X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
מסעדת "קלימרה" שבנמל-יפו ניחנה במטבח יווני שאסור להחמיץ. העסקית שלה היא ארוחה משתלמת הן במחיר, הן בנדיבות והן בטעם יוצא מן הכלל
▪  ▪  ▪

חרף אכזבות קולינריות, שנחלנו באחרונה במספר מסעדות, החלטנו בכל זאת שלא להרים עוד ידיים. הפעם נפל הפור על "קלימרה" שבנמל יפו (מחסן 1) - מסעדה יוונית, ששמה יצא לפניה בעיקר בשל פירות הים המשובחים שלה.
"קלימרה" קיימת, אומנם, כבר שנתיים, כך שבדיעבד יכולנו רק להצטער על שגילינו אותה רק עתה. הדברים אמורים במסעדה למופת, כזו שאסור בתכלית להחמיץ. אלא שבל נקדים מאוחר למוקדם.
"קלימרה" ממוקמת בכניסה לנמל, במקום שנראה בו הכי אסטרטגי. היא נשקפת אל מול נופה המרהיב של יפו, הצופה מצידה האחד אל סמטאות העיר העתיקה ומצידה השני אל הים התיכון.
היינו בשניים, לעת צהריים, עם תפריט של עסקית משתלמת, במחיר של 79 שקל. אל השולחן הגיעה פוקצ'ה אפויה בתנור-אבן, עם שמן-זית, אורגנו ומטבל-עגבניות עסיסי כפתיח. אחריה הגיע, כמנה ראשונה, סלט שורשים, ברוטב של ליים, צ'ילי, מירין-סויה ובוטנים, שהיה מעדן, שפתיים יישק. בת הזוג, לעומת זאת, בחרה בשרימפס בטמפורה, עם רוטב-כרישה וסלט-מלפפונים ובוטנים, וגמרה אף היא את ההלל עליהם. שתי המנות היו נדיבות ולמותר לציין שגם משביעות.
מעל ומעבר
ועדיין נותר עוד מקום בחדרי הבטן שלנו למנה עיקרית. אני, שאינני נמנה עם חובבי הדגה, בחרתי ב"סוניה" - הלא הן קציצות של טלה על ירקות צלויים, עם טחינה וסומק, שהיו בלשון-המעטה - מעל ומעבר. בת הזוג הימרה על "אלנה" - צלחת גדושה פירות-ים מכל הסוגים, שכמותם לא באו אל פיה מזמן. בקיצור: הייתה זו ממש יצירה קולינרית, כשאת צימאוננו הרוו לימונדה וסודה.
לקינוח הוגש לנו גביע של מלבי אקזוטי, עם אספרסו כפול, מהביל וניחוח. החשבון הסתכם ב-235 שקל, והוספנו עליו תשר של 40 שקלים לשירות לדוגמה. לא נותר לנו אלא לזכות את "קלימרה", המומלצת שלנו, במלוא 10 הנקודות של הסולם הקולינרי.

תאריך:  31/10/2013   |   עודכן:  31/10/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
קולינריה משובחת
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
נשמע טעים
רעב  |  1/11/13 14:44
2
היה לי טעים
זללן סידרתי  |  2/11/13 16:47
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
גלית קנדלר
בישיבה ממושכת בטיסות ארוכות, במצב של חוסר תנועה, אנו עלולים לגלות שהרגליים התנפחו לנו    בזמן הישיבה במטוס, אנחנו כמעט לא מפעילים את שרירי הרגליים ולכן חלק מהדם נשאר בוורידים ומנפח את הרגליים
מנחם רהט
לבית היהודי היו בבחירות המוניציפליות הישגים נאים, אבל גם כמה פאשלות, שהוסתרו מתחת לשטיח    והאם באמת גנבו את הבחירות בבית שמש?
אורן פרסיקו
"ישראל היום" מתגייס למלחמת התקציב של צה"ל    הארץ מדווח על מולטי-פנסיונרים    ידיעות אחרונות מדווח על העולם מבעד לארכיונו
ראובן לייב
לוקה וקס, יקירת העיר ת"א, שהלכה השבוע לעולמה, מקפלת ב-101 שנות-חייה הענפות פרק נכבד מהתקופה ההירואית של טרום המדינה, שרק מועטים החיים עימנו כיום, מודעים לו. דירתה, שברחוב שינקין, הפכה למקום מסתור ומקלט למנהיג הארגון הצבאי הלאומי מפני שלטונות המנדט הבריטי
איילת נדיב
צריכה של מזון אורגני, המכיל רמות גבוהות יותר של ויטמינים ומינרלים חשובים וכן חומרים נוגדי חמצון, עשויה לתרום לבריאותנו לאורך זמן ומכילה רמות נמוכות יותר של פסולת ורעלים לא רצויים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il