הרחק מן ההמון הסואן של תל אביב, בליבו של גן פורח, ממוקמת ברחוב דובנוב 8 מובלעת קולינרית, המעוצבת באלגנטיות אסתטית, בטוב-טעם של ממש. מעבר לשלווה ולאווירה הרומנטית האופפות אותה, קנתה המסעדה את עולמה בזכות השף עתיר התהילה שלה, רומן קולבניקוב, המיטיב להוציא מתחת ידיו ארוחה לשמה.
בגינה מרווחת, אך גדושה עד אפס מקום, הסבנו בשניים, לעת ערב, סביב פינה ירוקה, נהנים מבריזה מרעננת וצוננת, שעוררה את בלוטות הטעם שלנו. מן התפריט המגוון והמפתה שהוגש לנו, פצחנו במנה מעולה של חציל קלוי בגריל, שהוגש עם פוקצ'ה, ביצה וטחינה. סלט הניסואז, לעומתו, היה מעט צולע. מרוב הגודש שלו בפרודוקטים, נעלם ממנו טעמו הדומיננטי. הוא הכיל שעועית ירוקה, עגבנייה, מלפפון, תפוח-אדמה, בצל ירוק, טונה, אנשובי, זיתים בשמן ולימון. מרוב עצים פשוט לא נראה ולא הורגש היער.
בשרים מעולים סטייק האנטריקוט, במנה של 300 גרם, עם תפוח-אדמה וירקות, היה ממש במקום. כמוהו גם הקבב היווני. בשר הבקר הטחון שלו היה מעודן ואנין-טעם, והשביחו אותו הפטרוזיליה, הבצל, העגבניה בגריל והטחינה שפיזזו לצידו. האמת ניתנת להיאמר שמעט מאוד מסעדות מצליחות להפיק מהאדום-האדום הזה את מלוא ההצלחה שמפיק ממנו שף הצמרת של "דובנוב 8".
לרוויה הרקנו אל גרוננו בקבוק-סודה גדול של סן פלגרינו וקינחנו בעוגת מוס-תות עשירה, כשלצידה אספרסו כפול ודומיננטי, שהחזיר אותנו מהר מאוד אל קרקע המציאות היומיומית.
החשבון שהוגש לנו הסתכם ב-200 שקל, כולל תשר של 15% לשירות אדיב. בסולם הקולינרי גמרנו אומר להעניק ל"דובנוב 8" 9 מתוך 10 נקודות אפשריות.