X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  כתבות
שפיות, מדידת כמויות ויצירת סביבה שעוזרת לנו לא להגזים. איך? דרך מודעות, ארגון הסביבה כך שתעזור לנו להצליח וחיבור הגוף לנפש
▪  ▪  ▪
אנחנו אוכלים בעיניים [צילום: קובי גדעון/פלאש 90]

טו בשבט, חג הפירות היבשים והאגוזים. הם חוגגים, ואנחנו בקלות מגזימים באכילה... למה? כי הכל כל-כך קל להשגה, ובכמויות גדולות. לכן, הכללים המובילים באכילה בחג עצמו, ובימים שלפניו ולאחריו כמובן (כי הרי החגיגות מתחילות כבר שבועיים לפני, והשאריות נשארות גם לימים שאחרי) הם:
שפיות, מדידת כמויות ויצירת סביבה שעוזרת לנו לא להגזים. איך? דרך מודעות, ארגון הסביבה כך שתעזור לנו להצליח וחיבור הגוף לנפש. הכל לפניכם בצורה קלה ומעשית, ליישום כבר מחר בבוקר (לא רק לטו בשבט).

קודם כל מודעות לנושאים הבאים

1. הפירות היבשים דחוסים בקלוריות יחסית לפירות הטריים. זאת מכיוון שבתהליך הייבוש מאבדים הפירות היבשים כמויות גבוהות של מים, לכן מרבית רכיבי התזונה בהם מרוכזים יותר. וזה כולל כמובן את הקלוריות. ולא זו בלבד, אלא שלעיתים בתהליך הייבוש מוסיפים לפירות סוכר. וכך - שני תמרים יבשים או כף מחוקה של צימוקים או חרוב אחד בינוני, שווים ברמה הקלורית לתפוז או לתפוח (כ-60 קלוריות). תחליטו בעצמכם מה עדיף, או מה משביע אתכם יותר. ויותר חשוב, תחליטו עם עצמכם האם יש לכם את היכולת לשלוט ולהגיד 'מספיק' לצימוקים אחרי כף מחוקה שלהם. אם אתם חזקים מספיק - מצוין. גוונו, מדדו ותהנו. אך אם אתם יודעים שכף מחוקה רק תגרה אתכם לעוד - בחרו לכם במקום פרי טרי, עסיסי ומשביע. הוא גם נראה יותר גדול ואנחנו הרי אוכלים בעיניים. הכל בסדר, יצאתם ידי חובת טו בשבט גם אם בחרתם בפירות אילן טריים. העיקר שתהיו בריאים ולא תשברו את הכלים ותפלו לבורות שקשה לקום מהם;
2. האגוזים, הגרעינים והשקדים הם לא משבעת המינים. ממש לא חייבים לצרף אותם לתפריט בימים סביב החג. הם כמובן מאוד בריאים, מכילים חומצות שומן בריאות וטובות. אבל הם גם דחוסים בקלוריות. הינה לדוגמה שש יחידות שקדים (כן, שש! לספור בבקשה. אחרת מאבדים שליטה) שווים לכף גרעיני חמניה או דלעת, או לשתי יחידות אגוזי מלך או לשישה פיסטוקים. כל אחת מהאופציות שווה ל-50 קלוריות. זה בסדר, זה מגוון וזה טוב. אבל זה צריך לבוא כתחליף למשהו אחר בתפריט היומי. אחרת זו תוספת ואם זה קורה כמה ימים, זה לא טוב. לכן אם בחרנו באגוזים, אפשר לוותר באותו יום על השמן בסלט (אפשר גם פשוט להוסיף אותם לסלט. תוספת שתהפוך את הסלט לחגיגה אמיתית;
3. שימו לב לתוספות - יש פירות יבשים שהם גם מסוכרים. לא צריך אותם. בחרו את המיובשים באופן טבעי. הם מספיק מתוקים וטובים לנו. וכך גם לגבי האגוזים והשקדים. בחרו את אלו הטבעיים שלא המליחו או קלו אותם (בתהליך הקליה נאבדים חלק מהויטמינים) ובטח שכדאי להתרחק מאלו המצופים קמח או סוכר;
4. ותרו על המיצים הסחוטים. שתו מים ואכלו את הפירות. זאת מכיוון שכדי למלא כוס סבירה נדרשים שתיים-ארבע פירות. בנוסף, במיץ חסרים הסיבים התזונתיים שנמצאים בפרי השלם. חשוב גם לזכור, שתהליך העיכול מתחיל כבר בלעיסה וכשאנחנו שותים את הפרי, אנחנו מפספסים את השלב הזה. מכאן ששתיית הפירות מפירה את האיזון של הגוף: אנחנו מכניסים לגוף בבת אחת הרבה פירות והרבה סוכר פירות וזה לא בריא. אבל, מי כמונו יודע שקלוריות זה נחמד, אבל אנחנו אוכלים בעיניים, אוכלים את מה שאנחנו רואים ואת מה שקל לנו לאכול.
סטנלי סכצ'טר, פסיכולוג מבריק וידוע, ערך מחקר בשנות ה-70. במחקר הוא ביקש מבעלי עודף משקל משמעותי ומאנשים במשקל תקין למלא שאלון. ליד השאלון הוא הניח פעם קערה עם שקדים קלופים ופעם קערה עם שקדים בקליפתם. הוא התבונן במלאי השאלון וראה שאלו עם המשקל העודף כמעט ולא נגעו בשקדים בקליפתם. אך כשהגישו להם שקדים קלופים, הם אכלו בכמות גדולה משמעותית יחסית לבעלי המשקל התקין שלא התייחסו לקליפה ואכלו את אותה כמות של שקדים, בין אם הם היו בקליפתם או קלופים.
המסקנה הישירה אלינו היא לקנות שקדים ואגוזים בקליפתם. זה יקל עלינו משמעותית להפחית בכמות הנצרכת ולצאת בלי עודפים מהחג הטוב הזה. ובכלל, חשוב לעצב את הסביבה כך שיהיה לנו קל לא להגזים:
  • ארגנו צלחת חג סבירה ולא מפוצצת בפירות יבשים, ולצידה הגישו קערת פירות טריים;
  • את האריזות עם השאריות לסגור היטב ולשמור בפריזר או בארון למעלה. בשום פנים אל תשאירו שקיות קשיו על השיש ואריזות צימוקים ואגוזים מסוכרים במדף המרכזי במקרר. בלי לשים לב אתם תאכלו מהם יותר מדי. ארזו אותם ושימו מאחור;
  • הכינו סלט פירות והגישו אותו במנות סבירות. הכינו כמות מדודה וחלקו אותה מראש. וכך, כשהמנה מוגדרת כולם מרגישים טוב, אין עימותים פנימיים של 'לקחת עוד או לא לקחת עוד' והכל הרבה יותר רגוע.
לסיום, גם המקורות היהודיים נותנים לנו טיפים שיכולים לעזור לנו להצליח. הינה אחד באווירת החג בגלל סיפור הכרם והענבים: בתורה, בספר דברים ישנה הנחיה - כשהולכים לכרם של החבר, מותר לנשנש ענבים מהכרם עד לתחושת שובע, אבל אסור לקחת בשקית לדרך או לשמור לאחר-כך. ("כי תבא בכרם רעך ואכלת ענבים כנפשך שבעך ואל כליך לא תתן", דברים כג).
הלימוד החברתי והאישי מאוד חשוב: כשאנחנו נמצאים בכרם של מישהו אחר, זה יפה ונעים ומותר לאכול מהענבים שיש בו. אבל כשאנחנו לוקחים ענבים לאחר-כך - זה כבר לא יפה. פה יש טעם לפגם. פה נפגע האיזון בין הנותן למקבל. זה לא חברתי ולא יהיה המשך בריא למערכת היחסים הזו: בעל הכרם לא יארח יותר - זה לא מאוזן ולא משתלם לו.

תאריך:  02/01/2019   |   עודכן:  02/01/2019
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הכללים המובילים באכילה בטו בשבט
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות חגים ומועדים
ראובן לייב
לטענת החוגים האורתודוקסיים בארץ, המסתייגים ללא סייג מן ההילולה הקתולית השנתית, צריכים היהודים בארץ להחרים את החג הקרוי על שמו של אפיפיור אנטישמי
ראובן לייב
למרות שמדובר בחג נוצרי מיבהק, לא בוחלות משפחות חילוניות רבות בישראל לחגוג אותו היום, בצד הסילבסטר, שיחול בשבוע הבא
ראובן לייב
במדינה היהודית היחידה בעולם חוגגים את החג על שם הקדוש הנוצרי בהרבה מעבר למה שנהוג בעולם הכנסייתיי    אחרי ככלות הכל מדורג הסילבסטר בכנסיה הקתולית בדירוג הנמוך ביותר של יום טוב
אסתר שניאורסון גרי
וזוהי מעלתן של נרות חנוכה - הקב"ה ציווה, שמלבד זה שביכולתו של איש ישראל לעשות מביתו דוגמת בית המקדש ולהזכיר את הנס שהיה במנורה שבבית המקדש - הנה נוסף לזה, שיוסיף באור על מה שדלק במנורה שבבית המקדש - שידלקו שמונה נרות
ראובן לייב
הסופרים הלועזים קראו ל ספריהם בשם "מכבים" רק בזכות הגיבור הראשי, יהודה החשמונאי, שהוא לבדו נקרא בשם מכבי, אולם מה פתרונו של השם הזה ואיך הוא נכתב בעברית - בשאלה זו התלבטו חוקרים רבים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il