X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
בשאלת פתרון סוגיית האימוץ ע"י בני הקהילה הלהט"בית, המבחן האמיתי איננו מה יביא פתרון מיידי לכאורה, אלא מהו וכיצד יש לספק פתרון אפקטיבי לטווח ארוך, מבלי לשפוך ומבלי להמאיס את עושי הרעש והמהומות על רוב הציבור, משום שהם לוקים בשיפוטם
▪  ▪  ▪
הפגנת קהילת הלהט"ב [צילום: תומר נויברג/פלאש 90]

מעמדה "הבכיר" של התקשורת בתודעה הציבורית, הפך בשנים האחרונות לבעיה יסודית בתרבות העכשווית שלנו. מעמד זה קונה לה התקשורת בזכות נגישותה הקלה והרחבה לתודעה הציבורית ובזכות יכולתה לנצל נגישות זו בכדי לחולל סערות בכוס מים, רוח תזזית ושערוריות חסרות תכלית. באמצעות מנגנונים אלה היא משפיעה על השיח הציבורי, מעצבת אותו ואינה בוחלת באמצעים למנף את הסקרנות והמציצנות הטיפוסיים לרכילות ולנצלם להאדרתה לטובת בעליה ומפעיליה. כאשר היא חסרה נושאים "פיקנטיים" היא אינה נרתעת "מהמצאתם", תוך שימוש בחצאי-אמיתות, סיסמאות קליטות ופופולריות ופרשנויות סוחטות-דמעה של כתביה ומנחי התוכניות. לאחרונה, בהשראת מלחמת התקשורת נגד הנשיא טראמפ בארה"ב, קיבלה התנהלות זו את השם המוצלח "פייק ניוז" (FAKE NEWS); כלומר: חדשות מדומיינות. שימוש רחב, ולא במקרה, עושה במונח זה הנשיא טראמפ, ובהשראתו מתפשט השימוש גם למדינות נוספות, בעיקר באירופה ואצלנו שרמת החיקוי בהן של התקשורת האמריקנית מגיעה לשיאים חדשים. "פֵייק ניוז" הופכת במהירות משיטה להעצמת התקשורת ושימור מעמדה הציבורי, לתרבות.
באמצעות כלים טכנולוגיים מתוחכמים מתחום איסוף, עיבוד ושינוע נתונים דיגיטליים, בעיקר ברשת האינטרנט וברשתות החברתיות, אגירת נתונים ושימוש בכלים לכריית מידע סטטיסטי או מידע מוטה-ייעוד מתוך מגה-מאגרים אלה, מזהה התקשורת בין היתר את מצבי הרוח הציבוריים, את האופנות החולפות ואת הרגישויות הזמניות ומנהלת מסעות לעיצוב התודעה מצד אחד ולניצול אד-הוק של עמדות הציבור המתהוות תוך כדי כך, להשגת יעדים מוטי-אינטרסים מצד שני. פעילות זו עשויה לנבוע מסיבות כלכליות, פוליטיות ואידיאולוגיות. המשותפת לכולן היא ההשפעה השלילית של תהליכים מתופללים אלה על יכולתו של הציבור לערוך הפרדה והבחנה רציונליים בין "עולם המציאות" ל"עולם הדמיון" (VIRTUAL WORLD). כאשר עולם הדמיון מקבל בתודעת הציבור בכורה או אפילו מעמד של שוויון מול פני עולם המציאות, אנו בבעיה יסודית. אחת ההשלכות המידיות של היפוך דגשים מסוג זה, גם כאשר הוא חלקי, היא שעיקר הופך לטפל והטפל לעיקר.
הבעיה מחמירה עוד יותר כאשר המנהיגות הציבורית שלנו, הנתונה בהשפעה מרככת ומטשטשת תמידית של מנטרות דמוקרטיות בלתי-רלוונטיות, כגון: "דעת הקהל", "זכות הציבור לדעת", "הצורך לשרת את הציבור", "שוויון זכויות" או "נורמה אתית" - מאבדת את הצפון ונסחפת גם היא לעבר עולם הדימויים המעוות את השיפוט. או אז, הופכת האורגיה התקשורתית המפוברקת והמופרכת למוקד תשומת הלב ונדחקים לפינה הנושאים הדחופים והחשובים באמת, גם אצל מקבלי ההחלטות; טשטוש החושים מנהל את ההוויה.
סיפור זכות הלהט"בים לאמץ ילדים, בדומה לסיפור הזוי אחר - השימוש "הקדוש" בקנביס - הם שתי אקטואליות מתחום הבלבול הלאומי בין עיקר לטפל ובין דרך נכונה לטיפול בבעיות קונקרטיות, לדרכים שגויות. קיימות במדינת ישראל עשרות בעיות חשובות דחופות ומהותיות יותר,1 משתי סוגיות אלה שאינן מקבלות אפילו 10% מתשומת הלב, הדגשים, הסימפתיה והנכונות התקשורתית והציבורית להיאבק על פתרונן. אינני כופר בעצם קיומן של הסוגיות, אלא בחשיבותן ודחיפותן היחסית ובהצדקה לחמדה בה מטפלים התקשורת ומפעיליה דווקא בנושאים אלה. גם אצל הנוגעים בדבר, חסידי הקנביס ותומכי זכויות הלהט"בים, זו כבר איננה בעיה הדורשת פתרון ברוח ובשיטות רציונליות בהן פועלים לפתרון בעיות חברתיות, כלכליות, רפואיות או אחרות במדינה. מרגע שהוצפה הבעיה "כקטסטרופה" כביכול, היא הפכה לאובססיה.
כאשר החל מאבק הלהט"בים על הכרה בקיומם ובזכותם האישית לשוויון אזרחי מול קבוצות אחרות באוכלוסייה, היה מדובר בנושא קרדינלי ודחוף, בשל ההתעלמות הכוללת, הדחייה המסיבית וההתנגדות הגורפת והבלתי-רציונלית לקבוצות חריגות אלה באוכלוסייה. חריגות מפני שקבוצות מיעוט שלהן מאפיינים שונים מהותית מאותה משפחת מאפיינים אצל רוב האוכלוסייה, הן בעיני קבוצות חריגות (משמע: שונות). מי שנוח לו להשתמש במושג שונות במקום חריגות, אין עיני צרה בו. בכדי ללמוד לחיות עם נושא בלתי שגרתי, חייבים תחילה להכיר בקיומו, להשלים עם העובדה שהוא חלק מעובדות החיים ולחפש את הדרך לקיימו בצוותא ו"בשלום" עם הנורמה השכיחה. תהליכים אלה רגישים, קשים, ממושכים, מעוררים התנגדויות מסיבות רבות ושונות ומצריכים תהליכי חינוך, שינוי עמדות ודפוסי התנהגות לשם יצירה של הכרה, השלמה ואווירה של קיום בצוותא לגיטימי. בתחום זה טרם הגענו לשערי גן עדן, אבל עברנו כברת דרך ארוכה ונפרצו מרבית המחסומים המושגיים וההכרתיים הגדולים.
ההמשך איננו בדרך "הפריצה הגדולה" והבומבסטית אלא בדרך ההתקדמות העקבית והשיטתית. תהלוכות להט"בים בערים הראשיות, במיוחד בירושלים, במטרה להפגין נוכחות ולנהוג תוך התעלמות מרגישויות קיימות מעשה התגרות בציבורים אחרים, איננו הוכחה לחכמה יתרה אלא ל-over-doing - "עשיית-יתר מזיקה".
אמנם טרם פתרנו את כלל בעיותיהם של הלהט"בים, כשם שטרם פתרנו בעיות של מגזרים אחרים בחברה. להניח כיום, במפורש או במשתמע, ולהתנהל כאילו כל סוגיה של מגזר זה היא ראש פירמידת העדיפויות שלנו, היא טיפשות והתנשאות. כמו-כן, לא כל החלטה ממשלתית היא סיבה למהפכת רחוב. אפשר מאוד שהיא שגויה ובלתי צודקת, אבל יש להוכיח זאת. השאלה כאן איננה מי ימציא סיסמה פופוליסטית מוצלחת יותר ויזכה לרעש תקשורתי חזק יותר, אלא מה יביא את הנושא לפתרון אופרטיבי, מבלי לשפוך את התינוק עם המים, כלומר: מבלי להמאיס את עושי הרעש והמהומות על רוב הציבור, רק משום שהם לוקים בשיפוטם.
שאלת האימוץ איננה שאלה תיאורטית שצריכה להיות מוכרעת באמצעות לחץ של הפגנות רחוב או תמיכה חריגה ופופוליסטית של התקשורת או של ארגונים חברתיים אוונגרדיסטים או קיצונים. זו שאלה שיש ללמוד אותה, לבחון מה טוב בה ומה פחות טוב, לשקלל את החיוב מול הנזק, לזכור שבסופו של דבר, מלבד הלהטב"ים הרוצים לאמץ ילדים (רצון מובן על פניו), נמצאים במשוואה זו לפחות עוד שני גורמים: הילדים המאומצים, והמדינה שתצטרך ליטול על עצמה את עול הכישלון, אם יתברר שהיה כאן מקח טעות. מקרים בודדים של הצלחה או כשלון אינם הוכחה משכנעת להתאמה או אי-התאמה גורפות. הנושא בכללותו, כנושא אנושי, איננו ייחודי לישראל, אך יש לו בישראל גם היבטים ייחודיים. ניתן וצריך ללמוד גם מניסיונם של אחרים ולהימנע מפזיזות ומטעויות מיותרות. דרישה אחת בוודאי תהיה מוצדקת: לא לגרור רגליים, כי לזמן ערך לא מבוטל.
מבחינה ציבורית, מול הדרישה הקטגורית לאנוס את הממשלה לקבל את דרישת הלהט"בים לאלתר, עומדת דרישה נגדית - לא לקבל החלטות מפני שהן פופולריות או פופוליסטיות, אלא מפני שהן נכונות וצודקות.

1. אזכיר לדוגמה רק אחדות מהן: בריאות, פנסיה, עוני, דיור, ביטחון תעסוקתי וביטחון תזונתי, נכים, קשישים, ניצולי שואה, ערירים, חולים כרוניים במחלות חשוכות מרפא ועוד.
תאריך:  23/07/2017   |   עודכן:  23/07/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 תחת השפעה / Under Effect
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
להט"בים - מבעיה למטרד
תגובות  [ 4 ] מוצגות  [ 4 ]  כתוב תגובה 
1
זכויות להומואים זה חלק מהמלחמה
המג'נן  |  23/07/17 15:58
 
- אינטליגנט, לקחת היום כדורים? ל"ת
רפי לאופרט  |  24/07/17 12:51
2
קנאביס
באום  |  23/07/17 18:05
 
- מספר הערות
רפי לאופרט  |  24/07/17 14:21
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ארי בוסל
איזה נצחון עלוב, או ליתר דיוק, נצחון טכני בלבד, ללא מהות, ללא המשכיות    האם פתרנו את הבעיה, האם התייחסנו כלל ועיקר לכך שרמת הגולן סופחה למדינת ישראל, שירושלים יש רק אחת, עיר מאוחדת ולא חצויה, והאם מישהו מעז להעלות את הנקודה שבארץ עצמה מחרימים מוצרים אלו?
דרור אידר
ערביי הארץ הם ראש חץ במלחמתם בשיבת ציון    לא לחינם מוקדש עיקר מאמציהם לירושלים ולהר-הבית    ההתנגדות לכל שינוי בהר היא דרכם להשיג הישגים, בשל חולשות ממשלות ישראל לדורותיהן וגם בשל הפחד התהומי של העילית החילונית בישראל
צ'לו רוזנברג
דווקא בישראל למודת בעיות ביטחוניות סבוכות אין כל תהליך מסודר של חשיבה קדימה ותכנון ליום שיבוא    הכל שליפה מן המותן, אלתור והחלטות מטופשות
מתי דוד
באי הצליח להקסים את חברי המפלגה עם סיפור חייו, המוכיח כי ישראל היא ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, למרות כל הבעיות השחיתויות והכישלונות    הוא ניהל מסע בחירות חיובי ותרבותי, תוך היצמדות להצגת דעותיו ללא השמצת יריביו
יורם אטינגר
הפער הבלתי-ניתן-לגישור בין התקינות הפוליטית והנוחיות קצרת-הטווח לבין המציאות המזרח תיכונית והביטחון ארוך-הטווח, מקבל ביטוי בפער בין חזון אוסלו של "מזרח תיכון חדש" והענקת פרס נובל לשלום לערפאת, לבין "הצונאמי הערבי" וההסלמה חסרת-התקדים של הטרור והחינוך לשנאה הפלשתינים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il