X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  כתבות
יצחק דרימר בעלים ומייסדים מרכז דרימר לרפואה
בלוג/אתר רשימות מעקב
כאן באה חשיבות גדולה ביותר שאומרת איזה סוג של אנרגיה אנו רוצים בעבור גופנו, או יותר נכון איזה סוג של מזון אנו רוצים להכניס לגופנו, שישמש אותנו לאנרגיית החיים שלנו
▪  ▪  ▪
אכלו מנות קטנות [צילום: נתי שוחט/פלאש 90]

העולם מחולק לשני סוגים של אנשים: זה שחי בכדי לאכול וזה שאוכל בכדי לחיות. גופנו הוא יצירה מדויקת וככזה, הוא זקוק לתזונה ראויה ומדודה. אוכל הוא הדלק הכימי לגופנו הביו-כימי, גופנו צריך מזון שישמש לו דלק לאנרגיה ועם אותה אנרגיה אנו מתקיימים, זזים ולמעשה עושים כל דבר.
איזו אנרגיה אנחנו רוצים להכניס לגופנו?
כאן באה חשיבות גדולה ביותר שאומרת איזה סוג של אנרגיה אנו רוצים בעבור גופנו, או יותר נכון איזה סוג של מזון אנו רוצים להכניס לגופנו, שישמש אותנו לאנרגיית החיים שלנו. העיקרון הוא פשוט: לפי סוג המזון, כך גם סוג האנרגיה. כלומר, ככל שהמזון שנצרוך יהיה מדויק יותר, כך גם תהיה הרמה האנרגטית שגופנו יכול להפיק ממנו. בהנחה ונצרוך מזון ברמה נמוכה ולא מדויקת, האנרגיה שגופנו יפיק מאותו מזון, תהיה חלשה. לעומת זאת, מזון ברמה גבוהה ומדויקת, יעצים ויפיק אותנו ויפיק מגופנו אנרגיה גבוהה ומשובחת.
בין מנוחה לפעילות
האם המזון שנכניס לגופנו ביום חול יהיה שונה מסוג המזון שנכניס לגופנו ביום שבת או ביום חג? סוגיה זו מכניסה אותנו לחשיבה מעניינת. ביום שבו אנו פעילים בעצימות גבוהה יחסית כמו: יום עבודה, יום של פעילות גופנית או אימון, מומלץ לצרוך מזונות אשר דורשים עוצמות יותר גבוהות של פעילות, מזון אשר יתן בידנו יכולות פיזיות או מנטליות גבוהות עקב דרישת הגוף למאמץ גופני או מנטלי.
בימי "חול" שהם ימי עבודה, הדרישות המנטליות והפיסיקליות מהגוף, נמצאות בעצימות גבוהה, ולכן עלינו לספק לגוף אנרגיה גבוהה יחסית, מבוססת על גלוקוז שתבוא בדמות מזונות עשירים בחלבון, צריכה של סוכרים מורכבים ופחמימות מורכבות.
לעומת זאת, שבתות או חגים הם ימים שבדרך-כלל נחשבים לנינוחים ורגועים יותר, שבהם הגוף נמצא בשלווה יחסית, במצב של מנוחה, שינה יותר מהרגיל, קריאה לשם עונג, דיבור, דיון עם משפחה וחברים וכו'. ולכן הדרישה מהיכולות המנטליות או הפיסיות שלנו, נמצאת בפוזיציה שונה ובדרך-כלל גם יותר נמוכה.
בימים אלה, המזונות המומלצים (למרות עונג שבת וחג) יהיו מזונות יותר קלים לעיכול כגון: הרבה ירקות, פירות, אגוזים, שקדים, גרעינים, דגים, קינוחים קלים, סורבה, פירות טרט, מי לימון עם נענע (לעומת מוגזים או מיצים). כמו-כן, התוספות המומלצות הן אורז מלא וקינואה. מי שחשקה נפשו "לנשנש" בין הארוחות לשם עונג החג או השבת, יכול לעשות זאת בתנאי שמדובר בכמויות קטנות.
אז איך כדאי לנהל את התזונה בחג?
  • בשר, עוף או הודו: מומלץ לאכול אותם מלווים בירקות (חיים, מוקפצים או מבושלים);
  • כמויות קטנות: לאכול בכמויות קטנות ולא עד שובע מלא;
  • הליכה קצרה לאחר הארוחה: או מה שנקרא "להוריד את הארוחה";
  • לשתות מים: לא יותר משתי כוסות מים עד 20-10 דקות לפני האוכל. חשוב לא להרבות בשתייה לאחר האוכל, יש לצרוך מעט מים אחרי האוכל;
  • אכלו לאט: בימי חול ועבודה לרוב אנו אוכלים מהר מן הרגיל, העיכול בעומס ולכן נגרמת עייפות. לכן בימי חג ושבתות, אכלו לאט ומעט. כך המזון יתעכל בקלות, תחושו שבעים ובעקבות זה תרגישו יותר עונג ושקט;
  • אל תערבבו חלבונים מן החי: לא לשלב באותה ארוחה עוף, בשר ודג ביחד, אלה רק סוג של חלבון אחד מן החי (מומלץ בשילוב ירק).
לסיכום
כאשר תאכלו ארוחות טובות ומדויקות במשך החג, החזרה לשגרה תהיה מלאה באנרגיה טובה ולא כזו המלווה בעומס של הגוף שיתאמץ לפרק מזון לא מדויק. הכי חשוב, תחיו קצת בכדי לאכול ולהתענג, תאכלו קצת בכדי לחיות טוב ותיהנו מן החיים. כבדו את גופכם בדלק ראוי ואיכותי והוא יכבד אתכם.

תאריך:  18/09/2017   |   עודכן:  18/09/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות חגים ומועדים
ליטל פיינגרץ
מנה ראשונה רצוי שתהיה מנה קלילה כגון, סלט, מרק או ירק ממולא    אפשר להכין מגוון סלטים מסוגים שונים כמו, סלט חסה עם רימונים ואגוזי מלך ועוד    אפשר להכין גם מרק צמחוני ובריא
איתן קלינסקי
ד-בבד עם נאמנותי ל"אִם אֵין אֲנִי לִי מִי לִי" מחייב אותי להיות גם קשוב ודרוך למאווייו הכמוסים ביותר ולכאביו של האחר שחי לידי
מירב ארד
ישראלי צורך כ-18 ק"ג דגים בממוצע בשנה. בחודש תשרי עולה הצריכה הממוצעת פי שניים לעומת חודשי השנה האחרים ועומדת על כ-2 ק"ג לאדם    ישראלי אוכל בממוצע כ-3 רימונים בשנה, מתוכם 2 בחודש תשרי
שרה קפלן
מנהג הברכות בערב ראש השנה מבוסס על שמות הפירות והירקות בשפות השונות ונהוג בקרב העדות השונות
חניאל פרבר
ראש השנה הוא הפותח את ימי הדין ויום הכיפורים סוגר את ימי הדין כאשר בתווך צום גדליהו ויתר ימי התשובה    בימים אלו אנו חשים את חרדת הדין המתוח מעלינו וקרואים לעשיית מעשי חסד ומצוות כדי להרבות את זכויותינו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il