X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
המשרד רב-החשיבות איבד בהתמדה משימות, תקציבים ועובדים. יש למנות שר חוץ במשרה מלאה, שיפעל לשמר ולמנף את ההצלחות הדיפלומטיות המחייבות טיפול יום-יומי
▪  ▪  ▪
חלק מתפיסת הביטחון [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]

מינויו של שר חוץ חזק ובעל מעמד עצמאי ברמה הפוליטית, הוא מהלך חשוב גם כאשר הוא מתבצע בחודשים האחרונים לכהונתה של ממשלת מעבר ובעיצומה של מערכת בחירות סוערת. הוא מאפשר, ואף מחייב, לצאת כבר עכשיו למערכה ממוקדת לשיקום יכולותיו, משאביו, מעמדו ויוקרתו של שירות החוץ הישראלי, שבאופן פרדוקסלי עבר בשנים האחרונות תקופת שפל חמורה, דווקא בשעה שהדיפלומטיה הישראלית בדרג העליון קצרה הישגים חסרי תקדים.
האתגר טמון בכך שלהישגים אלה יש מניפה של פעולות-המשך, הנפתחת בעקבותיהם. אם לא יהיו אנשי מקצוע היכולים ללוות את העשייה הפרטנית בשטח, שכרם של הקיצוצים והצמצומים צפוי לצאת בהפסדן של הזדמנויות מרחיקות לכת (כולל בתחום הכלכלי), ובפגיעה באחד מהכלים החשובים ביותר של ישראל במערכה המתמשכת על מעמדה ותדמיתה, כולל בזירה האמריקנית החיונית.
הגיעה העת - כבר עכשיו, גם בחודשיה האחרונים של ממשלת המעבר - לסמן שינוי במגמה המתמשכת בשנים האחרונות, של קיצוץ בתקציבי משרד החוץ, ביזור סמכויותיו בין משרדים שונים, סגירת נציגויות והכבדה על יכולת הפעולה השוטפת של הנציגויות הקיימות. בהעדר שר חוץ הממוקד בענייני משרדו, בעל מעמד פוליטי עצמאי - וללא יכולת עמידה מול פקידות האוצר, הנוקטת בסוגיות אלה גישה הבוחנת את הפרוטה האחרונה ואינה מזהה את עלויותיה הסמויות, אך הגבוהות מאוד, של שחיקה מסוכנת ביכולותיו של שירות החוץ ובמוטיבציה שלו - הסתמנה מגמה עקבית של פגיעה במשאביו ובמעמדו של המשרד.
שר החוץ החדש צריך כבר עתה להתוות תוכנית פעולה סדורה להיפוך המגמה ומיצוי מרחב ההזדמנויות הנפתח בפני ישראל. הדבר יחייב, במידת האפשר כבר עתה, ובוודאי בתחילת כהונתה של הממשלה החדשה:
  • השבת חטיבות שפוזרו במשרדי ממשלה אחרים לתחום סמכויותיו של שירות החוץ - ובראשן המאבק בתופעת ה-BDS, המחייב היכרות מעמיקה עם רמת השטח במדינות המערב ואף בזירות המערכה בקמפוסים וברמה הפוליטית בארה"ב.
  • הקצאת המשאבים הנדרשים לניהול פעילות דיפלומטית אינטנסיבית, במקום מגמת הקיצוצים, שחצתה את סף שיקול הדעת ופגעת במישרין ביכולתן של שגרירויות להגיע אל מעצבי המדיניות ודעת הקהל במדינות היעד.
  • שינוי יסודי בהשקעה בדיפלומטיה ציבורית. לא ייתכן שבמדינה הנאבקת על מעמדה בסביבה עוינת, פועלת לבידודה של אירן, ועשויה לעמוד בפני הצורך להשיג מרחב מדיני ותודעתי לפעולות צבאיות אינטנסיביות בזירות רוויות אוכלוסייה אזרחית כמו עזה ולבנון, תקציבי ההסברה יהיו קטנים מאלה שמשקיעה אסם בשיווק פסטה.
  • הגדלת מספרן של הנציגויות, כולל שגרירויות באמריקה הלטינית, אפריקה, אסיה ואוקיאניה, במדינות שיש סיכוי מהותי לשנות את עמדותיהן. יש לחזק את מערך הקונסוליות הן בארה"ב, שם הולכת ומתפתחת מערכה קשה, באווירה פוליטית מקוטבת, על שאלות היסוד של היחס כלפי ישראל ונדרש מאמץ להגיע לרמת השטח. עוד נדרשת הגברת הפעילות בסין, שם יכולה הפעילות מול הפרובינציות לעורר פחות קושי מאשר היחסים המתהדקים עם השלטון המרכזי.
  • הכשרת סגלים ותוכניות פעולה להעמקת הקשר עם אוכלוסיות במדינות דוברות הערבית (כולל במרחב המקוון), בשאיפה להביא לכדי מיצוי את הפוטנציאל ההולך ומסתמן של שינוי בדפוסי תרבות מקובעים בכל הנוגע ליחס כלפי ישראל והיהודים.
  • יצירת התנאים לגיוס, שימור, קידום ותגמול של עובדים איכותיים, שבלעדיהם לא תוכל ישראל לתרגם לעשייה שוטפת ואפקטיבית את פריצות הדרך שהושגו בשנים האחרונות על-ידי הדרג המדיני העליון.
כל אלה צריכים לעמוד על הפרק לא רק כמהלכים נקודתיים של משרד החוץ, אלא כחלק חשוב מתפיסת הביטחון הלאומי במובנה הרחב, כמו גם כמנופים הכרחיים לעתידה של הכלכלה הישראלית, שהיא תלויה באופן מובהק בטיפוח ובזיהוי של שווקים בעולם.

סדרת הפרסומים "ניירות עמדה" מטעם מכון ירושלים לאסטרטגיה וביטחון מתפרסמת הודות לנדיבותה של משפחת גרג רוסהנדלר.
הכותב הוא סגן נשיא מכון ירושלים לאסטרטגיה ולביטחון
תאריך:  02/03/2019   |   עודכן:  02/03/2019
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
לשקם את משרד החוץ
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
ליאלים וביילינים=========
ה מ ת מ י ד 202  |  3/03/19 00:51
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות ישראלי-ערבי
יוני בן-מנחם
גורמים בכירים בפתח טוענים כי ירדן הובילה את ההשתלטות על מתחם שער הרחמים בהר-הבית ולא הרש"פ. נראה כי ישראל השלימה עם המהלך הירדני ואין בכוונתה לשוב ולסגור את המתחם שהיה סגור מאז 2003
מחלקה ראשונה
לשכת רה"מ הדליפה סרטון של דברי שרים ערבים בשיחה סגורה בוורשה    בסרטון, שתואם לקו שמציג נתניהו, נשמע שר החוץ של בחריין אומר: "האיום האירני חשוב מהסכסוך הישראלי-פלשתיני"    נציג איחוד האמירויות: "לכל אומה הזכות להגנה עצמית"    הסרטון הוסר מהרשת
עידן יוסף
הירי אמש לא נראה כמו סיכול פיגוע, אלא כחלק מהמערכה נגד ההתבססות האירנית    חיזבאללה מבטיח: נשדר בקרוב את תיעוד הפיגוע בהר דב ב-2015‎
איציק וולף
ראש הממשלה ושר הביטחון ביקר בבסיס חיל-הים בחיפה ושיגר איום מצולם לעבר אירן וחיזבאללה    היועץ המשפטי לממשלה הגיש חוות דעת לוועדת הבחירות המרכזית שלפיה בתקופה הקרובה לבחירות הכלליות אסורים צילומים של מועמדים עם חיילי צה"ל    ועדת הבחירות טרם החליטה האם תקבל את עמדת היועמ"ש או את עמדת נתניהו
יוני בן-מנחם
מנהיג חיזבאללה חזר להופיע באמצעי התקשורת כדי לתקן את הנזק התדמיתי שנגרם לארגונו. השיח' נסראללה ניסה "לבנות" מדיניות הרתעה חדשה שתחפה על חשיפת המנהרות החודרות ע"י ישראל
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il