X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
כבר 38 שנים מתמחה מסעדת "שרה" הוותיקה ביפו במטעמי המטבח הבולגרי
▪  ▪  ▪
צוות המסעדה [צילום: מרים קהן]
פאני, הבת של שרה [צילום: מרים קהן]

כבר 38 שנים, ועדיין רחוקה מאור הזרקורים, שורדת לה מסעדת "שרה" המיתולוגית ביפו (רחוב יהודה הימית 2). בז'רגון של עולי בולגריה, המאכלסים את העיר, היא מכונה בשם החיבה, "שרהל'ה", כהוקרה על שירותה הנאמן. ל"שרה" יש, אומנם, מתחרות בולגריות רבות, אבל היא עולה על כולן באיכות תפריטה, הבנוי על מיטב המסורת של ארץ הבלקן,והיא גם הזולה ביותר ביניהן בתעריפיה.
על המטבח מופקדת, מזה עשר שנים, פאני, בתה של שרה המיתולוגית, שעל שמה קרויה המסעדה אנינת הטעם. בידיה האמונות היא מיטיבה לבשל מטעמים ייחודיים, שמקומם לא יכירם במסעדות המתחרות, אלא שבל נקדים את המאוחר למוקדם.
סוד מקצועי
פתחנו במנת ביורק - הלא הוא הפלפל הבולגרי האגדי, מטוגן ומושחם כדבעי, ממולא בגבינה לבנה ועדינה. המנה כללה שני פלפלים גדולים, חמים, פריכים ונימוחים בפה, שאין להם אח ורע בטעמם במסעדות המתחרות. מטבע הדברים, שומרת פאני את סוד-הכנתם לעצמה. מרק השעועית הלבנה, שהוגש לאחר מכן, היה עשיר בטעמו ואין כמוהו לחימום הבטן בעונת החורף. הוא לווה בפרוסות-לחם עבות, נוסח ימים עברו של המכולת השכונתית.
ממבחר המנות העיקריות בחרנו בקציצות-עוף מבושלות, שלוו באורז ובאפונה - מנה ביתית נדיבה וטעימה להפליא, עם טעם של עוד. את הארוחה קינחנו ב"אשורה" - מעדן ייחודי של "שרה" בארץ, שהוא מקפא של חיטה מבושלת, טבולה בגרגרי-גריסים ואגוזים טחונים, עליהם מפוזר קינמון. אל המעדן הזה התוודענו לראשונה בעת ביקורנו במסעדותיה של בולגריה, אלא שהקינוח של "שרה" עלה על כולן.
קפה טורקי ניחוח ומהביל, כפי שרק אנשי ארצות הבלקן יודעים להכינו, סימל את האקורד האחרון בסעודה הדשנה שלנו. שילמנו תמורתה 95 שקל בלבד - מציאה של ממש בים היוקר המציף אותנו במסעדות. עבור השרות המעולה של צוות המשפחה הבולגרית, המופקד על המסעדה, הוספנו תשר של 15 אחוז, עם הבטחה לחזור אליה מהר ככל האפשר.

תאריך:  27/12/2008   |   עודכן:  27/12/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ענבל בר-און
במדינת האח הגדול של אורוול חירות היא עבדות, בערות היא הכוח, מלחמה היא שלום    גם בישראל, לא פעם...
יהונתן דחוח-הלוי
פרופ' ענת בילצקי, אישיות מרכזית בארגון בצלם, חושפת את הקשר בין פעילות הארגון בתחום זכויות האדם ליעדים הפוליטיים    ארגון בצלם תומך ביישום זכות השיבה הפלשתינית לשטח ישראל, והיעד הסופי ע"פ בילצקי הוא ביטול מדינת ישראל והקמת 'מדינה אחת' שתכלול גם את הגדה המערבית ורצועת עזה
אבי גולדרייך
מאמר זה מוקדש לסבתות הקווקזיות האלמוניות, שבמשך אלפיים שנה היו "חיל התותחנים" שהגן על יהודי הקווקז בשעת הקרב    יהודי קווקז, הגיעו לשם מבבל וחנו שם למעלה מאלפיים שנה
דוד שחם
האורח המטאפורי מהמאדים עשוי לחשוב שערכה של מפלגה נקבע לפי הצלחתה בבחירת החברה שמיחשבה את ההצבעה בפריימריז שלה    את מקום הדיון בעמדות האמיתיות של המפלגות ושל מועמדיהן, תפס הדיון בהליכי הבחירה הפנימית שלהן
אברהם (פריצי) פריד
על פטפטני המילים והכנות המטה העליון    איך עוקרים יבלית ואיך ירושלים לובשת חג    דמויות נמחקות בכנסת והועדים מגישים חשבון    ורגע של בורות: בין חג למסיבה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il