האביב בפתח ואחד ממאפייניו הבולטים הם פירות הקיץ, בהם השסק האפרסק והענבים.
הפירות הראשונים הם הביכורים (מהמילה בכור=ראשוני), מוצגים תמיד בקדמת הבמה ארוזים באריזה קטנה ויקרה להחריד ונושאים תווית מחיר בדרך כלל ליחידה ולא בק"ג.
הישראלים, אשר תמיד רוצים לטעום מהפרי שלא היה בהישג ידם בחודשים האחרונים מושיטים את ידם ומבקשים לכבד את יקיריהם בפירות האהובים, אולם מה רבה אכזבתם, שכן לא מעט פירות ראשונים ויקרים אלה, פשוט לא אכילים, חמוצים וטעמם בוסר.
החקלאים, אשר כל דאגתם היא לנצל את הראשוניות ואת המחיר הגבוה קוטפים לא אחת את הפירות, מבלי להמתין לרמת הסוכר הנדרשת ומספקים לנו פירות אלה כשחלקם חמוץ ועפיץ.
תופעה זו מתרחשת גם בפירות החורףף כמו אבוקדו ואף בננות, וקורה לא אחת שפירות אלא שנקטפו טרם זמנם, עם אחוז שומן נמוך מדי, פשוט לא מגיעים לבשלות בבית ולא נותר לנו אלא לזרקם לאשפה.
טוב יעשו הצרכנים אם ימתינו שבוע שבועיים מהרגע שהם רואים פירות אלה ואז יזכו גם למחיר הגון יותר ובוודאי לטעם משובח וראוי.
הידעת ?
קליפת הפרי מפרישה גז אתילן אשר מזרז הבשלה.
על-מנת להעלות את ריכוזו, מומלץ לאחסן פירות קשים כמו אבוקדו וחלק מזני האפרסמון במקום סגור (לא אטום), כמו תנור אפיה (לא פועל) ואו לעטוף אותם בנייר עיתון (לא בשקית פלסטיק).