X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
החינוך בבריטניה בתקופת הקורונה, 28.5.20 / סקיי ניוז
סאלי פק, עורכת בעיתון דיילי טלגרף, משתפת

הלקחים מחודשי הלימוד הביתי

למשמעת הבית-ספרית יש חסרונות כמה חשוב להשתמש במומחים שבהישג יד פעילות גופנית יומית היא חיונית והכי חשוב: ללמד את הילדים לצרוך חדשות וכיצד להסיק מהן מסקנות
▪  ▪  ▪
פק. הילדה במסיבת העיתונאים [צילום: ITV / יוטיוב]
פק. הילדה במסיבת העיתונאים [צילום: ITV / יוטיוב]

  • סאלי פק, העורכת לענייני משפחה וחינוך בעיתון דיילי טלגרף, תיארה בגוף ראשון את הלקחים שלמדה ב-11 שבועות של לימוד מן הבית של ילדיה בני השבע והשמונה, וכך גם מובאים כאן עיקרי הדברים.
בתי הספר בבריטניה לא היו ערוכים לקורונה. בית הספר הממלכתי היסודי של ילדַי הציע בעיקר עבודה שנועדה להעסיק אותם. אחרי חופשת חג הפסחא הושקעה יותר מחשבה במשימות, אבל עדיין לא הייתה שם תפיסה בסיסית שונה. לא הייתה הוראה בשידור חי, ואחרי כמה נסיונות – התמקדנו בקריאה ובחשבון בכוחות עצמנו.
המורה של בתי התקשרה כמה פעמים בשבוע לשאול בשלומה, וזה היה נהדר – ולמרבה הצער בלתי אופייני. רבים מתלמידי בתי הספר היסודיים מדווחים על אפס תקשורת עם המורים לאורך הקורונה, מה שמהווה הפסד ניכר הן מבחינה לימודית והן מבחינת התחושה הקהילתית. הבלבול בנוגע למשימות המוטלות על הילדים יצר עוינות בין בתי הספר להורים, שבאה לידי ביטוי בכך שרבים מההורים אינם ששים לשלוח מחדש את ילדיהם לבתי הספר. מעניין יהיה לראות כיצד האמון ייבנה מחדש עם תחילת שנת הלימודים הבאים.
גם ההורים לא היו ערוכים. 90% מהעימותים שלי עם בעלי בתקופת הקורונה היו בשאלה מי עושה יותר כדי לפקח על הילדים. זה היה קשה לנו, וכמובן – הרבה יותר קשה להורים יחידנים. עבדתי בעבר כמורה, אבל ללמד את ילדיך – זו משימה שונה לחלוטין.
נהנינו מהחופש מכללי בית הספר. בתי הפסיקה לאכול את ציפורניה מתוך מתח. בית הספר שלה מאוד מסורתי ונוקשה, והגעתי למסקנה שזו אולי לא האווירה הכי טובה עבורה.
אבל לא נהניתי להיות אוכפת המשמעת הראשית. הפסד גדול של הסגר הוא אובדן יכולתי להיות כיפית. לפני כמה ימים, כאשר ניסיתי לשכנע את בני להתאמן בגיטרה לפני שיעור סקייפ, הוא יצא מכליו: "תפסיקי להגיד לי מה לעשות!". הבעיה האמיתית הייתה שהייתי גם אמא, גם מורה, גם רופאה וגם האוכפת. זהו ההיבט המתיש ביותר של הלימודים בבית.
לילדים יש סגנונות לימוד שונים. מורים, הורים וילדים אומרים לעיתים קרובות שהיו רוצים שהכיתות יהיו קטנות יותר, כדי לאפשר יותר סגנונות לימוד. יתרון גדול של הלימוד בבית היה יכולתם של ילדי ללמוד בקצב שלהם ובדרך שלהם, בלי הפרעות.
ביקשתי עזרה מאמי, מומחית למתימטיקה בגמלאות, המתגוררת בניו-יורק. היא העניקה לילדי שיעור בן שעה, שישה ימים בשבוע, דרך סקייפ. זה היה הכיף הכי גדול: הם ראו את סבתא (וסבא עשה פרצופים ברקע בתחילת השיעור) והיא ראתה אותם. כישורי המתימטיקה שלהם השתפרו, כי אמי תפרה כל שיעור במיוחד למידותיו של כל אחד מהם. הם גם שוחחו על קשיי התקופה, מה שהעניק תמיכה עצומה להם ולנו. אנחנו מתכוונים להמשיך את השיעורים הללו בחופש הגדול.
הטוב ביותר הוא ללמוד מהמומחים. כל קבוצה חברתית יכולה למצוא בתוכה מומחה במשהו. לרגל יום הניצחון על הנאצים, ילדי ואני שוחחנו עם שני הסבים דרך זום על מה שאמותיהם סיפרו להם על המלחמה. האבות של שניהם שירתו – האחד באירופה והשני באוקיינוס השני; אביו של חותני נהרג בקרב על ארנהם. שמיעת זכרונות על הצנע, הקשיים שאחרי המלחמה ופצצת האטום הייתה מעניינת ורבת עוצמה.
מערכת הבחינות הבריטית נמצאת בבעיה. כל מערכת בחינות הבגרות בבריטניה פותחה רק רוב התלמידים לא המשיכו לאוניברסיטה, ולכן היה היגיון בהתמחות בגיל צעיר. אבל נראה שכיום כל מה שעושה המערכת הזאת, היחידה מסוגה באירופה, הוא להכניס את התלמידים ללחץ ולפגוע בלימודיהם.
עשיתי טעויות. חשבתי שאיזנתי נכון בין העבודה לבין ההשגחה על הילדים. ואז, בשבוע שעבר, עשרות מעמיתי שמעו את בתי קוראת סיפור במהלך מסיבת עיתונאים, כי שכחתי להשתיק את המיקרופון בטלפון שלי.
פעילות גופנית היא חיונית. להתחיל את היום בפעילות גופנית – משפר אותו בצורה מדהימה. יצאנו מדי יום לפחות לשעה, ורכיבה על אופניים נתנה דחיפה אדירה למצב הרוח שלנו.
הלקח החשוב ביותר שלנו. כדאי לדעת ש-7 כפול 9 הם 56, ושהדליקה הגדולה בלונדון השתוללה בשנת 1666. אבל אנחנו לא מגדלים תוכים. הילדים שלנו צריכים מלאי של עובדות ממנו יוכלו לשאוב כאשר הם מנתחים את העולם שסביבם. בתקופה הזאת התמקדנו בכלי הניתוח הללו, ונמשיך לעשות זאת בשבועות הבאים. ברור שהתגובה לקורונה הייתה פוליטית; ילדים חייבים להביט מעבר לכך, כי הם הבוחרים העתידיים ומי שיהיו קהל היעד של פייק ניוז.
יש הורים המסתייגים מחשיפת ילדיהם לחדשות, אבל בורות היא מסוכנת. הסגר ברחבי העולם לימד אותנו שעלינו לסייע זה לזה. עלינו להגן זה על זה מפני וירוסים וגזענות, מפני בורות וחוסר צדק. ילדים רוצים לדעת מה קורה, וזה לא הזמן לנתק אותם. הלימוד בזמן הסגר היה משחק של איזונים: עם משאבים וסבלנות מוגבלים, חובה עלינו לקבוע סדרי עדיפות. השיעור החשוב ביותר עשוי להיות ללמד ילדים להיות מעורבים בחדשות, לקבל את העובדות ולפעול על-פי הניתוח שלהן.

תאריך:  03/06/20   |   עודכן:  03/06/20
+תרמיות בשיווק בדיקות סרולוגיות בארה"ב
08:01 04/06/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

בדיקות הדם והרוק לגילוי קורונה עשויות להיות חיוניות בחזרה לשגרה בשל המגיפה  ▪  חלק מ-150 החברות שקיבלו את אישור מינהל התרופות והמזון לשווק בדיקות, מצויות בבעלות מפוקפקת של חסרי ניסיון ואף בעלי עבר פלילי  ▪  חברות רבות מבטיחות תוצאות מיידיות - למרות שה-FDA אוסר במפורש לעשות זאת

בדיקות סרולוגיות לקורונה / ניו-יורק טיימס
ויוורה. הבעלים נפסל בעבר בידי ה-FDS
Sensing Self. "הראשונה מסוגה בעולם"
+ח"כ אבו שחאדה חלה בקורונה
01:11 04/06/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

חבר הכנסת מהרשימה המשותפת הודיע בטוויטר כי קיבל תשובה חיובית בבדיקת הקורונה שביצע היום  ▪  "וירוס קיים עדיין בינינו והחזרה כביכול לשגרה עוזרת לוירוס להתפשט בצורה גדולה ומהירה"

[צילום: עדינה ולמן/דוברות הכנסת]
+הסתדרות המורים: לחזור לקפסולות ולזום
21:48 03/06/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

על-רקע החשש הגובר מהתפשטות מחודשת של קורונה פנתה מזכ"ל הסתדרות המורים לראש הממשלה וביקשה ממנו להורות על חזרה למתווה הקפסולות בגנים ובכיתות הנמוכות ועל חזרה ללמידה מרחוק בכיתות ד'-ט'  ▪  שר החינוך: נותנים לבתי הספר ולרשויות המקומיות חופש פעולה

יפה בן דוד. מורים חשופים לסכנה
שר החינוך גלנט. ללא סנקציות [צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]
+בקרוב: קסדת הנשמה לחולי קורונה
21:32 03/06/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

פיתוח חדש של חברת רפאל ושל המרכז הרפואי גליל מנסה לפתור את החשש מפני הדבקת צוותים רפואיים בקורונה בעת הטיפול בחולים הנזקקים למכונות הנשמה  ▪  בשבוע הבא תתקיים בדיקת בטיחות לקסדת ההנשמה הייעודית

קסדת ההנשמה החדשה [צילום: דוברות רפאל]
+מניין מתי הקורונה בבריטניה: כ-40 אלף
18:56 03/06/20  |  איציק וולף

מניין המתים מנגיף קורונה בבריטניה הגיע היום ל-40 אלף בני אדם. ביממה האחרונה מתו מן הנגיף 359 בני אדם.

+בן 71 נפטר מקורונה בבי"ח הדסה בירושלים
18:55 03/06/20  |  איציק וולף

חולה קורונה בן 71 נפטר במתחם המחלות המתפרצות ביחידה לטיפול נמרץ נשימתי בבית החולים הדסה עין כרם. מבית החולים נמסר כי האיש סבל ממספר מחלות רקע והיה מונשם ומורדם במצב קשה מאוד למעלה מחודש. צוותי הדסה אפשרו לבני משפחתו להפרד ממנו בתוך היחידה במיגון מלא.

+נתניהו: לסגור כל בי"ס שבו יימצא חולה קורונה
18:48 03/06/20  |  איציק וולף

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, קיים היום התייעצות בנושא התפשטות נגיף קורונה במערכת החינוך. ההתייעצות נערכה עם שר החינוך, יואב גלנט, ועם ראש המל"ל, מאיר בן שבת.
בהתייעצות נקבע כי כל מוסד חינוכי שיאותר בו מקרה תחלואה - ייסגר. נתניהו הנחה את שר החינוך להמשיך לפעול לפתרונות מיגון וריחוק לתלמידים ולצוותי ההוראה. יש להמשיך לטפל במוקדים שאותרו. ראש הממשלה הנחה להמשיך לעקוב ולקיים הערכות מצב.

+כל מוסד חינוכי עם חולה - ייסגר
17:25 03/06/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

זינוק במספר התלמידים ועובדי ההוראה שהוכנסו לבידוד לאחר שהתגלו נשאי קורונה במוסדות החינוך שבהם היו  ▪  ראש הממשלה קבע כי כל מוסד חינוכי שבו יאותר מקרה תחלואה בקורונה - ייסגר, אך לא תהיה סגירה גורפת של מערכת החינוך

חיטוי הגימנסיה העברית בי-ם [צילום: עיריית ירושלים]
שר החינוך גלנט מתנגד להשבתת בתי הספר
+דגימות לקורונה יילקחו מכ-2,000 איש בבית ספר בחדרה
15:46 03/06/20  |  עידן יוסף

לאור גילויי בדיקה חיובית לנגיף הקורונה במוסד חינוכי בחדרה מקים מד"א, לבקשת קופות החולים כללית ומאוחדת ובשיתוף עיריית חדרה, מתחם "היבדק וסע" נייד, סמוך לתחנת הרכבת בחדרה בו צפויים להיבדק כ-2,000 תלמידי תיכון ואנשי ההוראה ובני משפחותיהם.
המתחם שייפתח לפעילות אחר-הצהריים יפעל עד השעה 23:00 ויוכלו להיבדק בו רק מי שזומנו ע"י קופות החולים ויצטיידו בתעודה מזהה. בנוסף, יבצעו צוותי מד"א דגימות לתלמידים שאין באפשרותם להגיע למתחם 'היבדק וסע' באמצעות אמבולנס מיוחד במוסד החינוכי.

+הכנסות זום זינקו ב-169%: 328 מיליון דולר
15:11 03/06/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

זום, המעסיקה כ-2,800 עובדים ברחבי העולם, רשמה עלייה של 354% במספר הלקוחות שלה לעומת הרבעון הראשון של 2019 - כ-265,400  ▪  הרווח הנקי עמד על 27 מיליון דולר

[צילום: מארק לניהאן, AP]
+מנהיגי יוון וקפריסין יבקרו בישראל
14:55 03/06/20  |  עידן יוסף

מנהיגי יוון וקפריסין יבקרו בישראל במהלך יוני כדי לדון בחידוש הטיסות והתיירות.

+משחררים את הרסן
14:44 03/06/20  |  יפעת גדות   |   לרשימה המלאה

[צילום: אנדראה אלכסנדרו/AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מגיפת הקורונה
איציק וולף
זינוק במספר התלמידים ועובדי ההוראה שהוכנסו לבידוד לאחר שהתגלו נשאי קורונה במוסדות החינוך שבהם היו    ראש הממשלה קבע כי כל מוסד חינוכי שבו יאותר מקרה תחלואה בקורונה - ייסגר, אך לא תהיה סגירה גורפת של מערכת החינוך
איציק וולף
זום, המעסיקה כ-2,800 עובדים ברחבי העולם, רשמה עלייה של 354% במספר הלקוחות שלה לעומת הרבעון הראשון של 2019 - כ-265,400    הרווח הנקי עמד על 27 מיליון דולר
יפעת גדות
איתמר לוין
כמה אמריקנים חלו בקורונה ומהו חלקם של ילדים בהפצת הנגיף    מהי מידת החשיפה הגורמת למחלה ומדוע יש מי שחולים בצורה יותר קשה    כמה זמן אחרי ההחלמה לא ניתן לחלות שוב
דן מרגלית
יש רק צידוק אחד לעובדה שציבור המחנכים והמורים פשוט, סליחה, מצפצים על נתניהו    הוא למד זאת ממנו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il