטה שלא לוותר על-מנת הדגל המומלצת: שניצל בגרסת היער השחור, עשוי מבשר-עגל, עם פטריות. הייתה זו כתיתה דקיקה וגדולה, שהשתרעה על פני הצלחת כולה - מנה עשויה ביד אמונה של שף מנוסה, שהוכיח קבל עם ועדה שניתן להפיק מן הבשר המשובח את המיטב. כחום היום הרווה את צימאוננו הרב בקבוק גדול של סודה צוננת, שהוגש בצידה של ארוחת הגורמה.
שטויות הקיסר הקינוחים מתוצרת עצמית היו אגדה שחבל על הזמן. טעמנו את הקייזרשמארן, שאינה אלא חביתייה אוורירית. לתערובת הבסיס שלה, שהכילה קמח וביצים, התווספו צימוקים ואגוזים, ששיבחו את טעמה עד למאוד, בצירוף של רוטב-דובדבנים עסיסי. זה בדיוק המקום להזכיר שבמקורה הוכנה המנה עבור הקיסר פרנץ יוזף, ובעגה האוסטרית-בווארית היא מתפרשת כסתם "שטויות הקיסר". גם השטרודל הווינאי של בת הזוג, שהוגש בצירוף של גלידת וניל, היה מהמם. אספרסו כפול, מהביל וניחוח, היווה את האקורד הסופי בארוחה לתפארת.
החשבון שהוגש לנו הסתכם ב-215 שקל טבין ותקילין. הוספנו עליו תשר של 15% לשירות קשוב ואדיב למדי. בסופו של דבר לא נותר לנו אלא לזכות את "באיירן" המצוינת במלוא 10 הנקודות של הסולם הקולינארי וחזקה עלינו שעוד נשוב אליה בעתיד הקרוב.