X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
כולם נושאים באחריות [צילום: לע"מ]
איש-איש לפי חלקו [צילום: לע"מ]
שישה בשישי / חמישה חולים בדקה, שלושה מתים בשעה, 34 אשמים

האם היסטוריון העתיד יישב ויבכה

הכישלון של ממשלת הג'ובים במאבק בקורונה הוא כל כך קולוסאלי, עד שנדמה שמבחינה ציבורית - חבריה הם או משוגעים או פושעים האשם העיקרי הוא בנימין נתניהו, ואחריו שורה של שרים - אך איש מבין חברי הממשלה אינו יכול לנקות את עצמו מאחריות גם הציבור אשם, אבל חלקו קטן בהרבה מזה של השרים, שעשו הכל כדי לגרום לנו להפר את הוראותיהם
▪  ▪  ▪

הרשימה המלאה
ראש וראשון לאשמים העיקריים

הדאגה של לוי-אבקסיס
אורלי לוי-אבקסיס, השרה לחיזוק וקידום קהילתי, צייצה השבוע: "הסביבה בה לומדים ילדינו חייבת להיות מוגנת. לאור פרצות אבטחה ומקרים רבים שמגיעים למוקד 105 בנושא אפליקציית זום, הנחיתי את צוות משרדי לפעול בהקדם לגיבוש המלצות לאנשי החינוך כדי לנקוט צעדי זהירות בשימוש בזום, לפעול להקמת נציגות זום בישראל ולבדוק את סמכויות המדינה מולם בפיקוח ומניעה". נניח בצד את היומרה – הנובעת כנראה מתוך בורות – לכפות על חברה אמריקנית כיצד להתנהג בישראל. האם כבוד השרה לא שמה לב, שהיא משתתפת מדי שבוע בישיבות ממשלה הנערכות בזום? זה מספיק בטוח לממשלה ולא מספיק בטוח לתלמידים?

אבי ניסנקורן, אורלי לוי-אבקסיס, אורית הכהן-פרקש, איציק שמולי, אלון שוסטר, אלי כהן, אמיר אוחנה, אסף זמיר, אריה דרעי, בני גנץ, בנימין נתניהו, גבי אשכנזי, גילה גמליאל, גלעד ארדן, דודי אמסלם, זאב אלקין, חילי טרופר, יואב גלנט, יובל שטייניץ, יולי אדלשטיין, יועז הנדל, יזהר שי, יעקב אביטן, יעקב ליצמן, ישראל כ"ץ, מיכאל ביטון, מירב כהן, מירי רגב, עומר ינקוביץ, עמיר פרץ, צחי הנגבי, פנינה תמנו-שטה, ציפי חוטובלי, רפי פרץ. כל מי שכיהן ומכהן בממשלה ה-35, נושא באחריות לכך שמדי דקה נדבקים חמישה ישראלים בקורונה ומדי שעה מתים שני ישראלים מקורונה. וכפי שאומרים בכתבי אישום: איש-איש לפי חלקו.
ה-34 הללו אשמים בשל אחריותם המיניסטריאלית כחלק מן הממשלה הכושלת ביותר בתולדות המדינה. ה-34 הללו אשמים משום שהם נכנסו לממשלה הישראלית המנופחת ביותר אי-פעם, כולל בתפקידים מופרכים לחלוטין ומיותרים לחלוטין, וכך יצרו גוף שאינו יכול לתפקד. ה-34 הללו אשמים משום שאיש מהם לא הציע לוותר על מנעמי השלטון, גם אם תרומתו היא אפסית. ה-34 הללו אשמים משום שהם הבטיחו לנו שכל מעייניהם יוקדשו למלחמה בקורונה ואינם עושים זאת. ה-34 הללו אשמים משום שהם רמסו משיקולים פוליטיים את השיקולים הרפואיים.
ודאי – יש ביניהם אשמים עיקריים. ראש וראשון לכולם: בנימין נתניהו, הן בשל אחריותו כמי שניצב בקודקוד, הן משום שהעדיף את טובתו האישית על פני חובתו לכלל (ע"ע הכניעה לחרדים וההשתלחות ברשויות האכיפה), הן משום שהעמיק את הפילוג והשיסוי בזמן בו דרושות אחדות ושותפות, הן משום שנתן דוגמה אישית שלילית. אחריו נמצאים בני גנץ וגבי אשכנזי, הרמטכ"לים שאינם מצליחים לתפקד אפילו בתור ש"ג; יולי אדלשטיין, שלקח על עצמו תפקיד שאין לו שום מושג בו ובלא כל ניסיון מיניסטריאלי; יעקב ליצמן, האשם במצב מערכת הבריאות ומי שסחטנותו פגעה קשות במאבק בקורונה; אריה דרעי, השותף לסחטנות הסקטוריאלית העולה בחיי אדם; ישראל כ"ץ, הנעדר כל הבנה כלכלית והאחראי לזגזוז בסיוע ולהעדר תקציב מדינה; יואב גלנט, שלא עשה דבר כדי להכין את מערכת החינוך ללימודים בעת קורונה; ואמיר אוחנה, העסוק בהרס שלטון החוק במקום להבטיח שהמשטרה תמלא את תפקידה.
אבל מידת האחריות של כל אחד מן ה-34 היא כבר עניין לחומרת העונש, לא להרשעה הציבורית המגיעה להם. אני לא חושב שמישהו מהם אינו שפוי מבחינה קלינית, אבל מבחינה ציבורית – ההתנהגות שלהם היא של משוגעים. אני לא חושב שמישהו מהם ביצע עבירה פלילית, אבל מבחינה ציבורית – ההתנהגות שלהם היא של פושעים. ולכן, מבחינה ציבורית, מקומם של כולם הוא בבית המשוגעים או בבית הסוהר.

על מה הם מתווכחים
אפילו לא ש"ג [צילום: פלאש 90]

לחתום על ההסכמים
על ההסכמים עם איחוד האמירויות, בחריין ואולי עוד מדינות צריך לחתום גם בזמן הקורונה. הם חשובים מאוד לעתידנו, ויש לנצל את ההזדמנות ברגע בו היא מבשילה. הייתי מחיל על פעולות בזמן הקורונה את הכלל ההלכתי של מלאכה בחול המועד: "דבר האבד" – מה שחייבים לעשות כעת ועלול להיות בלתי רלוונטי או בלתי ישים אחרי החג.

אפשר פשוט להתפוצץ. לפני כמה חודשים אמרו לנו, ש-400 חולים ביום יחייבו סגר. לפני חודשיים הזהיר יולי אדלשטיין, שעם 2,000 חולים יהיה צורך בסגר. ואז הגענו ל-3,000 ול-3,500 ול-4,000 ול-4,500 ול-5,000 ול-5,500 ול-6,000 וכמעט ל-7,000. הגענו לשיעור ההדבקה היומי הגבוה ביותר בעולם המפותח כאחוז מהאוכלוסייה. הגענו למקום השלישי בעולם (במדינות מעל 10 מיליון תושבים) בחולים למיליון בני אדם. ברור לחלוטין שהמגיפה משתוללת באין מפריע. ועל מה מתווכחים בקבינט הקורונה? על ההפגנות.
הם ירדו מהפסים לחלוטין. זה מה שחשוב?! זכות ההפגנה חשובה מאוד, אבל לא יותר מן הזכות לחיים; אם הם לא מבינים את זה, הם באמת מופרעים. על חלק מחברי הקבינט והממשלה נפלה אימת הליברלים המזויפים, המרשים להגיד הכל – בתנאי שהם מסכימים עם זה. על אחרים נפלת אימתו של אביחי מנדלבליט, המצוי בניגוד עניינים בכל מה שקשור לבנימין נתניהו. חלקם הפכו את ההפגנות לכלי משחק מול התפילות – למרות שאין שום קשר בין הפגנות בחוץ לבין תפילות בפנים. חלקם הפכו את ההפגנות לכלי משחק פוליטי בין הליכוד לבין כחול-לבן. והציבור? שיתפגר, פשוטו כמשמעו.
זו לא הפעם הראשונה שזמן יקר ביותר מתבזבז על ויכוחי סרק, כולל על נושאים שאין שום קשר בינם לבין המשימות מספר אחת ומספר שתיים ומספר שלוש שבפני הממשלה הזאת: המאבק בקורונה. כן או לא נסיעות לעיר אומן. 500 מטר או 1,000 מטר. עיר אדומה או כתומה או צהובה או ירוקה. להקים או לא להקים ועדת בדיקה ל"ניגודי עניינים במערכת המשפט". תקציב שנתי או דו-שנתי. איך למנות בעלי תפקידים בכירים. כך מגיעים לחמישה חולים מדי דקה ולשלושה מתים מדי שעה. שתבינו: בתשע שעות כמו של הדיון בקבינט הקורונה (23.9.20), שעסק בחלקו הגדול בהפגנות, חולים 2,700 בני אדם ומתים 27. והחבורה המטורפת הזאת מתווכחת על הפגנות.

אמון, אמון, אמון

שלושת הדברים החשובים ביותר בנדל"ן הם מיקום, מיקום, מיקום. שלושת הדברים החשובים ביותר בניהול משבר הם אמון, אמון, אמון. רק כך הציבור יבין מה ניצב בפניו ויבצע את המוטל עליו. 34 המופרעים-פושעים הללו הרסו לחלוטין את אמון הציבור, והתוצאות ברורות וטרגיות.
אין סיכוי שיהיה אמון במי שבעיצומו של משבר בריאותי וכלכלי חסר תקדים מדברים על הקדמת הבחירות. אין סיכוי שיהיה אמון במי שמדליפים בשידור חי את דבריהם בישיבות הקבינט והממשלה. אין סיכוי שיהיה אמון במי שמספרים מדי שעה משהו שונה על ההצעות והתוכניות וההחלטות וההשתמעויות. אין סיכוי שיהיה אמון במי שהם ומקורביהם מפרים את ההנחיות שלהם-עצמם. אין סיכוי שיהיה אמון במי שלא מבקשים אפילו פעם אחת סליחה על משגיהם הפטאליים. אין סיכוי שיהיה אמון במי שלא עשו דבר וחצי דבר כדי להתכונן לגל השני: לא בדיקות, לא איכונים, לא קטיעת שרשרת ההדבקה, לא תוכניות לימוד, לא קני מידה למחלה, לא אבני דרך להבראה. אין סיכוי שיהיה אמון במי שהביאו מומחה, מינו אותו ל"פרויקטור" – ומאז התעלמו מכל הצעותיו, דחו את כל תוכניותיו ורמסו את כל המלצותיו.
"הוא הגיע לתחתית וממשיך לחפור", אמר פעם קצין בריטי על אחד מפיקודיו. ממשלת הג'ובים הגיעה לתחתית של אמון הציבור וממשיכה לחפור. ובגלל זה כולנו חופרים כעת קברים, והמספר רק ילך ויגדל – הן במתים ישירים של הקורונה והן במי שיתאבדו בגלל חורבנם הכלכלי. הדם הזה מצוי על-ידי אותם 34.

חלקו של הציבור
זגזוג בסיוע, בלי תקציב [יונתן זינדל, פלאש 90]

אילו היו לומדים מחז"ל
עמיתי איציק וולף אומר בצדק, שהממשלה הייתה צריכה ללמוד מחז"ל שני כללים בהטלת גזירות: לא להטיל כאלו שהציבור לא יכול לעמוד בהן, ולא ליצור אבחנות בלתי מובנות. כאשר מותר להפגין ללא מגבלות ואילו תפילה בחוץ היא רק בקפסולות של 20, חבורת הג'ובים מפרה את שני הכללים הללו – וגם יוצרת לכל הפחות מראית עין של אפליה חסרת הצדקה. הנה עוד סיבה לאובדן האמון בה.

כמה פוליטיקאים טוענים שהציבור אשם, משום שאינו מציית להנחיות. לי זה נשמע כמו להאשים את הנאנסת, להבדיל. אני בהחלט סבור שיש ממש בטענות כלפי הציבור; תיארתי כאן שוב ושוב את ההתעלמות מן המגבלות בלב תל אביב, וכולנו רואים זאת מדי יום. אך אם היינו בתביעת נזיקין אזרחית, דומני שהאשם התורם של הציבור הוא לכל היותר 10%.
נאנסת היא נאנסת, גם אם לבשה חולצת בטן וחצאית מיני, גם אם השתכרה מרצונה, גם אם נכנסה למיטה – ואז נכפו עליה יחסי מין. הציבור הוא הקורבן, גם אם לא עטה מסיכות, גם אם נכנס מרצונו למסעדות צפופות, גם אם נדחק בתפילות ובהפגנות – ואז הופקר בידי האחראים לשלומו. מגבלות הקורונה הופרו לא רק משום שאנחנו חכמולוגים וברדקיסטים, אלא גם ובעיקר משום שהממשלה ושלוחיה עשו הכל כדי לגרום לנו להפר אותן.
הם הטילו מגבלות בלתי אפשריות מבחינה פיזית – כמו חובת מסיכות בהליכה ב-32 מעלות ו-70 אחוזי לחות. הם הנחיתו עלינו הוראות מבלי לתת את מלוא הנתונים ואת ההסברים הדרושים, במיוחד למיעוטים – החרדים והערבים. הם אכפו את ההוראות בצורה סלקטיבית ועל-פי שיקולים פוליטיים ופופוליסטיים. הם קבעו ענישה מקלה מדי על ההפרות, אם בכלל. הם ישבו בלשכותיהם הממוזגות ולא באו אפילו פעם אחת לראות את המשמעות בשטח. הם ניסו לתת הוראות המלמדות על ניתוק מוחלט מהמציאות – כמו לסגור מזגנים ולפתוח חלונות באוטובוסים. הם התבטאו בצורה מתנשאת ופוגענית ("השטויות האלה שאין לאנשים מה לאכול זה חארטה").
לציבור הישראלי, על כל מגרעותיו, יש כמה תכונות נפלאות: שותפות גורל, ערבות הדדית, התגייסות לאומית, גמילות חסדים בממון ובגוף, שכל והשכלה ברמה גבוהה. את כל אלו חובה היה לגייס לצורך המאבק בקורונה, על-ידי הסברה נבונה, דוגמה אישית, פניות ממוקדות והחלטות סדורות. חבורת ה-34 עשתה הכל, אבל הכל, הפוך לגמרי – וקיבלה בדיוק את ההפך ממה שצריך. ממשלה המתייחסת לציבור כאל עדר שוטה, מגלה שהציבור מתייחס אליה לא כאל עיזה עיוורת ההולכת בראשו (כביטויו של הרב עובדיה יוסף), אלא כאל דיר שלם של עיזים עיוורות, חרשות ושוטות.

ושוב המשטרה

לא אחזור בפעם המי-יודע-כמה על תיאור מחדליה הנוראים של המשטרה במאבק בקורונה. אסתפק הפעם בציטוט שני ציוצים של העיתונאי יאיר שרקי, וכל המוסיף – גורע.
22 בספטמבר: "כמעט חצי שעה בפקק על כביש 1 בדרך לירושלים. חשבתי שלפחות יבדקו תעודה, או ישאלו מאיפה אני בא ולאן אני הולך, אבל אף שוטר לא ניגש למכוניות שעוברות ב'מחסום'. ביטלו שני נתיבים וזהו. לא טרחו לייצר אפילו מראית עין של בדיקה. האסטרטגיה של סגר זה אכיפה או למרר את חיי הנהגים בסוף יום עבודה?"
23 בספטמבר: "גם הערב. 55 דקות בפקק. צמצמו שלושה נתיבים אחד ולא בדקו כלום. אבל בזכות הפקק אני מרגיש עכשיו בריא יותר. ויש בונוס: ניידות משטרה נוסעות בשוליים ומחלקות דוחות לנהגים שנוגעים בטלפון בפקק. יעילות ויצירתיות מול הפושעים ומול הקורונה!"

אז מה יהיה

פסימי הוא אופטימי עם ניסיון, קובעת הגדרה ותיקה. במשך חודשים ניסיתי להיות אופטימי. עד הימים האחרונים נהגתי לומר בציניות לדורשים בשלומי: "מול חדר העבודה שלי בונים בית, מול חדר השינה שלי בונים בית; השמים כחולים ובונים את ארץ ישראל, אז על מה יש לקטר?". עורכת דין בכירה הגיבה השבוע בחוכמה: "אפשר לקבל קצת ממה ששאפת הבוקר?".
קשה ביותר ואולי בלתי אפשרי להיות אופטימי כעת. הממשלה המופרעת-פושעת שלנו ממשיכה למכור לנו בלופים. שיהיה ברור: סגר מהודק של שבועיים לא יספיק, ובוודאי שלא ניתן יהיה לעבור במהירות לסגר חלקי. תזכרו את הנתון הבא: אחוז אחד. זה המספר. כאשר 1% מן הבדיקות חיוביות, אפשר לקיים שגרת קורונה (להבדיל מיעד היציאה מהסגר, שהוא 6%). לעיר ניו-יורק נדרשו שישה חודשים להגיע ליעד הזה, ועדיין בתי הספר והמוזאונים פועלים בצורה חלקית בלבד, המטרופוליטן אופרה הודיעה השבוע שלא תפתח את עונת 2021 ופעילות התרבות והתיאטרון בעיר עודנה משותקת.
אצלנו שיעור הבדיקות החיוביות עולה בהתמדה מ-10% ל-11% ול-14%. זה אומר, שצריך להוריד את מספר הנדבקים ביום ביותר מ-90% כדי שניתן יהיה לחיות עם מסיכות, ריחוק חברתי והגבלת התקהלויות. עד אז – צריך סגר ברמה זו או אחרת. שבועיים של סגר הדוק לא יתחילו לקרב אותנו ליעד הזה, ולו רק בגלל שלוקח לפחות שבוע עד שרואים את התוצאות. לכן, אנחנו בדרך לתקופה ארוכה של מחנק חברתי וכלכלי, שההתאוששות ממנו תימשך חודשים ושנים.
כהיסטוריון בהשכלתי אני מנסה לנחש מה יכתבו ההיסטוריונים על הקורונה בישראל. לצערי הרב, עולות בדעתי שורות נפלאות שכתבה ההיסטוריונית הראשית של יד ושם, פרופ' דינה פורת, על אחד המאמצים הכושלים להציל ילדים בזמן השואה: "זהו אחד המקרים שבהם מרגיש ההיסטוריון, שהוא רוצה לזרוק הצידה את כל הכללים שלימדוהו – לשון מאופקת, בדיקת מקורות מדוקדקת, הסקת מסקנות זהירה ומוצדקת – ופשוט לשבת תחתיו ולבכות". אנחנו כמובן לא בשואה, ולא באפס קצהו של משהו שמתחיל להתקרב למשהו שמתחיל להזכיר קמצוץ מן השואה. אז מדוע יש לי הרגשה, שבעוד שנים לא-רבות יימצא ההיסטוריון שתחושתו לנוכח התנהלותה של ממשלת ישראל בקורונה תהיה דומה?

תאריך:  25/09/2020   |   עודכן:  25/09/2020
+36 מתים ביממה שחלפה; 708 חולים במצב קשה
17:27 25/09/20  |  עידן יוסף

משרד הבריאות: 8,178 נדבקים ביממה האחרונה. 36 מתים; 708 חולים במצב קשה.

+התפרצות הקורונה בכנסת: עובד נוסף נדבק בנגיף
15:45 25/09/20  |  עידן יוסף

אחד מאנשי מחלקת ההסעדה במשכן הכנסת נמצא חיובי לנגיף הקורונה. העובד שהה במשכן ביום שלישי האחרון ומי שבא עימו במגע התבקש לשהות בבידוד.

+נפגין במכוניות בבלפור במוצ"ש
14:52 25/09/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

ארגוני המחאה קריים מיניסטר, אין מצב ורבים נוספים פרסמו הודעה משותפת ובה הצהירו כי לא יפגינו במתכונת הרגילה אלא בשיירת מכוניות ובאלפי מוקדים עד קילומטר מבתי המפגינים  ▪  "בניגוד לנתניהו - אנחנו אזרחיות ואזרחים אכפתיים ואחראים"

ההפגנות יותאמו. "לא יהיו תירוצים לממשלה" [צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90]
+ימינה תתמוך בהגבלת הפגנות גם בסגר חלקי
13:39 25/09/20  |  איציק וולף

יו"ר סיעת ימינה בכנסת, ח"כ איילת שקד, הודיעה כי ימינה תתמוך בהסתייגויות של הליכוד שניתן יהיה להגביל התקהלות גם אם היא הפגנה בסגר חלקי ולא רק בסגר מלא.

+אדלשטיין יגיש תקנות להגבלת הפגנות
13:30 25/09/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

שר הבריאות הודיע כי יגיש לאישור הממשלה תקנות לשעת חירום שיאפשרו להגביל התקהלויות עד לסיום תיקון חוק הקורונה בכנסת בשבוע הבא  ▪  "לא אאפשר סיכון חיי אדם בהתקהלויות בכלל ולא בהפגנות ולא בבתי הכנסת"

אדלשטיין. כלי [צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90]
+להגן על נתניהו במחיר הדמוקרטיה
13:07 25/09/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

עצם הרעיון להשתמש בתקנות לשעת חירום כדי למנוע את ההפגנות נגד נתניהו, הוא שלב מסוכן בהרס שלטון החוק וברמיסת עקרונות יסוד דמוקרטיים  ▪  זוהי גם רמיסת זכות יסוד בתקנות במקום בחקיקה, וגם עקיפה גסה של הכנסת משום שהממשלה אינה מרוצה ממנה

ועדת החוקה. לעקוף אותם? [צילום: דוברות הכנסת]
זה לא דחוף [צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90]
+קווי האוטובוס ידוללו; השירות יסתיים ב-20:00
12:44 25/09/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

היקף השירות מיום שלישי יעמוד על 25% בדומה לסגר הראשון, אך בניגוד אליו אושרה פעילות בסופי-שבוע  ▪  השירות הרכבתי ידולל והשימוש בו יותנה בהזמנה מראש  ▪  הכרמלית תושבת

תדירות קווי השירות תופחת [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+גנץ: לא נאפשר תקנות לשעת חירום נגד הפגנות
11:27 25/09/20  |  איציק וולף

יו"ר כחול לבן, שר הביטחון בני גנץ, הודיע לחברי הכנסת של מפלגתו כי לא יאפשר לממשלה להפעיל תקנות לשעת חירום נגד הפגנות.
"ההחלטה על הסגר המחמיר נועדה לבלום את המגיפה ולא לחסום את ההפגנות או התפילות. אנחנו נמשיך לקדם במסגרת הכללים הדמוקרטיים את את החקיקה הכוללת, ונמנע שימוש בתקנות לשעת חירום שממוקדות רק בהפגנות, תפילות או כל סוגיה אחרת", כתב.
ההודעה נמסרה לנוכח ההערכה כי הקואליציה לא תצליח לאשר את הגבלת ההפגנות עד למועד תחילת הסגר ולנוכח הודעת יו"ר הקואליציה, ח"כ מיקי זוהר, שלפיה אם לא תושלם החקיקה תפעיל הממשלה תקנות לשעת חירום לארבעה ימים.

+"החקיקה לא תושלם בזמן ללא האופוזיציה"
09:53 25/09/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

יו"ר הקואליציה דרש מחברי האופוזיציה בוועדת החוקה לאשר את התקנות המגבילות את ההפגנות והצהיר כי ללא ההסכמה - לא ניתן יהיה להשלים היום את החקיקה לפני מועד הסגר  ▪  טען שמנהיגי קהילות דתיות טענו בפניו שאם אלפים ישתתפו בהפגנות במוצאי שבת - ישתתפו אלפים בהפגנות למען הקדוש ברוך הוא בתפילות יום כיפור ואיים בחקיקת תקנות לשעת חירום לארבעה ימים

ח"כ זוהר בוועדת החוקה [צילום: דוברות הכנסת]
+מכרז חדש: 150 אלף מארזי מזון לבידוד
09:47 25/09/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

מנהל הרכש במשרד הביטחון (מנה"ר) פרסם מכרז לאספקת כ-150 אלף מארזי מזון למבודדים  ▪ 
סל המוצרים במכרז כולל בין היתר: שמן, תבלינים, אבקות מרק, קמח, סוכר, פסטה, קטניות ועוד ברמת הכשרות הגבוהה ביותר וסלי מזון עם מוצרים ללא גלוטן

[צילום: יח"צ]
+אסון יום הכיפורים - תשפ"א
09:21 25/09/20  |  אפרים הלפרין   |   לרשימה המלאה

יום הכיפורים 1973, קונספציה, הגורמים האחראים על האיסוף מציגים את הנתונים, הגורמים האחראים על ההערכה שיכורים, הם מפתחים קונספציה חסרת שחר, ההילה שלהם משכנעת את הממשלה, ואין אף איש שיאמר - המלך הוא עירום

+הקבינט אישר החרגת התעסוקה בסגר
09:17 25/09/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

קבינט הקורונה אישר במשאל טלפוני את התקנות המגבילות את הפעילות במקומות העבודה בשבועיים הקרובים שבהם יוטל סגר על מדינת ישראל  ▪  האישור החפוז של התקנות - לאחר שחברי ועדת החוקה הבהירו שאינם מוכנים להמשך חקיקה מבלי שיוצגו בפניהם תקנות

ענף הבנייה הוחרג [צילום: גילי יערי/פלאש 90]
+האוצר: תקנות להגבלת עבודה לא יוצגו עד הסגר
06:36 25/09/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

פיצוץ בדיוני ועדת החוקה של הכנסת שדנה מאז אמש ועד הבוקר על ההצעה לתיקון חוק הקורונה  ▪  סגנית יועמ"ש משרד האוצר הפתיעה את חברי הוועדה: התקנות להגבלת מקומות עבודה לא יובאו להצבעה בוועדת החוקה בשל החריג של מצב החירום  ▪  יועמ"ש ועדת החוקה: אי-אפשר לאשר את הצעת החוק המפנה לתקנות שאינן קיימות, לא ברור מה הנסיבות המיוחדות המצדיקות שימוש בחריג הדחיפות

דיוני הוועדה הופסקו [צילום: דוברות הכנסת, שמוליק גרוסמן]
"לנצל את העובדה שאנשים בכל מקרה לא בעבודה" [צילום: אבשלום ססוני/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אבי ניסנקורן / Avi Nisankorn  אביחי מנדלבליט / Avichai Mendelblit  איתמר גרוטו / Itamar Groto  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אלי כהן / Eli Choen  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אסף זמיר / Asaf Zamir  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי אשכנזי / Gavriel  Ashkenazi  גבי ברבש  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan  דוד אמסלם / David Amsalem  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  יואב גלנט / Yoav Galant  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יובל שטייניץ / Yuval  Steinitz  יועז הנדל / Yoaz  Hendel  יזהר שי / izhar  shay  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יצחק (איציק) שמולי / Itzik  Shmuli  מאיר בן שבת / Meir Ben-Shabat  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  ממשלת ישראל / Israel Government  משה בר סימן טוב  סיגל סדצקי  עובדיה יוסף  עומר ינקלביץ'  עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz  עפר שלח / Ofer  Shelah  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely  רפי פרץ / Rafi  Peretz
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
האם היסטוריון העתיד יישב ויבכה
תגובות  [ 15 ] מוצגות  [ 15 ]  כתוב תגובה 
1
קשקוש ל"ת
מגיב ותיק  |  25/09/20 09:17
2
מה יעזור החלטות שיש התקהלויות
מפוכח  |  25/09/20 10:02
3
טול קורה מבין עינך
מורם מעם  |  25/09/20 10:17
4
חוקר השואה מלבה שינאה בין אחים ל"ת
יאקי  |  25/09/20 11:23
5
חוקר השואה מלבה שינאה בין אחים ל"ת
יאקי  |  25/09/20 11:23
6
ביבי טיפל בקורונה בגאוניות בגל
איתן 1  |  25/09/20 12:05
7
וכולם מתווכחים
הספינה שוקעת  |  25/09/20 12:36
8
בגידה - זה המסר שאתה מעביר
סתם אחד  |  25/09/20 14:13
9
צודק לבכות שככה נראית מדינה
בא לבכות  |  26/09/20 05:01
10
איך אתר מכובד נתן לכתבן עלוב
כן בהחלט  |  26/09/20 07:36
11
יש שני ימים קדושים בשנה
מגיב ותיק  |  26/09/20 17:41
12
ארץ אוכלת יושביה ומלבה שנאה ל"ת
טירה  |  26/09/20 22:32
13
האם ההיסטוריה
בני 100  |  27/09/20 11:24
14
החקר לא למד כלום מההיסטוריה ל"ת
יאקי  |  28/09/20 19:55
15
ב 4/11 מנהל האתר חייב לו הדלת ל"ת
החוקר הקטן  |  4/10/20 19:41
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מגיפת הקורונה
איציק וולף
פיצוץ בדיוני ועדת החוקה של הכנסת שדנה מאז אמש ועד הבוקר על ההצעה לתיקון חוק הקורונה    סגנית יועמ"ש משרד האוצר הפתיעה את חברי הוועדה: התקנות להגבלת מקומות עבודה לא יובאו להצבעה בוועדת החוקה בשל החריג של מצב החירום    יועמ"ש ועדת החוקה: אי-אפשר לאשר את הצעת החוק המפנה לתקנות שאינן קיימות, לא ברור מה הנסיבות המיוחדות המצדיקות שימוש בחריג הדחיפות
עידן יוסף
משרד התחבורה טרם פרסם רשמית את מתווה פעילות התחבורה הציבורית לימים הקרובים ומשאיר את הציבור בחוסר ודאות    על-אף מדיניות מוצהרת שלא להפעיל קווים לא-חיוניים, מתיר המשרד את פעילותם    החשש הרציני: בחורים שיחזרו במוצאי כיפור מהישיבות יגדשו את האוטובוסים
עידן יוסף
נשא דברים פחות מיממה לכניסת הסגר לתוק: "פוליטיקאים פופוליסטיים אמרו לא להישמע להנחיות כי הן גחמה של אדם אחר"    נתניהו: המגפה צפויה לגבות מחיר כבד נוסף בחיי אדם
עידן יוסף
לנוכח התפשטות הנגיף הודיע רא"ל כוכבי כי רוב הצווים לשמ"פ יבוטלו ובמקום המילואימניקים יועסקו חיילים בסדיר    גנץ יתקן את הצו לזימון מילואים כך שיכלול עיסוק בפעולות נגד הקורונה
עידן יוסף
הצעת החוק אושרה ברוב של 36 תומכים מול 32 מתנגדים    השר אמסלם: "זה לא ההפגנה, זה מה שקורה בתודעה הציבורית, מנדלבליט הביא אותנו לאסון"    אבידר: "אין במדינת ישראל מספיק שוטרים כדי לעצור את המחאה"    יאיר גולן: "המחאה לא תיעלם, המחאה תפרוץ ותאגף אותך נתניהו"    ליצמן: "את הסגר היה צריך לעשות כשהיו 2000 נדבקים"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il