כשנפתחה, לראשונה, לפני 50 שנה, בפאתי הגבול שבין תל אביב ליפו, היא הייתה, עדיין דוכן קטן וצנוע לממכר בשרים על האש. מאז זרמו מים רבים בים הסמוך, והדוכן הזעיר והנחבא אל הכלים, שברחוב אילת 11, הפך למסעדת הגריל המובילה בארץ, הנושאת בגאון את שמו של חיים נלו, מייסדה המיתולוגי.
כמו בעברה הרחוק, מגישה גם היום, כמימים ימימה, פאר המסעדות הרומניות במדינה, את תפריט הגריל הקלאסי שלה במחירים השווים לכל נפש. לצד הקולינריה המעולה, שבה נתברכה כל כך, מתווסף בערבי שלישי ושישי בשבוע גם בידור רומני, עם זמר ותזמורת-ריקודים, כשהשמחה רבה וכשהכל מתנהל באווירה של נוסטלגיה לשמה.
הכל בכל "חיים נלו" המיתולוגית היא מסעדה משפחתית, המעוצבת ביד אמן והמשרה על סועדיה נינוחות ושלווה מלאה. התפריט המוגש לסועד מכיל הכל-מכל-כל, וההדגש מושם על בשרים משופרא דשופרא, כשגם הדגים, פירות הים ושאר ירקות, אינם טומנים את ידם בצלחת.
היינו בשניים, בסופשבוע גשום וקודר, וכדי לחמם את חדרי הבטן שלנו פתחנו במרקים של שעועית ושל אטריות עם כיסונים, שהיו עשויים בטוב-טעם. משהתחממנו בעזרתם, המשכנו בעיקריות, ומן המבחר הגדול שהוצע לנו, בחרנו בצלע של בשר-בקר ובכבד-עגל על האש. שני סוגי הבשרים הנדיבים והמעולים הוזמנו במידה של מדיום-וול ולצידם הוגשו ירקות טעימים בנוסח גווץ'. לקינוח הסעודה הדשנה ליקקנו שפתיים בבקלאווה משובחת, ספוגה כולה בדבש, עם קפה טורקי ניחוח וסודה רומנית ממעיינות-מרפא.
תמורת כל הכבודה שבאה אל קירבנו שילמנו 212 שקל והוספנו תשר של 15 אחוז למלצר קשוב וזריז, שידע לענות על כל מבוקשנו. לא נותר לנו אלא לזכות את "חיים נלו" במלוא 10 הנקודות של הסולם הקולינרי ולהמליץ עליה מכל הלב.