במבנה מעוגל, בן 600 שנה, על צלע-גבעה, שמעל ימה של יפו העתיקה, ממוקמת מסעדת "אלדין" (מפרץ שלמה 5), בעלת ותק של ארבעים שנה. מחלונותיה נשקף נוף עוצר-נשימה של מפרץ תל אביב ומן המרפסת הפתוחה והמרווחת שבה, מציצים הים, הטיילת ומלונות החוף.
עיצובה המרשים משרה אווירה רומנטית שלווה, כשבעליה, מאיר ואברהם, חולשים על מטבחה המזרחי. היינו בהרכב של ארבעה, לעת שקיעה מהממת, נהנים מבריזה ימית מרעננת של ערב קייצי, ישובים מתחת לאורן הרך של נברשות עתיקות שהשתלשלו מן הקיר.
ביד אמן
פתחנו בחומוס ביתי, מעוטר בטחינה ובקציצות-פלאפל, סלט-טאבולה בטעם מנטה, וסלט ירוק וטרי, עם פיתוח חמימות, שזה עתה יצאו מן הטאבון. כל המנות היו עשויות ביד אמן ובעקבותיהן הגיעו העיקריות: סטייק-אנטריקוט מיושן, במשקל של 300 גרם, צלוי בגריל-מדיום ומתובל כהלכה; טמפורת-ירקות פריכה, מבצק מטוגן, בסגנון היפני המקובל, במילוי דגים ופירות-ים; ומנה נדיבה של שרימפס. גם אלה ערבו מאוד לחיך. כוסות של יין-ירדן, לבן ומוגז, סיידר צלול וסודה הרוו את צימאוננו בערב קייצי לוהט.
שירות אדיב
קינחנו במוס-שוקולד, תוצרת המקום, שהותיר אחריו טעם של עוד, ובקפה שחור מהביל. השירות היה מהיר ואדיב, בעוד חסרונה היחיד של "אלדין" הוא היעדר שירותים בתחומה. לצורך סידור העניינים נאלצנו להצטייד במפתח ולהשתלשל במדרגות לולייניות מחוץ למסעדה.
שילמנו 478 שקל והוספנו תשר של 50 שקלים. ל"אלדין" הענקנו 9 מתוך 10 נקודות אפשריות על ארוחה טעימה ונוף עוצר-נשימה שנשקף ממנה.