החורף כבר כאן ומלבד הגשמים והרוחות, מביא עימו תיאבון מוגבר ותחושת רעב בלתי פוסקת. שעות האור המועטות, ירידת הטמפרטורות והירידה בפעילות הגופנית בחורף, מובילים לירידה ברמת הסרוטנין במוח (הורמון האחראי לתחושת השובע ומצב הרוח) ומניעים אותנו לתור אחר פחמימות.
הפתרון: צריכת מזונות העשירים בפחמימות מורכבות, סיבים תזונתיים וחלבונים, הגורמים לתחושת שובע ממושכת. כל היתרונות הללו מצויים בקטניות. עוד הוכח לאחרונה במחקרים, כי הסיבים המצויים בקטניות, תורמים באופן ישיר להזנתם של חיידקי המעי הטובים, ובכך תורמים לאיזון רמות השומנים בדם ולשמירה על מסת גוף נמוכה יותר.
מומלץ לשלב קטניות בתפריט לאורך כל השנה, אך בחורף נחיצותן אף גוברת. הקטניות עשירות בסיבים תזונתיים ובמינרלים כמו סידן, ברזל ומגנזיום, לכן מומלץ לשלבן בתפריט היומי של מבוגרים ושל ילדים, גם כארוחה בפני עצמה. הקטניות מהוות מקור טוב לחלבון מן הצומח, ומתאימות גם להשלמת התזונה עבור אלה הנמנעים מצריכת מזון מן החי. יתרון נוסף של הקטניות הוא בכך שהן מכילות פחמימות מורכבות, המתפרקות בגוף בקצב איטי ויוצרות תחושת שובע ממושכת.