X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
דרך המערב התיכון המתועש [צילום: מאט סלוקום, AP]
האם רואים אותו מספיק [צילום: מאט סלוקום, AP]
השבועות האחרונים האירו את פניהם לג'ו ביידן, כאשר דונלד טראמפ נתקל במכשולים רבים והסקרים הלאומיים והמדינתיים מציבים את ביידן ביתרון משמעותי במטה הקמפיין ובדרגי השטח של המפלגה חוששים מפני אופטימיות יתר כמו ב-2016, וגם צופים שטראמפ יתאושש וישיב מלחמה שערה
▪  ▪  ▪

מטהו של ג'ו ביידן והמפלגה הדמוקרטית חשים במשהו שמזמן לא הרגישו, ומה שמעורר אצלם חשש: ביטחון עצמי. סקר אחרי סקר מעניקים לו יתרון על פני דונלד טראמפ, הן במישור הלאומי והן במדינות המפתח. ביידן עצמו מאמין יותר ויותר, שיש אפילו סיכוי לדמוקרטים לזכות ברוב בסנאט. הוא מצליח לגייס באופן קבע תרומות של מיליוני דולרים.
טראמפ מתמודד עם מיתון עמוק, מגיפה בינלאומית וחוסר יציבות חברתית. הוא הפסיד בשני תיקי מפתח בבית המשפט העליון, ויועצו לשעבר לביטחון לאומי מתאר אותו בצורה מזיקה. טראמפ נמצא בנקודה החלשה ביותר של כהונתו, ארבעה חודשים לפני הבחירות. האולם הריק-למחצה בעצרת של טראמפ באריזונה בסוף השבוע (20.6.20) הדגים את חולשתו במה שהיה מוקד עוצמתו: אירועי השטח.
אבל כל אלו גורמים לדמוקרטים לחששות – מדווח וושינגטון פוסט. הם חוששים מפני שיעור ההצבעה בעידן הקורונה. הם חוששים ממסע דיסאינפורמציה. הם חוששים שהמפלגה לא הבינה בצורה מלאה מה הוביל את המצביעים לצידו של טראמפ ב-2016. והם חוששים מתחושה של ביטחון מופרז, כמו לפני ארבע שנים.
מטהו של ביידן סבור, שהדרך לניצחון עוברת במדינות המערב התיכון המתועש – כמו ויסקונסין, מישיגן ופנסילבניה, מדינות דמוקרטיות מסורתיות בהן הפסידה הילרי קלינטון. הם גם יותר ויותר אופטימיים לגבי האפשרות לנצח אפילו במדינות רפובליקניות מסורתיות כמו אריזונה, טקסס וג'ורג'יה. יעדיהם המרכזיים הם להביא לקלפיות את המצביעים השחורים בריכוזים העירוניים ואת בעלי ההשכלה הגבוהה בפרברים, בשיעורים גבוהים מאלו של 2016.
עם זאת, למרות שביידן נמצא כעת במצב טוב יותר מזה שבו הייתה קלינטון באותה נקודת זמן, החודשים הבאים יהיו מאתגרים מבחינתו. הוא לא הצליח עד כה להלהיב את הלטינים, גוש מצביעים הגדל במהירות, וחלק מן המצביעים השחורים הצעירים עודם ספקנים כלפיו. לפני שבועיים הופיע איתות מפתיע על אפשרות של התאוששות כלכלית – כאשר טראמפ מקבל בסקרים ציונים טובים יותר מאשר ביידן בניהול הכלכלה. ביידן גם נעזר בגורמים שאינם בשליטתו: טראמפ עדיין לא מצא קו התקפה יעיל נגדו ועליו להתמודד גם עם התקוממות רפובליקנית.
בשבוע שעבר (18.6.20) השיק ביידן מסע פרסום בהשקעה של 15 מיליון דולר במדינות המפתח. חלק מן המודעות ישודרו בפוקס ניוז ובמירוצי המכוניות של נסקאר – במטרה לנסות ולזכות בחזרה בקולותיהם של הדמוקרטים שלפני ארבע שנים "ערקו" לטראמפ. מודעות באנגלית ובספרדית ישודרו בפלורידה, שם מתכנן קמפיין טראמפ לערוך כנסים כחלק מוועידת המפלגה בה ייבחר רשמית למועמדה לנשיאות.
דמוקרטים בכמה מדינות מפתח סבורים, כי טראמפ יזכה בקולותיהם של תומכיו המושבעים, ולכן המפתח לנצחונו של ביידן הוא להביא לקלפיות את הדמוקרטים שלא הצביעו ב-2016. מטה ביידן החל לתאם את מהלכיו בצורה הדוקה יותר עם הדמוקרטים בשטח, ומצפה ש-600 ארגוני שטח יפעלו במדינות המפתח בתחילת יולי. כך למשל, בפלורידה הדבר הוביל לתוספת של 40 איש ל-160 שכבר עבדו במטה המפלגה במדינה. הדמוקרטים שם גם מספרים על עלייה במספר המצביעים המבקשים להצביע בדואר.
חלק מן הדמוקרטים ממשיכים להיות מודאגים מכך שביידן אינו נראה די הצורך, ומעמדות העבר שלו בנוגע למשטרה על-רקע המהומות הנוכחיות. דמוקרטים רבים אחרים סבורים שאין לזה חשיבות: בקרב המצביעים המתונים, הם אומרים, ביידן צריך רק להוכיח שהוא חלופה מתאימה, ובלשונו "אל תשוו אותי לאלוהים אלא לחלופה". הפוסט מצטט פעילים דמוקרטים, האומרים שהמשימה איננה לגרום למצביעים לחבב את ביידן, אלא להצביע עבורו – ולו רק משום שהחלופה היחידה היא טראמפ.
הצורך לנהל את האופטימיות מציב אתגר נוסף בפני מטה ביידן, מדגיש הפוסט. למרות שאנשיו מאמינים שהשבועות האחרונים היטו את הכף לטובתו, הם מנסים לעודד את התומכים להתעלם מהחדשות הטובות האחרונות, לפחות באופן זמני. "לא עלינו ב-15% במישיגן וגם לא ב-14%", אומרת מנהלת הקמפיין, ג'ן או'מולי-דילון, כדוגמה לדרך בה מועבר המסר לדרגי השטח. המסר הוא, כי יש לצאת מתוך הנחה שטראמפ יזכה מחדש בתמיכה ככל שהקמפיין שלו יתקדם והבוחרים ישימו לב למסריו.
ננסי קוורלס, פעילה דמוקרטית מרכזית במישיגן, עדיין נושאת את צלקות 2016 כאשר טראמפ ניצח במחוזות במדינה שאיש לא העלה על דעתו שיזכה בהם. "אני מאוד מודאגת לגבי המרוץ. אני רואה את הבסיס לנצחון הדמוקרטים, אבל אני לא מזלזלת בנשיא; הוא מאוד רוצה לנצח", אומרת קוורלס. היא חוששת מכך שביידן לא עושה די הצורך כדי להניע מצביעים היושבים על הגדר או שאינם מתעניינים די הצורך במרוץ. לא די בכך שהם לא יצביעו בעד טראמפ; ביידן צריך לגרום להם להצביע בעדו, היא מסבירה.
פעילי שטח אחרים מעודדים ממה שהם רואים. קלינטון ספגה ביקורת על כך שלא ביקרה בוויסקונסין ב-2016; מטה ביידן משקיע מאמצים במדינה זו. הקמפיין הגיע אפילו לנציגי המפלגה במחוז גוג'ביץ במדינת מישיגן, שם ברק אובמה ניצח פעמיים אך טראמפ ניצח ב-2016 לנוכח הזנחה מצידה של קלינטון. ויל בורגרי, יו"ר הדמוקרטים במחוז, אומר שתחושתו היא שההצבעה תהיה יותר נגד טראמפ מאשר בעד ביידן. זוהי גם הסיבה לכך שציר בית הנבחרים הדמוקרטי מאריזונה, רובן גאלגו, סבור שלביידן יש סיכוי להיות הדמוקרטי הראשון שינצח במדינה מאז ביל קלינטון ב-1996.

תאריך:  23/06/20   |   עודכן:  23/06/20
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הדמוקרטים אופטימיים - וזה מפחיד אותם
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
גו ביידן שווה גנץ
גולש100  |  23/06/20 09:19
2
לוין כדוגמא
י.ק  |  23/06/20 10:15
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות בחירות בארה''ב 2020
איתמר לוין
35,000 איש עוסקים בביטחון ואבטחה כדי למנוע פייק ניוז    מרכז מידע חדש יסייע לבוחרים להירשם ולהצביע    כל המודעות הפוליטיות יכללו גילוי של המממנים
איתמר לוין
שאלה קשה ללא תשובה ברורה, סבור אקונומיסט    חלק רוצים את טראמפ כי הוא מחליש את ארה"ב, חלק רוצים את ביידן כי אפשר לעבוד איתו, חלק אומרים שזה לא משנה
איתמר לוין
ניו-יורק טיימס מצביע על שינוי בטקטיקה הרוסית: במקום לדחוף תכנים משל עצמם, הטרולים של הקרמלין מאמצים תיאוריות קונספירציה אמריקניות ומקדמים אותן    אחת התיאוריות הללו ייחסה לבכיר בקמפיין קלינטון ניסיון לפגוע בקמפיין של סנדרס - ואומצה על-ידי טראמפ ואנשיו
איתמר לוין
המודל של העיתון מבוסס על שקלול של גורמי היסוד המשפיעים על ההצבעה בבחירות לנשיאות ארה"ב, ועל ממוצע של סקרים תוך ניסיון לנטרל את הגורמים המביאים להטיות וטעויות    אם טראמפ יצליח לצמצם את יתרונו הארצי של ביידן ל-4% - המרוץ על האלקטורים יהיה צמוד בהרבה
איתמר לוין
לאורך הקריירה שלו תמך ג'ו ביידן במדיניות של יד קשה נגד הפשיעה וזכה לתמיכת ארגוני שוטרים גדולים    כעת, כאשר ברחבי ארה"ב גוברת המחאה על הרג שחורים בידי שוטרים לבנים, הוא מציג דעות אחרות ואף מוכן לבטל חלקים מחוק הדגל שלו מ-1994    וושינגטון פוסט על ההתחבטות המאיימת לפגוע במועמד הדמוקרטי לנשיאות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il