X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
מהן העלויות האמיתיות של העסק? האם העובדים אכן מדווחים על כמות מכירות נכונה? האם אנו מצליחים לפקח ולעקוב אחר הכמות המדויקת ומצבו של המלאי במחסנים בכל רגע נתון? לשאלות כגון אלו, העלולות להיות מכריעות עבור העסק, יכולות להיות תשובות חד-משמעיות
▪  ▪  ▪
[צילום: AP]

בעיה מרכזית של עסקי מזון גדולים כקטנים הינה חוסר הדיוק בין הרצוי והמצוי כביכול, לבין המצוי באמת. גם אם אנו המנהלים הזהירים והדקדקניים ביותר, רובנו רק בני אדם ולרוב, לא נצליח לשלוט ולפקח על כמות המידע המדויקת של תשומות ותפוקות העסק בכל רגע נתון, אולם מידע זה והיכולת לנתח אותו, עשויים להיות קריטיים לתהליך לקבלת ההחלטות שלנו. אגב, בניגוד לכל מה שחשבנו תמיד, גם מנהל החשבונות שלנו איננו סופר-מן...
חוסר הדיוק במידע הנמצא בידינו יכול להוביל אותנו ב"ביטחה" מהצד החיובי של שולי הרווח אל הצד השלילי שלהם. בענף המזון שבו שולי הרווח קטנים, קבלת החלטה שגויה משמעותה פגיעה ברווחיות. חומרי הגלם מהווים מרכיב חשוב בעלות המוצר הסופי - אי ניהול המלאי כראוי משמעותו הזמנת חומרים מיותרים, ניפוק חומרי גלם "טריים" לפני חומרי גלם ישנים יותר והשמדת חומרי גלם ותוצרת גמורה שפג תוקפה. ניהול לא נכון של תור העבודות ביצור יכול לגרום לאיבוד זמן מיותר, לניצול לא נכון של משאבי היצור דוגמת התנורים המהווים צווארי בקבוק ביצור וחוסר יכולת לעמוד באספקת הזמנות. הבעיות רק מחמירות בעסקים כגון מסעדות וקונדיטוריות כאשר ה-"עסק" אינו ממוקם באזור גיאוגרפי אחד, אלא מפוזר בחלקי הארץ השונים, במקרה כזה מידע לא אמין משמעותו אובדן שליטה על הנעשה בעסק .
פריסה ארצית של עסק מזון מחייבת בקרה עסקית תמידית על התנהלות הסניפים השונים למען שיפור והתייעלות התהליכים והביצועים של החברה. בכל רגע נתון ההנהלה חייבת לדעת מה מצב המלאי בסניף, אילו מוצרים נמכרים יותר, אילו מוצרים כדאי לנו לדחוף לכל סניף, כמה מלאי הושמד ולא פחות חשוב, לאילו מוצרים היה ביקוש בסניף, אך לא היה מלאי זמין מהם למכירה או במילים אחרות - אילו מכירות הפסדנט. תהליך הרכש בעסקי מזון מסוימים, לדוגמה, מבוצע בטלפון מהיום למחר ללא כל פיקוח ומעקב, דבר היוצר בזבוז של אלפי שקלים בחודש. מעקב אחרי מאזן החומרים שסופקו לסניף לעומת חומרים שבהם השתמש הסניף יעזור לנו לוודא כי המלאי שמוזמן לסניף מייצר עבורינו מכירות. גם קבלת הסחורה בהרבה מן העסקים נעשית ללא תהליך קבלה וניהול מלאי מסודר המבוסס על שקילה, בדיקת כמויות ושמירה על תעודות משלוח. בכדי לייעל את תהליכי הניהול, הייצור, הרכש והמלאי על המנהלים לקבל מידע בזמן אמת, המאפשר להם להגיב במהירות כאשר יש צורך בכך ויחד עם זאת לחסוך בהוצאות מיותרות. ביצוע פרויקטי ERP (מערכת ניהול משולבת של עסק) מוצלחים המותאמים לצרכי העסק יוצרים ממשק בין הסניפים השונים למערכת ה-ERP ומאפשרים שליטה ניהולית, לוגיסטית וכספית על מתרחש בארגון בכל רמה בנפרד ובכולן יחד".
בפרויקטים שונים בהם הטמענו את Priority, הגדרנו קודם כל שפה אחידה בחברות. גם הסניפים וגם המרכז מדברים באותה שפה. הסניף יכול להזמין מוצר מאפה והקונדיטוריה מבינה מה עליה לטיצר. בשלבי ההקמה של המערכת נחסכו הקלדות כפולות של נתונים באמצעות מערכת הממשקים מתוחכמת; עסקים הצליחו לייצר על-פי מערך הזמנות של מלאי מינימאלי, כלומר, לא להחזיק מלאי לכל סניף בנפרד, אלא לשנע אותו, בהתאם לצרכים, בין הסניפים השונים והמפעל. הדבר צמצם בצורה משמעותית את הזמנות המלאי מצד הסניפים ; לוגיסטיקת האריזות והמשלוחים בעסקים שונתה על-פי הזמנות הלקוח ולא על-פי הצורך במכירת המלאי שנותר במפעל; בכמה מן העסקים הופעל תמחור מלא למוצרים, הכולל את שלב הפיתוח ואת פעילות היצור והשיווק; פרק הזמן שבו נתוני הקופות נקלטים במערכת מתוך הסניפים התקצרו משמעותית ובסוף כל יום עוברים נתוני סיכום המכירות של הסניפים השונים אל מערכת מרכזית אחת ואפשרים לחברה לפעול ולהגיב במהירות.
רק בשביל לסבר את האוזן, לפני הטעמת מערכת Priority באחת מהרשתות אותן ליווינו הגיע ערך ההזמנות שהתקבלו מלקוחות ומסניפים ולא מומשו, למאות אלפי שקלים! כמות הסחורה שעסק זה ייצר הייתה גדולה בעשרות אלפי שקלים מהסחורה שנשלחה ללקוחות בפועל. בעקבות הטמעת המערכת, סודרו ועודכנו עצי המוצר והתהליכים בעסק (שבחלקם לא היו אמינים), דבר אשר גרם מיידית לשינוי תהליכי העבודה ביצור, והביא לבסוף להגדלה משמעותית בתפוקת העסק".

תאריך:  14/01/2011   |   עודכן:  14/01/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מנהלים עסקי מזון? שלא תאכלו אותה...
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
PRIORITY לא בביזנס הזה!
סתם אחד  |  14/01/11 16:48
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אברהם הללי
מדוע התארכה הדרך לארץ ישראל, בעת שהעם אך עתה השתחרר מעבדות מצרים?    למה צריך המתחיל במצווה לגמור אותה?    הקב"ה נלחם עבור עם ישראל והם החרישו    הבטחת אלוהים להוריש את הארץ לישראל    וגם: מקור שם המקום "מסה ומריבה", והחלשת עמלק
איתן קלינסקי
כריתת 25,000 דונם של עצים, אוצרות טבע ומגוון ביולוגי נדיר בחריש, זו החלטה שפירושה הצתת אש שנייה בכרמל ב'    אם תתבצע השריפה על-ידי המדינה, לשם מתן דיור לחרדים בלבד, יהיה קשה מאוד לכבותה
דניאל גיגי
לבני מצהירה על רצונה לקדם פוליטיקה אחרת, אך לא מיישמת אותה במפלגתה    המאבקים הפנימיים בקדימה גורמים לסתימת פיות ולא מאפשרים דיון אידיאולוגי מהותי    המפלגה חייבת לשנות את המדיניות שלה היום אם היא רוצה להצליח במאבקה על השלטון מחר
ראובן לייב
אף שהיא נמצאת, עדיין, בחיתוליה, כבר הספיקה הכת החדשה להפיץ ארס בקרב חסידיה השוטים, המתנזרים אומנם מבשר ומיין, אבל אינם בוחלים בעישון סמים    גאיה עציון, מנהיגת הכת, זוכה להערצה עיוורת מצד נתיניה המשלמים את הוצאותיה וסוגדים לה
רפאל בוכניק
התחזקות מעמדו של חיזבאללה בלבנון ובאזור כולו היא בגדר עובדה שלא ניתן לטשטש    הגיעה השעה להודות כי מלחמת לבנון השנייה לא תקוטלג כהישג ראוי של מדינת ישראל    הפלת ממשלת חרירי היא ניצול הזדמנות למימוש עליית מדרגה נוספת בדרך אל היעד הנכסף    בינתיים, ישראל חשופה לסכנה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il