X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
אם יש בארץ מסעדה לאניני טעם, העשויה לייצג יותר מכל את הקולינריה האיטלקית במיטבה, הרי שזוהי, ללא ספק, "איל פאסטיו" התל אביבית, הנושמת בין כתליה את ארץ המגף בכל רמ"ח אבריה
▪  ▪  ▪
קודש הקודשים

את טעמו האמיתי של המטבח האיטלקי למדתי להכיר בארץ המגף עצמה, עוד לפני 20 שנה. היה זה בעת ביקור בעיירת הקייט האיטלקית, פורטופינו, הנושקת לריביירה. לבני הקטן, שנתלווה אלי, הציק מאוד הרעב, ועד שלא יעלה בידי למצוא את ה"מקדונלד", או ה"בורגר קינג" המקומי, ידעתי שלא יהיה לי שקט.
אלא שמהר מאוד הוחוור לי, כי באיטליה, של הימים ההם, מזללות שכאלה כלל לא היו בנמצא. על אחת כמה וכמה שלא בעיירה יוקרתית ואיטלקית כל כך כמו פורטופינו. זו הרי מתעבת, מאז ומתמיד, את הג'אנק פוד", שהוא כל-כך-לא-איטלקי.
בשל הבטן המקרקרת, החשנו את פעמינו למסעדה הקרובה במעגן היאכטות של העיירה. בקשתו ה"קולינרית" של הבן להמבורגר, צ'יפס וקטשופ, נדחתה, לחרדתו, כהרף-עין, על הסף. "את אלה" - הטיף לו המלצר מוסר - לא תמצא אצלנו בחיים!".
בלית ברירה נאות הבן "להתפשר" על התפריט המוצע, שכלל מכל טוב-איטליה. בדיעבד הסתבר כי ארוחת המלכים עשתה את שלה, ומאז, השבח לאל, נגמל הבן, אחת ולתמיד, מתאוות ה"ג'אנ'ק-פוד" שלו. היה זה שיעור חינוכי, טוב מאין כמוהו, ומה שלא הצלחתי אני לעשות במשך שנים אחדות - עשה המלצר בכבודו ובעצמו במכה אחת.
כך או אחרת, טעמם של המעדנים המשובחים שהוצעו לנו במסעדה הזו, ליווה אותנו עוד זמן רב, גם לאחר שחזרנו ארצה. לא אחת השלינו את עצמנו שאולי, אי פעם, נצליח, בכל זאת, למצוא מסעדה משובחת שכזו גם במחוזותינו. כחובבים מושבעים של האוכל האיטלקי תרנו אחריה, חדשות לבקרים, אך לדאבוננו העלינו חרס. עד שיום בהיר אחד האירה את אוזננו שחקנית-צמרת שמסעדה מן הסוג שחיפשנו אכן קיימת בתל אביב, והיא נושאת את השם האיטלקי "איל פאסטיו" (ברחוב אבן גבירול 27). הסתבר לנו שאותה שחקנית נוהגת, דרך קבע, לרכוש במסעדה הזו מוצרי פסטה מתוצרתה העצמית ושבהכנתם התמחתה זה מכבר.
תחושה ביתית
מאז הגילוי הזה - אנו נמשכים, כבמטה קסם, אל "איל פאסטיו", וחוזרים אליה חדשות לבקרים. בסעודת המלכים האחרונה שסעדנו בה, ניצבו על שולחננו בעלי המסעדה, ויטו ומשה, זוג-מסעדנים איטלקים, מן המעלה הראשונה, והציעו לנו את הלהיטים האחרונים של מטבח ארץ המגף. לשולחננו הוגשו, כסיפתח, מיני אנטיפסטי, כמו תרד בפרזמן, ארבעה רביולי במילויים של פטריות וגבינת ריקוטה; פרחי-קישואים, נוסח מילנו, ממולאים בבשמל ובמוצרלה; וארטישוקים נוסח יהודי רומא.
על בטן כמעט מלאה ממעדני הפתיח הנפלאים, עטנו על העיקריות: טורטליני בבשר-אווז ופטריות, וניוקי ברוטב עגבניות, עם מנת ריזוטו-אורז בצידן. בקבוק הסודה האיטלקי, מתוצרת "סן פלגרינו", הרווה את צמאוננו וסייע לנו במלאכת העיכול.
מדושני עונג מן הקולינריה המעולה, קינחנו את סעודת המלכים בטירמיסו, טבול בליקר, שטעמו נימוח בפה, ובעוגיות-שקדים, בנוסח צפון-איטליה. לצידן הוגש גביע "וינו סנטו" - "יין קדוש", שבו טבלנו את העוגיות המופלאות. קפה האספרסו, כפי שרק האיטלקים יודעים להכין, חתם את הארוחה הדשנה שלנו.
השרות היה לעילא ולעילא, כשבעלי המסעדה, ויטו ומשה, טורחים להתייצב ליד כל שולחן ולעדכן את יושביו בסוד הכנת מעדניהם המופלאים. אין ספק שבכך הם משרים על הסועדים, אניני הטעם, תחושה ביתית מאין כמותה -תופעה בהחלט לא-מוכרת במקומותינו. על הארוחה, כיד המלך, לשניים, שילמנו 360 שקל. ולא נותר לנו אלא לצפות, בכליון-עיניים, לסעודה הקרובה ב"אל-פאסטיו", שמן הסתם גם לא תהיה הסעודה האחרונה בה.

תאריך:  01/09/2008   |   עודכן:  01/09/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
"קודש הקודשים" של המטבח האיטלקי
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
דן אלבו
קדושת זכויות הפרט מייצרת הורים נטולי כישורי הורות, שמסוכנים לצאצאיהם. בחסות חירויות הפרט נולדים ילדים אומללים להורים אומללים שהפרופיל הפסיכו-סוציאלי שלהם מייעד אותם להיות הקורבנות הבאים שעליהם נקרא בחדשות של מחר
יוני בן-מנחם
ביקורו האחרון של הנשיא הפלשתיני עבאס בלבנון הדגיש כי אש"ף איננו מוותר על "זכות השיבה" של הפליטים לתחומי ישראל. עבאס טוען גם כי התחיל בדיונים עם ישראל על חזרתם של הפליטים לתחומה . כדאי שממשלת ישראל תבין כי יישום "זכות השיבה" מסוכן לקיומה של ישראל כמדינה יהודית ותפסיק לאלתר את הדיונים עם הפלשתינים בסוגייה זו
עו"ד יוסי דר
כשמערך הדוברות יכנס לפעולה, כל החשינים והזמירים והדורנרים יתפנו סוף סוף לשחק עם הנכדים שלהם, ואז השמירה על הדמוקרטיה מפני הפרידמנים ושאר המחבלים בכרם תהיה מופקדת בידיו האמונות של מערך הדוברות
עידן יוסף
לדבר על סרטו של מיקי רוזנטל במושגי פרס פוליצר זה חילול כבוד המקצוע. "שיטת השקשוקה" הוא לא יותר מאשר סרט חסר שיניים, שמסרב לגעת בעצבים הרגישים
עו"ד אריק מויאל
הכח הצעיר מניע את עתידה הכלכלי ואת חוסנה הציבורי של מדינת ישראל אך ללא יכולת להתפרנס, לתת לילדים חינוך ברמה גבוהה, וללא תרבות הפנאי, צעירי הפריפריה נוטשים את ביתם ומתכנסים לאזור המרכז    הפתרון: להקצות משאבים משמעותיים ביותר בצורה רוחבית של כלל משרדי הממשלה לטובת שיקום ופיתוח הצעירים בפריפריה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il