X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
הסודות מאחורי המדפים

ביכורים חמוצים

החקלאים, אשר כל דאגתם היא לנצל את הראשוניות ואת המחיר הגבוה קוטפים לא אחת את הפירות, מבלי להמתין לרמת הסוכר הנדרשת ומספקים לנו פירות אלה כשחלקם חמוץ ועפיץ
▪  ▪  ▪
לא בשל [צילום: אורי לנץ/פלאש 90]

האביב בפתח ואחד ממאפייניו הבולטים הם פירות הקיץ, בהם השסק האפרסק והענבים.
הפירות הראשונים הם הביכורים (מהמילה בכור=ראשוני), מוצגים תמיד בקדמת הבמה ארוזים באריזה קטנה ויקרה להחריד ונושאים תווית מחיר בדרך כלל ליחידה ולא בק"ג.
הישראלים, אשר תמיד רוצים לטעום מהפרי שלא היה בהישג ידם בחודשים האחרונים מושיטים את ידם ומבקשים לכבד את יקיריהם בפירות האהובים, אולם מה רבה אכזבתם, שכן לא מעט פירות ראשונים ויקרים אלה, פשוט לא אכילים, חמוצים וטעמם בוסר.
החקלאים, אשר כל דאגתם היא לנצל את הראשוניות ואת המחיר הגבוה קוטפים לא אחת את הפירות, מבלי להמתין לרמת הסוכר הנדרשת ומספקים לנו פירות אלה כשחלקם חמוץ ועפיץ.
תופעה זו מתרחשת גם בפירות החורףף כמו אבוקדו ואף בננות, וקורה לא אחת שפירות אלא שנקטפו טרם זמנם, עם אחוז שומן נמוך מדי, פשוט לא מגיעים לבשלות בבית ולא נותר לנו אלא לזרקם לאשפה.
טוב יעשו הצרכנים אם ימתינו שבוע שבועיים מהרגע שהם רואים פירות אלה ואז יזכו גם למחיר הגון יותר ובוודאי לטעם משובח וראוי.
הידעת ?
קליפת הפרי מפרישה גז אתילן אשר מזרז הבשלה.
על-מנת להעלות את ריכוזו, מומלץ לאחסן פירות קשים כמו אבוקדו וחלק מזני האפרסמון במקום סגור (לא אטום), כמו תנור אפיה (לא פועל) ואו לעטוף אותם בנייר עיתון (לא בשקית פלסטיק).

תאריך:  05/04/2016   |   עודכן:  05/04/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ביכורים חמוצים
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
ביכורים
dedi  |  5/04/16 15:56
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אסתר שניאורסון גרי
השנים נקפו, ותמיד קיוויתי שאני אמצא את הקבר של סבתא ובוודאי אבי הנמצא ליד כסא הכבוד, כבר ידע על כך. והנה הלא יאומן קרה. בשיחת טלפון נאמר לי, כי הקבר ישנו. בואי לעיר דוד ומשם ניקח אותך. את תיסעי אחרי רכב הביטחון של הר הזיתים והם כבר יביאו אותך אל המקום הנכון
אומי לייסנר
נסיעה לפולין על-רקע אישי מאוד נגמרת בתובנות רחבות יותר בקשר למסעות לפולין
יוהנה גייגר
חשוב שהמאכלים שנפרשים על השולחן יהיו בגובה נוח לצפייה, להגשה ולאכילה, כגובה המרפק של הסועדים    לסידור הצלחות, הסכו"ם והכוס של כל סועד נהוג לאפשר מרחב אישי על גבי השולחן
הרצל חקק
כמה מילים על ספר שירה מצמרר, כואב: "שש שעת שחר" - ספר שיריו של המשורר אנדד אלדן, השירה של האב המשורר על מותה של הבת לירז, ניסיון נואש ונוקב להבין את הרז של חייה, של מותה - שירה ששואבת חיים וכוחות מן המילים, מן המעיין הקדום של המילים בדמותן הבראשיתית
משה חסדאי
אני אוהבת אותך יותר מכל אחד אחר בעולם, אני אוהבת אותך יותר מאשר את עצמי, אלוהים הוא טוב, הוא שלח לי אהוב
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il