מה דעתכם על מרק חובייזה נוסח ירושלים של מלחמת השחרור? על דג פילה, המאכל הישראלי הלאומי של תקופת הצנע, ועל "סברס" קלופים, כלפתן? כל אלה יככבו בתפריטה של רשת-מסעדות חדשה שתחל לפעול בתחילת שנת 2010 ברחבי הארץ.
את רשת המסעדות מקים מסעדן ישראלי לשעבר, החי כיום בארצות-הברית. האיש, ברנרד כהנוב, שעזב את הארץ לפני 30 שנה, השתקע בניו-יורק והשתלב בה בעסקי גסטרונומיה עד שהחליט עכשיו לשוב ארצה ולהתרכז בישראל בעסקי הקולינריה כבעבר.
כהנוב מתכוון להתמקד במזון ישראלי טיפוסי ואופייני מימים עברו ולכוון את קהל לקוחותיו בארץ אל המסעדנות היומיומית, ששלטה בארץ בשנים שלאחר קום המדינה.
להזכיר נשכחות ברשת המסעדות של כהנוב יוגש, לפי התוכנית, דרך קבע, מיץ-תפוזים סחוט וטרי, שהיה נהוג בעבר בארוחות הבוקר היומיומיות של בתי המלון הישראלים. משום מה הופסקה הגשתו בהם, למורות רוחו של משרד התיירות, שראה במשקה הצברי הזה סמל ישראלי מובהק שאמור לייצג את המדינה כמו דגל.
בארוחות הבוקר של רשת המסעדות החדשה יככב גם הדג-מלוח של פעם, שנעדר כיום ממרבית המסעדות ובתי המלון. גם מקומם של החומוס, הטחינה והפלאפל הלאומי לא ייעדר מהן.
בארוחת הצהריים תהיה מנת הפתיחה הישראלית-טיפוסית מרק החובייזה, בדיוק כפי שבושל על-ידי עקרות הבית הירושלמיות במלחמת השחרור, בהיעדרה של "ציפור-שיר" אחרת. ברשת המסעדות החדשה נועד התבשיל המהביל של ירק מן השדה, להזכיר נשכחות מימים עברו וגם לשמש במתכון-בריאות לכל דבר. וכמו בשפת הים של פעם יוגשו לארוחה גם קלחי תירס חמים, שיבושלו, כמו אז, בדוודים לוהטים.
חגיגת הקינוחים של הרשת החדשה תתבסס על סלט-פירות טרי, על תפוח-עץ ממולא, וגם על "סברס" קרים, שאין כמותם כדי לאפיין את הצבר הקוצני. משום מה אלה נעדרים מן המסעדות של היום ואליבא דכהנוב, מלבד העובדה שהכנתם קלה, הם גם שופעים בריאות, ומה שחשוב מכל - יש בהם כדי להחזיר עטרה ליושנה.