X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
ההשלכות הקשות הצפויות ממגפת הקורונה על חיי הפרט, החברה והמדינה מחייבות שינוי כללי המשחק לרבות שינוי התשתית החוקית והנורמטיבית לניהול משברים בזירה הגלובלית והמקומית. המאפיינים של מדינת ישראל מעצימים את החשיבות והדחיפות הנודעת להסדרת ניהול משברים ובמרכזם הקצאת המשאבים הדרושים וחקיקה שתקבע באופן ברור את חלוקת התפקידים בין הגופים השונים
▪  ▪  ▪
[צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]

מגפת הקורונה שעדיין מתפשטת וגובה קורבנות רבים ברחבי העולם מציבה אתגרים רבים המחייבים חשיבה מחודשת במגוון תחומים. למרות שלא ניתן לאימוד עדיין את היקף הנזקים שהמגפה תותיר מאחוריה, ברור כי מדינות רבות תצטרכנה לשקם את הכלכלה, התעסוקה, החינוך ומערכות ציבוריות נוספות שנפגעו או שהתגלו כחסרי יכולת למלא את תפקידן. כל זאת, לצד הצורך לתת מענה דחוף וראוי לאזרחים רבים שנפגעו באופנים שונים כדי להחזיר את החברה ואת המדינה לשפיות.
ההנהגה תצטרך להתמודד גם עם שאלות רבות המופנות ע"י הציבור בנוגע למוכנותם של הגופים האמונים על שלומו ובריאותו ולגבי אופן ניהול המשבר. ניתן להניח כי החשיפה להבדלים הגדולים בין המדינות במניעת התפשטות נגיף הקורונה ובמענה הרפואי לחולים, תגרום ללחץ ציבורי להקמת ועדות חקירה לבדיקת אופן הטיפול במשבר- הן כדי למנוע את הישנות המחדלים בעתיד והן כדי לבוא חשבון עם האחראים.
בחינת השוואתית של גורמים שהביאו מנהיגים לאשר הקמת ועדות שיחקרו את התנהלותם ומידת נכונותם ליישם את ההמלצות מלמדת על שונות גדולה בין המדינות. בפרט בכל הנוגע להסקת מסקנות אישיות בקרב האחראים בדרג הפוליטי. עם זאת, ניתן להצביע על מאפיין משותף המלמד כי לחץ ציבורי, מדומה או אמיתי, היה הגורם העיקרי להקמת הוועדות וליישום ההמלצות. ביטוי לכך ניתן למצוא בהסברים הבלתי פורמליים באשר לצורך להקים את ועדות החקירה הכוללים חששות מפני תסיסה אזרחית העלולה להוביל לאובדן השלטון.
ככלל, הדרישות של הציבור לחקור אירועי משבר ואסון מקורן במידע לו הוא נחשף והפרשנות שהוא נותן ביחס לציפיותיו. מרכיב חשוב נוסף מקורו במידת אמון הציבור בהנהגה שמכוון את התחושה אם המשבר מנוהל משיקולים של טובת הציבור או שהוא נגוע בשיקולים זרים. ניתן לומר כי חלק ניכר מהטענות כלפי הדרג הפוליטי בניהול משברים הן אוניברסליות ומקצתן ייחודיות למדינה. בעיקרן כוללות טענות על שיקולי בחירות והישרדות פוליטית, כניעה ללחץ של גופים אינטרסנטיים, העדפת קבוצות אוכלוסייה המהוות את ציבור הבוחרים, חוסר כישורים והתאמה וכן נקיטת צעדים מחמירים כהכנה לוועדת חקירה.
כדי לצמצם תופעות שליליות אלו הפוגעות גם בערכים חברתיים מרכזיים העומדים בבסיס קיומה של חברה דמוקרטית מתוקנת יש לנקוט בשורה של צעדים ובמרכזם: (א) להסדיר בחוק ובאופן ברור את תחומי האחריות והסמכות של משרדי הממשלה ויתר הגורמים האמונים על הנושא (ב) לקבוע מי המשרד הממשלתי שינהל את המשבר על-פי אמות מידה לפי תרחישי הייחוס (ג) להסדיר תהליך קבלת החלטות משותף עם השלטון המקומי (ד) לקבוע גורם האחראי להעברת מידע לציבור (ה) להכין "תוכניות מגירה" והצעות חוק למצבי משבר שונים (ו) להקים "צוות מומחים לניהול משברים".
בהתייחס לצוות המומחים, הכוונה לגייס את מיטב המוחות בתחומים השונים שיתמחו בניהול משברים על-פי תרחישי היחוס הצפויים. לרשות הצוות יעמדו הכלים כדי לייצר תשתית של מידע ונתונים, הפקת לקחים, ניתוח המשמעויות וגיבוש המלצות לדרכי פעולה בראיה רחבה והוליסטית. פעילות זו, צריכה להיעשות בשיתוף פעולה עם כלל הגורמים לרבות הגופים המקבילים במדינות אחרות. ברמה הפרקטית, הצוות יפעל במסגרת מליאה וצוותי משנה עם סמכות חוקית להנחות על נקיטת צעדים בעתות משבר בתחומים כפי שיקבעו ולהעניק ייעוץ למקבלי ההחלטות בדרג המקצועי והפוליטי. במסגרת זו, הצוות יגבש המלצות להתמודדות עם תהליך חזרה לשגרה ודרכי התמודדות עם דילמות חוקיות, מקצועיות ואתיות.
הצורך לנקוט צעדים אלו ואחרים, מקבל משמעות מיוחדת לגבי מדינת ישראל שגם בפתחו של העשור השמיני לקיומה היא נאלצת להתמודד עם אתגרים קשים שחלקם מאיימים על המשך קיומה כמדינה יהודית ודמוקרטית וחלקם אף על עצם קיומה. כמו-כן, מציאות החיים בישראל מלמדת על הצורך להיות ערוכים להתמודד עם מספר משברים במקביל. בנסיבות אלו, יש קושי ברושם המתקבל לפיו ראש הממשלה מנהל באופן אישי את משבר הקורונה ולאורך זמן כשלצידו מנכ"ל משרד הבריאות ומנכ"ל משרד האוצר.
במצב דברים זה, טוב תעשה הממשלה אם לאחר החזרה לשגרה תיזום בדיקה מקצועית ובלתי תלויה של ניהול המשבר ותהליך קבלת ההחלטות כדי לחזק את אמון הציבור בהנהגה ובמוסדות המדינה. צורך חיוני זה גובר גם לאור דוח מבקר המדינה שפורסם לאחרונה על מוכנות מערך הבריאות לפנדמיה, ודוח ועדת המומחים משנת 2007 הכולל תוכניות פעולה למשרד הבריאות, וקביעה נחרצת כי ניהול משברים כדוגמת מגפת הקורונה יהיה באחריות משרד הביטחון כאשר משרד הבריאות יטפל בהיבטים הרפואיים בלבד.
לסיכום, ההשלכות הקשות הצפויות ממגפת הקורונה על חיי הפרט, החברה והמדינה מחייבות שינוי כללי המשחק לרבות שינוי התשתית החוקית והנורמטיבית לניהול משברים בזירה הגלובלית והמקומית. המאפיינים של מדינת ישראל מעצימים את החשיבות והדחיפות הנודעת להסדרת ניהול משברים ובמרכזם הקצאת המשאבים הדרושים וחקיקה שתקבע באופן ברור את חלוקת התפקידים בין הגופים השונים ואת המשרד הממשלתי שיהיה אחראי לניהול משברים על-פי תרחישי הייחוס השונים.

הכותב הוא אל"ם (במיל'), לשעבר מנכ"ל משרד הפנים. מרצה באוניברסיטת בר-אילן ובמרכז הבינתחומי הרצליה. מכהן בהתנדבות כיו"ר צאלה- הפועלת לחיזוק החוסן החברתי
תאריך:  14/04/2020   |   עודכן:  14/04/2020
+40% מהחולים בקורונה ששבו מחו"ל - הגיעו מארה"ב
00:09 15/04/20  |  יואב יצחק

נתונים שחושף משרד הבריאות מגלים כי חלק ניכר מהחולים בישראל שנדבקו בנגיף הקורונה הגיעו מארה"ב. הם נדבקו במקומות ציבוריים בארה"ב ועם שובם הדביקו אחרים. דוח אפידמיולוגי שפרסם משרד הבריאות קובע כי 40% מהחולים ששבו מחו"ל הגיעו מארה"ב. רבים אחרים הגיעו מאיטליה, לונדון וצרפת. נזכיר, כי בניגוד להנחיות, ישראלים ששבו מחו"ל דרך נמל התעופה בן-גוריון לא נשלחו לבידוד במלוניות.

+עליות חדות בבורסות בניו-יורק - מצפים ליציאה מהסגר
00:01 15/04/20  |  יואב יצחק

עליות חדות בבורסות בניו-יורק, בעקבות הציפיות ליציאה בקרוב מהסגר והנתונים המצביעים על ירידה במספר הנדבקים והמתים ממגיפת הקורונה. הנשיא דונלד טראמפ הכריז על ה-1 במאי כתאריך יעד להתחלה של יציאה. הדאו ג'ונס עלה ב-2.4%. נאסד"ק עלה ב-4%. הנפט, לעומת זאת, ירד בשיעור של 10%.

+דוח מוטה של וועדת הקורונה
23:24 14/04/20  |  אפרים הלפרין   |   לרשימה המלאה

ועדת הקורונה היא לא הוועדה לביקורת המדינה  ▪  אם חפצת חיים היא, עליה לשבח ולחזק את החוזקות, ולבקר את החלושות  ▪  כמה עצוב ומזיק שהוועדה הזו עוסקת בחולשות בלבד

רק מחדלים [צילום: דוברות המשטרה]
+קריאה בפרשות "תזריע" ו"מצורע" בימי הקורונה
22:00 14/04/20  |  איתן קלינסקי   |   לרשימה המלאה

לשתי הפרשות, המחייבות אותנו לשמירה על בריאות הגוף, יש נוכחות חזקה בסדר היום של מחזור הקריאה בתורה, אבל הן נעדרו, למרבה הצער, מסדר היום של כל ממשלות ישראל, שלא נתנו דעתן להקציב את התקציב הדרוש למערכת הרפואה הציבורית

מניעת מגיפות [צילום: עבד ראחים חטיב/פלאש 90]
+איך נרגיש אחרי המבול
21:28 14/04/20  |  עדי בליי   |   לרשימה המלאה

ההשלכות הפסיכולוגיות העתידיות של משבר הקורונה עדיין לא ידועות, אך בהתבסס על דיווחים של מומחי מגיפות, ניתן לחזות כי תהינה השפעות עמוקות על כולנו

היום שאחרי [צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]
+הגבעטרון מאחלת חג שמח מהגלבוע
18:28 14/04/20  |  עידן יוסף

דבר לא יעצור אותם מלשמח. להקת הגבעטרון לא מפסיקה לרגש ושולחת ברכת "חג שמח" מהגלבוע.

[צילום: הגבעטרון, באדיבות מוא"ז הגלבוע]
+שני חולים נוספים מתו מקורונה
18:26 14/04/20  |  עידן יוסף

במחלקה המבודדת במרכז הרפואי שערי צדק מת מקורונה מטופל בן 90 עם מחלות רקע מורכבות. בשערי צדק מאושפזים 114 מטופלים, מתוכם 12 מונשמים. בהדסה עין כרם: מת חולה קורונה בן 78 שסבל ממחלות רקע רבות ומורכבות. צוות הדסה איפשר לבני המשפחה להגיע ליחידה על-מנת להיפרד ממנו ברגעים האחרונים.

+כך נראים כבישי ישראל עם כניסת ההסגר
18:20 14/04/20  |  עידן יוסף

מחלף הכפר הירוק, רמת השרון, כביש 5, היום בשעה 18:10 תועד כשהוא ריק עם כניסת ההסגר לתוקף. על-פי נתוני מרכז ניהול התנועה הלאומי של חברת נתיבי ישראל, החולש 8,500 ק"מ כביש, היקף התנועה בכבישים כעת הינו 1% מנפח התנועה של שעה זו בשגרה.

[צילום: נתיבי ישראל]
+נחנך בית החולים הטורקי בעזה
17:57 14/04/20  |  עידן יוסף

אחרי שנים שעמד מוכן וריק, נחנך רשמית בית חולים הטורקי בעזה. הוא משמש כעת כמתקן לבידוד עזתיים ששבו דרך מעבר רפיח וזקוקים להשגחה רפואית כגון מטופלים לאחר ניתוח שעברו במצרים.

[צילום: טלגרם]
[צילום: טלגרם]
+הקורונה היא תחנה, לא נקודת מפנה
17:51 14/04/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

נשיא המועצה האמריקנית ליחסי חוץ, ריצ'רד האס, טוען במאמר ב-Foreign Affairs ששקיעת המנהיגות האמריקנית, חולשת המוסדות הבינלאומיים והמאבקים בין המעצמות - כל אלה היו לפני הקורונה ויהיו אחריה  ▪  ההיקף הבינלאומי של המשבר והשלכותיו מחייבים ארגון מחדש של המערכת העולמית, אך זה לא יקרה - כי אין שום מדינה שתוביל את המהלך

וושינגטון לא רוצה [צילום: חוזה מגאנה, AP]
בייג'ינג לא מסוגלת [צילום: אנדי וונג, AP]
+בת 71 מתה מקורונה
17:39 14/04/20  |  עידן יוסף

מספר המתים מקורונה בישראל עלה ל-120: בת 71 שהגיעה מבית אבות בטבריה וסבלה ממחלות רקע מתה בבית החולים פוריה.

+מתחמי "היבדק וסע" מגיעים לתרשיחא וראמה
17:35 14/04/20  |  עידן יוסף

מחר (ד') יפעלו משעות הבוקר מתחמי "היבדק וסע" הקבועים של מגן דוד אדום ומשרד הבריאות בתל אביב, בירושלים, בחיפה ובבאר שבע, ולצידם המתחמים הניידים במודיעין, ברהט, במזרח ירושלים, וגם בתרשיחא ובראמה. בצאת החג ייפתח גם מתחמם "היבדק וסע" הנייד בבני ברק, שם מפעיל מד"א שירות מיוחד ללא עלות, לאזרחים שאין ברשותם רכב פרטי, לאיסוף מביתם באמבולנסים מיוחדים אל המתחם, והחזרתם לאחר ביצוע הדגימה.
שבעה מחלימים מנגיף הקורונה תרמו היום פלסמה, מתוך 26 שתרמו עד כה. לצידם, חמישה חולים קיבלו היום פלסמה, מתוך 16 חולי קורונה שקיבלו פלסמה עד כה בישראל (שתי מנות לכל מטופל). חולי קורונה אשר חלפו לפחות 14 יום מהחלמתם המלאה, מוזמנים לתרום פלסמה, בהליך פשוט ביותר. לשם כך, ניתן לפנות לשירותי הדם של מד"א בטלפון 03-9101101 או בדוא"ל hadarm@mda.org.il

+מוקי ועברי לידר הקדישו שיר למשטרה
17:25 14/04/20  |  עידן יוסף

מוקי ועברי לידר חלקו את השיר החדש שלהם "תזכור הכל" עם שוטרים שתועדו על-ידי אגף התיעוד של המשטרה בעבודתם בכל רחבי הארץ. השיר הוקדש בהצדעה למשטרת ישראל עם הפתעה מרגשת בסופו של הקליפ.

[צילום: דוברות המשטרה]
+בית שמש: תינוק בן 8 ימים חלה בקורונה
17:03 14/04/20  |  עידן יוסף

תינוק בן שמונה ימים מבית שמש נדבק בקורונה, מדובר בחולה הצעיר ביותר בארץ. הוא פונה לבית החולים וולפסון לאחל שסבל מחום והושם בבידוד. אמו נבדקה, תוצאות הבדיקה טרם התקבלו.

+מסתמנת הקלה בחובות המדינות המתפתחות
16:58 14/04/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

שרי האוצר והנגידים המרכזיים בקבוצת G7 תומכים בדחיית הפרעון של חובות לממשלות ולבנקים מסחריים - בתנאי שכל מדינות G20 יסכימו לצעד; הסכמה כזאת צפויה להתקבל

מזון לנפגעי הקורונה במצרים [צילום: נרימן אל-מופתי, AP]
+אין בשלב זה בסיס להפחדות
16:57 14/04/20  |  אהוד ברק   |   לרשימה המלאה

התמונה העולה משיחות עם אנשי מקצוע היא של מערכת ממשלתית מזגזגת שאל שיקוליה מתגנבים אינטרסים ביזאריים כמו תורמים מעבר לים של חברי ממשלה ומחלק הפיתות או מאפיית הפיצות שקרובים לשר כזה או אחר  ▪  רשומה מספר 9

שם: פיקוד העורף בחלוקת מזון בירושלים [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+נדחתה עתירה נגד הסגר ברמות
15:09 14/04/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

ברון: אין מנוס מהירתמות חברתית כוללת למאבק בהתפשטות הנגיף - כל אחד ב-ד' אמותיו  ▪  עמית: הפגיעה בזכויות יסוד חוקתיות צריכה להיות מידתית וממוקדת ככל שניתן

רמות. קצב הדבקה מהיר
+מניין המתים מקורונה בישראל עלה ל-119
14:02 14/04/20  |  מירב ארד

בבית החולים וולפסון מת חולה קורונה בן 82. לחולה היו מחלות רקע והוא אושפז בבית החולים במשך שלושה ימים. בכך, עלה מניין המתים מנגיף הקורונה ל-119.

+מסיכות פנים לכולם
14:02 14/04/20  |  חיים ביבר   |   לרשימה המלאה

חלוקת מסכות לכל האזרחים  ▪  בדיוק כמו שחילקו מסיכות אב"כ במלחמת המפרץ חייבת להיות חלוקת מסכות, במרכז חלוקה, או במשלוח הביתה

לפי מספר נפשות [צילום: חן לאופולד/פלאש 90]
+המשטרה על הפסקת התפילה בבני ברק: "תושבי המקום התלוננו על רעש חזק מאוד"
13:18 14/04/20  |  מירב ארד

ממשטרת ישראל נמסר בתגובה לאירוע בבני ברק: "השוטרים הוזעקו למקום בעקבות דיווחים חוזרים ונשנים שהתקבלו במוקד 100 של המשטרה מתושבי המקום אודות רעש חזק מאוד באמצעות רמקולים שהוצבו במרפסת דירה בעיר בני ברק. עם הגעת השוטרים והתרשמותם כי אמנם מדובר ברעש חזק וחריג בניגוד לחוק, פנו למחזיק המקום בכדי שינמיך את עוצמת המוזיקה וכך עשה תחילה. לאחר עזיבת השוטרים את המקום, התקבלו פניות נוספות מאזרחים שדיווחו כי המוזיקה הוגברה שוב כפי שהיה קודם לכן. השוטרים שבו למקום ודפקו על הדלת במטרה להפסיק את ביצוע העבירה, אולם אלו שהיו בדירה והקימו את הרעש, לא פתחו את הדלת והתעלמו, ולכן נאלצו השוטרים להיכנס לדירה דרך המרפסת".
"למרות האמור, הסתפקו השוטרים באזהרה נוספת תוך ניתוק מערכת ההגברה ללא מתן דו״חות. נדגיש כי פעילות אכיפה זו אינה קשורה לתקנות לשעת חירום או למניעת התפשטות נגיף הקורונה כלל".

+סגן ראש עיריית בני ברק: "תוצאה ישירה של הסתה"
13:10 14/04/20  |  מירב ארד

סגן ראש עיריית בני ברק, עו"ד גדליהו בן שמעון, על פריצת המשטרה הבוקר לבית, בעקבות תפילה שהתקיימה ע"פ ההנחיות: "תוצאה ישירה של ההסתה כלפי המגזר החרדי, בעקבות משבר הקורונה. מדובר בפגיעה קשה ולא מידתית ברגשות הדת ובחופש הדת בישראל. אחרי שבועיים הגיע הזמן לחשב מסלול מחדש ולהקל לאלתר על האוכלוסייה לפני שהמצב ידרדר. הגיע הזמן לעצור את רמיסת זכויות האדם הבסיסיות של תושבי העיר".

+המסר של המשפחות השכולות: "שמרו על התקווה למרות הקשיים"
13:09 14/04/20  |  מירב ארד

משפחות שכולות במסר של תקווה לקראת שביעי של פסח: "שמרו על התקווה עם ישראל שלנו - למרות כל הקשיים שבדרך"

+השר ארדן: "המשטרה תבדוק את המקרה ותפרסם את מסקנותיה"
13:00 14/04/20  |  מירב ארד

השר ארדן על הפסקת התפילה בבני ברק: "קיבלתי עשרות פניות בנוגע לאירוע בו הופסק שידור תפילה מבית בבני ברק. ביקשתי מהמשטרה לבדוק את המקרה והיא תפרסם בקרוב את מסקנותיה. אני רק מבקש שוב מהציבור לזכור, ששוטרי ישראל מתמודדים בימים אלה עם עומס אדיר ואלפי אירועים ומבצעים אכיפה למען הבריאות שלנו ומסכנים את בריאותם האזרחים. לפני ששופטים אותם לרעה על בסיס סרטון, כדאי תמיד לחכות עד לבירור כל הפרטים. כמובן ייתכן שיש גם טעויות או אפילו התנהגות לא ראויה. אני תמיד אעשה כל שביכולתי כדי שהיא תטופל. אנו בימים בהם ראוי להרבות באהבת חינם ולספור עד עשר לפני שמדברים סרה במי שפועלים למען כולנו".

פריצת המשטרה לביתו של הזמר רולי דיקמן בבני ברק
+ח"כ מקלב: "תחושה שהכל מותר כנגד החרדים"
12:58 14/04/20  |  מירב ארד

ח"כ אורי מקלב אמר בתגובה על פריצת השוטרים לתפילה הציבורית בבני ברק: התנהלות המשטרה, ההתנכלות לציבור והתחושה שהכל מותר כנגד החרדים, מעמיקים את חוסר האימון, הניכור ואי היכולות לשת"פ. נדרוש בירור ומיצוי הדין ברמה הפיקודית כנגד השוטרים".

+פחות ייצור וביקוש, יותר מגבלות
12:52 14/04/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

מה שהחל בסגירת מפעלים בסין, התפשט - כמו הנגיף עצמו - להקטנה ואף להפסקה של הייצור ברחבי העולם  ▪  פחות עובדים מגיעים לעבודה, הריחוק החברתי מקטין את התפוקה והצרכנים החוששים לעתידם קונים פחות  ▪  ניו-יורק טיימס מצביע על מגמה מדאיגה נוספת: מגבלות שמטילות מדינות על ייצוא של ציוד רפואי ואפילו על ייצוא מזון

נמל לוס אנג'לס. ירידה של 23% [צילום: מרסיו סנצ'ז, AP]
נמל שנחגאי. ירידה של 20% [צילום: AP]
+יונית לוי, בן-ישראל, גבי ברבש
12:43 14/04/20  |  דן מרגלית   |   לרשימה המלאה

היא פשוט לא הניחה לבן-ישראל לפתח אפילו רעיון מבהיר אחד  ▪  גם ויתרה על דיאלוג דרמטי ועוין בינו לבין ברבש  ▪  הוא סולק מהמסך כפי שבא

לוי. לא הניחה [צילום: מיכל פתאל / פלאש 90]
+הקורונה נגד החרות
12:26 14/04/20  |  נסים ישעיהו   |   לרשימה המלאה

כל מגזר מסתגר בקונכיה שלו ורואה במגזרים האחרים איום על אורחות חייו ולעתים קרובות זה נכון גם ברמה האישית, שלא רואים בזולת שותף אלא מתחרה. אולי לכך קיבלנו את הנגיף המאיים, הוא הרי מאיים על כל המגזרים בשווה כך שכולנו בסירה אחת

כולם בסירה אחת [צילום: פטריק פלואל/AP]
+קורונה בציון עובר
12:10 14/04/20  |  אסתר שניאורסון-גרי   |   לרשימה המלאה

נאשם מבלפור אשם בכול! אין ולו מילה אחת של שבח כפי שפרסמו למשל עיתוני חוץ, בהם נכתב כי מדינת ישראל מטפלת באופן הטוב ביותר במגיפת הקורונה

נתניהו. מודל לחיקוי [צילום: מתוך הטלוויזיה]
+שמונה אחרי המלחמה
11:48 14/04/20  |  עמנואל בן-סבו   |   לרשימה המלאה

בימים אלה, ימי חשבון עולמי, בו מונים יום יום את הנספים במגפה, את הנדבקים, את הנשאים, את המונשמים, את הקלים, את הקשים ואת המחלימים, זוהי שעת חשבון אישית לכל אדם, לכל בריה

מונים את הנספים [צילום: נתי שוחט/פלאש 90]
+היערכות המשטרה לסגר: 44 מחסומים יוצבו בצירים המרכזיים
11:31 14/04/20  |  מירב ארד

היערכות המשטרה לשביעי של פסח: החל מהשעה 1700 הערב, תתבצע פריסה ארצית של 44 מחסומים בצירים המרכזיים, שיצרו רצף של חסימות בין השטח העירוני לבין-עירוני וזאת במטרה לאכוף את קיום התקנות וצו בריאות העם. לצד המחסומים יפעלו מאות ניידות ושוטרים שיבצעו סריקות על כלל הצירים ברחבי הארץ תוך ביצוע מחסומים מדלגים ואכיפה תוך כדי תנועה, ויאתרו אזרחים שלא יפעלו על-פי ההוראות.

מפת החסימות המעודכנת בכבישים הבינעירוניים [צילום: משטרת ישראל]
+חולה בן 81 מת מקורונה בבית חולים איכילוב
11:23 14/04/20  |  מירב ארד

בית חולים איכילוב: מטופל בן 81 עם מחלות רקע נפטר ממחלת הקורונה, בכך מגיע מספר המתים מהנגיף בישראל ל-118. מספר הנדבקים בקורונה עלה מאמש ב-282 בני אדם ומגיע ל-11,868. מצבם של 181 חולים מוגדר קשה - מהם 136 מונשמים. בני ברק עודנה במקום הראשון ברשימת שיעור התחלואה, עם 2,053 חולים מאומתים.

+47% זינוק ברכישות מקוונות ברשתות
10:58 14/04/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

נתוני שב"א הנוגעים לשבוע שלפני חג הפסח ממחישים את השפעות נגיף הקורונה על הרגלי הקנייה של הישראלים  ▪  ירידה של 5.6% נרשמה בקניות בסניפי הרשתות, לעומת זינוק של 47% ברכישות המזון המקוונות שהיו 15.8% מסך כל רכישות המזון לפני החג ואשר עמדו על סכום של 124.69 מיליון שקל

יותר קונים מהבית [צילום: סופי גורדון/פלאש 90]
+בתי חולים בחירום
10:53 14/04/20  |  ארי בוסל   |   לרשימה המלאה

אני יודע בוודאות שעדיף להמנע מבתי חולים, בארץ או כאן  ▪  גם ברור ללא צל של ספק שאם חס וחלילה להיות מאושפז, אסור להיות לבד  ▪  אז מה עושים כשהמצב קשה או קריטי, או כשאי-אפשר לראות מרחוק ולהשגיח על מה שקורה?

לא להגיע [צילום: יוסי זמיר/פלאש 90]
+שב"ס נוטל דגימות לבדיקת קורונה מאסירים ומאנשי סגל
10:29 14/04/20  |  עידן יוסף

שירות בתי הסוהר קיבל (ב') אישור ממשרד הבריאות לבצע בדיקות מדגמיות לנגיף הקורונה במתקני שב״ס לאסירים ולסגל. בבדיקות שהחלו היום יילקחו תחילה דגימות מ-100 אסירים ואנשי סגל המשרתים במרכז הרפואי של שב"ס (מר"ש), שם מוחזקת אוכלוסייה הנמצאת בקבוצת סיכון כמו גם כלואים המבודדים בהתאם להנחיות משרד הבריאות ובבית הסוהר ׳מגן׳ הסמוך לו.
בהמשך ובהתאם לקצב ניפוק ערכות הבדיקה ממשרד הבריאות, ימשך הליך הבדיקה המדגמית בכלל השוהים במתקני השירות.

+שיבא: בת 86 מתה מקורונה
09:59 14/04/20  |  עידן יוסף

מטופלת בת 86 שהייתה מאושפזת בביה"ח לטיפול בחולי קורונה בשיבא מתה הבוקר. המטופלת סבלה ממספר מחלות רקע.


מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
נדרש חישוב מסלול מחדש בניהול משברים בישראל
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
נושא חשוב, מסכים עם כל מילה!
ישראל ר  |  14/04/20 15:48
2
מסכימה שיהיה ברור מי אחראי על
ישראלית  |  14/04/20 16:02
3
אצלנו רק חוק יכול לעשות סדר
מחנכת   |  19/04/20 22:32
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מגיפת הקורונה
איתמר לוין
מה שהחל בסגירת מפעלים בסין, התפשט - כמו הנגיף עצמו - להקטנה ואף להפסקה של הייצור ברחבי העולם    פחות עובדים מגיעים לעבודה, הריחוק החברתי מקטין את התפוקה והצרכנים החוששים לעתידם קונים פחות    ניו-יורק טיימס מצביע על מגמה מדאיגה נוספת: מגבלות שמטילות מדינות על ייצוא של ציוד רפואי ואפילו על ייצוא מזון
דן מרגלית
היא פשוט לא הניחה לבן-ישראל לפתח אפילו רעיון מבהיר אחד    גם ויתרה על דיאלוג דרמטי ועוין בינו לבין ברבש    הוא סולק מהמסך כפי שבא
נסים ישעיהו
כל מגזר מסתגר בקונכיה שלו ורואה במגזרים האחרים איום על אורחות חייו ולעתים קרובות זה נכון גם ברמה האישית, שלא רואים בזולת שותף אלא מתחרה. אולי לכך קיבלנו את הנגיף המאיים, הוא הרי מאיים על כל המגזרים בשווה כך שכולנו בסירה אחת
אסתר שניאורסון-גרי
נאשם מבלפור אשם בכול! אין ולו מילה אחת של שבח כפי שפרסמו למשל עיתוני חוץ, בהם נכתב כי מדינת ישראל מטפלת באופן הטוב ביותר במגיפת הקורונה
עמנואל בן-סבו
בימים אלה, ימי חשבון עולמי, בו מונים יום יום את הנספים במגפה, את הנדבקים, את הנשאים, את המונשמים, את הקלים, את הקשים ואת המחלימים, זוהי שעת חשבון אישית לכל אדם, לכל בריה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il