בשנים האחרונות סדר היום שלנו עובר שינוי מהותי - הלחץ והמירוץ יומיומי נגד הזמן תופסים בו מקום מרכזי. על-מנת להספיק לעמוד בכל המשימות היומיומיות שלנו, אנו מוצאים את עצמנו "מג'נגלים" מהמשרד לפגישה, מפגישה ליום הורים, מסיעים את הילד לחוג, ממהרים להרצאה חשובה. כל זה מבלי לדאוג שבראש סדרי העדיפויות יופיע הדבר החשוב מכל - הבריאות שלנו.
אנחנו נוטים לאכול אוכל לא בריא ובעיקר לדלג על ארוחות כי פשוט אין לנו זמן. חוסר הזמן הפך לתירוץ ודילוג על ארוחות הינו בבחינת עז שצריך להפטר ממנה.
כדי לשמור על הבריאות והמשקל, צריך לאכול בכל שלוש שעות, בלי לוותר ובלי לקזז. מלבד שלוש ארוחות מרכזיות: בבוקר, בצהריים ובערב, יש להקפיד על ארוחות ביניים קלות כמו תפוח, מעדן או חטיף וגם על שתייה מרובה של מים.
אני ממליץ שלא ליפול למלכודת של דילוג על ארוחות הביניים במחשבה שהארוחה הבאה קרובה, כי אז אנחנו נוטים להגיע אליה רעבים מאוד ואוכלים הרבה יותר.
אנשים העוסקים בפעילות גופנית ואנשים המעוניינים להפחית באחוזי השומן מגופם, צריכים לאמץ הרגלי אכילה של 6-4 ארוחות קטנות ביום. ארוחות אלו מאפשרות הזנת הגוף במינון סדיר של חלבונים ופחמימות לאורך היום אשר מעודדת את תהליכי ההתאוששות מאימון, שומרת ואף מעלה את מסת השרירים.
בנוסף, אכילה בכל 3 שעות, מסייעת להפחתה במשקל ובאחוזי השומן, תוך שמירה על מסת השריר מאחר ושריפת הקלוריות ההכרחית לצורך פירוק השומן לא פוגע ברקמת השריר. התוצאה היא "ירידה איכותית" בשומן ולא במסת השרירים.
אחד הממצאים המרכזיים העולים ממחקרים שבדקו את נושא תדירות האכילה והקשר שלה להשמנה הראה, כי אכילה בתדירות נמוכה, אשר גורמת להפרשה מוגברת של אינסולין, מונעת פירוק שומן ומעודדת את אחסונו בתאי השומן של הגוף. לעומת זאת, אכילת מזון בפרקי זמן קצרים מדכאת רעב, מפחיתה את צריכת הקלוריות בארוחות המרכזיות ומפחיתה את רמות האינסולין והכולסטרול בדם ובעיקר את ה-LDL.
נתונים נוספים מצביעים על-כך שצריכת קלוריות אצל אנשים שאוכלים כל 3 שעות הינה מדוייקת יותר בכל ארוחה ותואמת את צרכיו האמיתיים של האדם.
כדי לאמץ אורח חיים בריא, הכולל אכילה כל 3 שעות, יש לשלב בתפריט ארוחות ביניים. ארוחות ביניים וחטיפים הן ארוחות הנאכלות בין הארוחות "הרגילות" ומכילות לפחות 50 קק"ל ( תפוח, יוגורט, וכו').
הטעות הנפוצה בקרב הציבור היא העדפת SNACK (ארוחות ביניים) בצורת קינוחים, משקאות ממותקים, וחטיפים עשירים בשומן וסוכרים שהן בחירות פחות בריאות ונותנות פתח ל"נשנוש" מזונות בעלי תכולת שומן וקלוריות גבוהים, לכן רצוי לבחור בפירות, יוגורטים, וחטיפים דלי שומן, או בסנדביץ דל שומן.
זכרו - היפטרו מהעז ומצאו את הזמן לשמור על הבריאות שלכם, כך יהיה לכם קל יותר להמשיך "לג'נגל" בין המשימות הרבות וגם לשמור על הבריאות ומראה גוף חטוב.
אז איך עושים את זה? בקלות וזה עובד! - הצטייד בחטיפים ברכבך ובמשרד - אוכל זמין ימנע זלילות, הכן אותו מראש;
- בפניך יום ארוך? קנה על הדרך כריכים בריאים, פירות וחטיפי אנרגיה!;
- לא רעב? אל תיפול למלכודת. לגוף חוקים משלו - עצור ואכול!;
- הכי קל לוותר על ארוחת בוקר. הפגיעה בגוף כתוצאה מכך גדולה ביותר - שמור על ארוחת הבוקר והיא "תשמור" על בריאותך;
- קיזוזים? לא אצלנו. גם אם אכלת 3,000 קלוריות, אל תדלג על הארוחה הבאה;
- בדרכך הביתה עצור, אכול סנדוויץ או יוגורט + גרנולה וכך לא תכנס לסף חוסר שליטה באוכל עם כניסתך לבית;
- גם אם לרשותך מספר דקות, אכול בישיבה ובאופן מסודר - חנויות הנוחות מאפשרות לך זאת;
- ריכוז, רוגע נפשי, שליטה (גם באוכל), הם תולדה בין היתר של רמת הסוכר בדם. ספק לגופף בעיתוי נכון ובמרכיבי מזון בריאים.