X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  מאמרים
למרות שהר הגעש המזרח תיכוני ממשיך לפלוט לבה רותחת של טרור איסלאמי המאיים על כל משטר פרו-מערבי וגם על אירופה וארה"ב, ממשיך רוב הממסד המערבי להתמקד בעניין הפלשתיני, המהווה נושא שולי בהקשר הבינערבי ובין-איסלאמי
▪  ▪  ▪
קושנר וטראמפ. ילמדו מטעויות העבר? [צילום: פאבלו מרטינז מונסיוויס/AP]

יוזמות שלום שקדמו ל"עסקת המאה" של הנשיא טראמפ נכשלו עקב הנטייה המערבית לפשט את המציאות המזרח תיכונית, ולשעבד 1,400 שנים של הפכפכות, אי-סובלנות ואלימות בין-איסלאמית ובינערבית להרהורי-לב מונחי-שלום.
המציאות הגועשת במזרח התיכון - המיוצגת על-ידי התנהלות ערבית/איסלאמית עקבית מאז הופעת האיסלאם במאה ה-7 - חושפת בערוותה את התובנה המערבית השבוייה באשליית "האביב הערבי" ומתקשה לקבל את עובדת "הצונאמי הערבי" המשתולל במזרח התיכון משנת 2010 ואת העובדה שהסכסוך הערבי-ישראלי אינו "הסכסוך המזרח תיכוני" רחב-הממדים. כמו-כן, בניגוד לתפישה המקובלת במערב, ההתרחשויות הבינערביות ממחישות עד כמה הנושא הפלשתיני אינו מוקד זעזועי האזור, לא בבת-עין של מנהיגי ערב ולא שורש הסכסוך הערבי-ישראלי.
יוזמות שלום מבית היוצר המערבי נוטות להתעלם מעובדה בת 1,400 שנים שדו-קיום בשלום ארוך-טווח אינו מאפיין את ההוויה הבינערבית והבין-איסלאמית, הפנימית והאזורית. בעוד הממסד המערבי המדיני, התקשורתי והאקדמי מתייחס לסכסוך הערבי-ישראלי כ"סכסוך המזרח תיכוני", המציאות המזרח תיכונית מעוצבת במיוחד על-ידי מבול של עימותים בינערביים ובין-איסלאמים שאינם קשורים לישראל במישרין או בעקיפין.
לדוגמה, מלחמת האזרחים המשתוללת בסוריה מאז 2011 גרמה לחצי מיליון הרוגים ועשרה מיליון פליטים; מלחמת האזרחים בעירק - חצי מיליון הרוגים ושלושה מיליון פליטים; מלחמת האזרחים בתימן, שהיא גם שדה קרב בין אירן לסעודיה, והמשך למלחמת האזרחים משנות ה-60' - 100,000 הרוגיםושלושה מיליון פליטים; מלחמת האזרחים שהפכה את לוב לזירת טרור איסלאמי המאיימת על אירופה, אפריקה, המזרח התיכון ועוד - 30,000 הרוגים; מלחמת עירק-אירן ב-1988-1980 שהייתה המשך למלחמות 1974-1936 והסכם שלום זמני מ-1975 - 800,000 הרוגים; מלחמת דרום תימן-עומאן ב-1970-1968 - 100,000 הרוגים וחצי מיליון פליטים.
למרות שהר הגעש המזרח תיכוני ממשיך לפלוט לבה רותחת של טרור איסלאמי המאיים על כל משטר פרו-מערבי וגם על אירופה וארה"ב, ממשיך רוב הממסד המערבי להתמקד בעניין הפלשתיני, המהווה נושא שולי בהקשר הבינערבי ובין-איסלאמי.
השוקדים על הצגת יוזמות שלום יפיקו תועלת רבה משינון מאמר של אמיר טאהרי, עיתונאי, סופר וחוקר המזרח התיכון שמאמריו עומדים במבחן המציאות. טאהרי מציג שאלה רטורית: "האם ישראל היא הבעיה? בחינת סכסוכי המזרח התיכון מוכיחה שמדינאים, פרשנים וחוקרים נוטים להתמקד בסכסוך שולי". לדוגמה, ארה"ב ביזבזה את האשראי שקיבלה בעקבות שחרור כווית והבסת צדאם חוסיין ב-1991, כאשר התמקדה בנסיון לפתור את הסכסוך הערבי-ישראלי ("וועידת מדריד"), במקום למנף את שדרוג תדמיתה ההרתעתית לקיצוץ כנפי האייתולות באירן, ולשדרוג שתוף הפעולה הביטחוני בין מצרים, ירדן, סעודיה ושאר מדינות המפרץ הערביות.
לדברי טאהרי: "וועידת מדריד התבססה על ההנחות המוטעות כאילו הסכסוך הערבי-ישראלי הוא גורם אזורי כבד-משקל המשפיע מאוד על סכסוכים נוספים באזור - ביטוי לאי-הבנה מסוכנת של המציאות... ואשלייה".
האם מעצבי מדיניות ודעת קהל במערב לומדים מנסיון העבר על-ידי חזרה על - או הימנעות משגיאות העבר?

תאריך:  23/04/2019   |   עודכן:  23/04/2019
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
יוזמות שלום במזרח תיכון מציאותי
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות ישראלי-פלשתיני
איתמר לוין
דחה את עתירתו של עומר שאקיר, מנהל שלוחת Human Rights Watch בישראל, נגד החלטתו של דרעי שלא להאריך את אישור השהייה והעבודה שלו בארץ
יוני בן-מנחם
מחמוד עבאס פתח במתקפה דיפלומטית ומגייס לעזרתו את מדינות ערב והאיחוד האירופי כדי לנסות ולטרפד את "עסקת המאה" של טראמפ. מועצת הליגה הערבית מתייצבת רשמית לצדו של מחמוד עבאס, אולם מאחורי הקלעים ישנן מחלוקות קשות בין כמה מדינות, ההערכה היא שמדינות ערב ינסו למשוך זמן ולהתחמק מעימות עם ממשל טראמפ
איתמר לוין
נשיא הרשות אומר, כי ישראל מרשה לעצמה להפר את כל ההסכמים עם הפלשתינים משום שהיא נהנית מתמיכתה של ארה"ב - ושואל רטורים האם ניתן להגיע להסדר עם מתווכים אמריקנים
יוני בן-מנחם
אמצעי התקשורת של טורקיה ושל "האחים המוסלמים" מאשימים את מוחמד דחלאן בניסיון להקים רשת ריגול בטורקיה ולבחוש במצב בסודן. מקורבי דחלאן מכחישים את הפרסומים ומאשימים את טורקיה ותנועת "האחים המוסלמים" כי הן מנסות להתסיס את האזור לקראת פרסום "עסקת המאה"
דן מרגלית
האמריקנים ייטיבו לעשות אם יציגו תוכנית שלא תהיה לרוח הצדדים במלואה    כל צד עם עצמו, אבל שבשום אופן לא תיראה כזאת, שלפלשתינים או לישראל לא יהיה עניין לדון בה
רשימות נוספות
"חוץ מהעברת השגרירות נשארו פרטים קטנים"  /  איציק וולף
עסקת המאה - ללא מדינה פלשתינית  /  איתמר לוין
נתניהו שוקל סיפוח מעלה אדומים  /  עידן יוסף
אחרי רעמת הבולדוזרים   /  איתן קלינסקי
רצועת עזה אחרי הבחירות  /  יוני בן-מנחם
תקדים מסוכן  /  יוני בן-מנחם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il