אל שפע המסעדות החובקות את
קניון רמת אביב מתווסף עכשיו גם בראסרי "קפה אלברט", המשלב בין כתליו את רוחה של צרפת הקלאסית עם נגיעות העולם החדש. המסעדה, הממוקמת בלב מתחם הקניות, משתרעת על שטח של 200 מ"ר ומאכלסת 100 מקומות-ישיבה, השוקקים חיים במרבית שעות היום.
בראסרי "קפה אלברט" נתגלה לעינינו כיצור-כלאיים בין מסעדות ה"בראסרי", ה"קופי בר" וה"בייקרי"- כולן בחזקתו של זוג המסעדנים התל אביבי רותי ומתי ברודו, העומדים כמובן מאחורי התפריט המוגש כאן לעת בוקר, צהריים וערב.
ל"קפה אלברט הזדמנו בשניים, לעת צהריים, לארוחה העסקית שהוצעה בתפריט. למנה ראשונה הזמנו מרק-עדשים, שהוגש לשולחן בלויית לחם הבית. המרק היה עשוי כנדרש: מהביל כדבעי, סמיך לעניין, ועם טעם פיקנטי., מאוד דומיננטי, שספג כראוי את טעם הירק.
רוב נופך
המנה העיקרית, של קונפי אווז, הייתה עסיסית ועשירת-טעם בשרי - הרבה בזכות רוטב היין.המתקתק, שנספג בהחלט היטב בקירבה. לצידה כיכבו אורז לבן, עלי-מנגולד ושתי תאנים יבשת שבושלו, שהוסיפו רוב נופך לטעם הטוב. את צימאוננו הרב הרווה אותה עת בקבוק גדול של סודה צוננת.
אקורד אחרון היה הקינוח. בחרנו בשטרודל-תפוחים, שהורכב מעלה של בצק דקיק ופריך, עם מלית מתוקה-חמוצה של תפוחים מקורמלים, כשלצידה התגבשה לה תלולית צחורה של קרם-פרש בנוסח פריז. אספרסו כפול, מהביל וניחוח, השלים ארוחה ערבה ומזינה.
החשבון הסתכם ב-266 שקל לשניים והוספנו עליו תשר של 15% לשרות שהיה מסור ואדיב. את בראסרי "קפה אלברט" זיכינו ב-7 מתוך 10 הנקודות של הסולם הקולינרי שלנו. בהקשר לכך אין לנו צל של ספק שבדרך אל השלמות הנכספת זה ציון לגמרי לא רע.