X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  כתבות
טוויטר חוגגת היום עשור עם 300 מיליון פרופילים וזה מאוד משמח אבל 10% מהם מזויפים למעלה מ-30 מיליון פרופילים משמשים להפצת ספאם או לפיתוי ללחוץ על קישורים זדוניים הכנו רשימת טיפים שיסייעו לכם לקלוט האם המצייץ אמיתי או לא
▪  ▪  ▪
300 מיליון פרופילים [צילום: AP/Richard Drew]

הציוץ הראשון בטוויטר פורסם ב-21 במרץ 2006 על-ידי ג'ק דורסי, סטודנט באוניברסיטת קורנל, ומאז הכול היסטוריה. כיום רשומים 300 מיליון פרופילים ברשת הציוצים החברתית, וכמו בכל רשת חברתית, לא כולם פעילים, אבל גם חלק גדול מהם מזויפים - 10%, שהם 30 מיליון פרופילים מזויפים. לעיתים הם עוקבים וגם להם יש עוקבים, כמו כל מצייץ, אבל אם תהיו ערניים תוכלו לזהות אותם, ולהתרחק כל עוד נפשכם בכם כי ממש אין לכם כוח לקבל ציוצי ספאם או ללחוץ בטעות על לינק זדוני. אנשי חברת ESET סיפקו לנו 7 טיפים מועילים:
1. המפטי דמפטי
בעלי "ראש הביצה" הם משתמשי טוויטר שלא טרחו לעדכן את תמונת הפרופיל שלהם ומגיבים ברשת החברתית עם תמונה בצורה של ראש ביצה. זה סממן ראשון שהפרופיל אולי מזויף, אבל זה לא הדבר היחיד שמעיד על כך. יש גם מצייצים חדשים וגם ותיקים שמשום מה לא מצאו זמן להעלות תמונה שלהם.
2. חתיכים וחתיכות הורסים
היוצרים של פרופילים מזויפים עושים לרוב שימוש בתמונות של דוגמנים או דוגמנית שאפשר למצוא בכל אתר תמונות ברשת. יש מצב טוב שהם שמים את התמונות האלה בפרופילים מזויפים נוספים בטוויטר וגם ברשתות חברתיות נוספות, ואולי גם באתרי היכרויות. אז אם המצולם בתמונה נראה כאילו יצא מג'ורנל אתם חופשי יכולים לחשוד.
חוץ מזה אפשר לברר בקלות אם התמונה לקוחה מאיזשהו מאגר תמונות בחיפוש לפי תמונה בגוגל - קבלו לינק לשירות.
3. אין ביוגרפיה
זה כבר לגמרי סימן מובהק לפרופיל מזויף. האזור שמיועד לכתיבת ביוגרפיה הוא המקום היחידי שבו אתם יכולים להציג את עצמכם או את תחומי העניין שלכם כדי שאנשים יעקבו אחריכם. פרופיל עם ביוגרפיה ריקה הוא כמעט תמיד מזויף. הרי כל הקטע של טוויטר זה שיעקבו אחריך, ולכן זה המקום האחרון שמשתמש יותיר ריק.
4. קופי פייסט
אם אתם רואים שהציוצים חוזרים על עצמם וזהים אחד לשני, זה לגמרי פרופיל מזויף. גם אם כל התגובות של המשתמש דומות. זו יכולה להיות תוכנה שמשחררת תגובות באופן אוטומטי. מומלץ בחום להתרחק מפרופילים כאלה.
5. אין התאמה בין השם ל-URL
אם לצורך העניין כתובת ה-URL של המשתמש היא twitter.com/avi-cohen ואתם רואים ששם הפרופיל הוא בכלל משה לוי, אז זה יהיה מוזר.
6. לא טיפוס חברתי במיוחד
כל הקטע במדיה חברתית הוא להפגין נוכחות. אם פרופיל מסוים לא מנהל שום אינטראקציה עם פרופילים אחרים זה אולי פרופיל מזויף. פרופילים מהסוג הזה לרוב מופעלים על-ידי תוכנה. אז פשוט תסתכלו אם בעל הפרופיל צייץ משהו או הגיב לציוצים אחרים.
7. לא פופולרי במיוחד
אם אתם רואים שלפרופיל יש מספר עוקבים נמוך או שאין לו עוקבים בכלל אבל שהוא עוקב אחרי מאות אנשים. הכמות המקסימלית בטוויטר לפרופילים שניתן לעקוב אחריהם היא 2,000. לפעמים רואים פרופילים כאלה שעוקבים אחרי 2,000 איש בעוד שיש להם עשרות בודדות של עוקבים. שמרו מרחק.

תאריך:  23/03/2016   |   עודכן:  23/03/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 משה לוי
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אסף בן נריה
איפה ירד יותר גשם, בצפון או בדרום? יום המים הבינ"ל הוא הזדמנות לבדוק האם באמת יש מגמה של התייבשות בצפון הארץ. ומה הקשר למלחמה בסוריה?
אלון בן-דוד
את העימות מול ישראל מובילים, בראש ובראשונה, תושבי ירושלים הפלשתינים. ירושלמים יצאו לדקור יהודים במאבק על הר-הבית ומאז המתקפות נמשכות, משום שביצוען אינו מסובך. מה יכולה ישראל לעשות?
יובל לובנשטיין
המשקה אשר משווק כטעם החיים ופונה לפלח הצעיר, ממשיך לפנות לציבור זה, אשר מפנה לו עורף ובוחר בעיקר במים
אלי אלון
אודרי ברוש הייתה קריינית בתחנת הרדיו של שירות השידור הארץ-ישראלי (Palestine Broadcasting Service,‏ PBS)ולאחר קום המדינה הייתה קריינית בקול ישראל. ב-1960 פרשה מהרדיו. סיפור חייה של הקריינית שברבות השנים, שמה נשכח כמעט לגמרי ורק מעטי מעט יודעים מי הייתה
חובב לויטס
לפני מספר שבועות יצא לאור ספרו החדש של פרופסור מאיר חת "הבנקאות הישראלית במנהרת הזמן" הסוקר את התמורות במערכת הבנקאות בישראל ביובל האחרון. הזדמנות טובה להזמין את ידידי, חיים כהן, לשעבר מנכ"ל כלל ביטוח אשראי, מנכ"ל דן אנד ברדסטריט וכיום שותף בקרן אוורסט לשמוע תובנות בנוגע לדרכי התמודדת המערכת הבנקאית עם האתגרים שטומן לה העתיד
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il