X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
משה פורת בבית הכנסת בקיבוץ בו הוא מניח עשרות שנים תפילין בכל בוקר
ספר ילדים חדש ומרגש:
אחרי 75 שנה
"בר המצווה של סבא מוישלה" לפני שבעים וחמש שנים 'חגג' מוישלה את בר המצווה שלו במרתף חשוך, בלי אימא, בלי אבא
משה פורת עם הסופר עמנואל בן סבו והספר החדש

סיפורו של משה פורת, אשר השיא משואה ביום הזיכרון לשואה ולגבורה לפני שלש שנים, הוא סיפורו של העם היהודי בכלל, הילדים והנוער בפרט. בספר ילדים חדש אני מביא את סיפורו המיוחד של הנער מוישלה פורת אשר בתוך כל הסופה והסער בימי האימה והצלמוות, 'חגג' בר מצווה במרתף אפל עם קומץ יהודים, מתעטר בתפילין שרכש לו אביו חודשיים לפני שנרצח על-ידי הנאצים.
שבעים וחמש שנים חלפו מאז הלילה האפל והמרגש ומשה מרגיש כאילו היה זה היום. "כשהרוחות הרעות הגיעו לביתנו, אבא הושיב אותנו וכשהוא בוכה גזז את פאותינו, אחד אחד, מספר משה ובעיניו דוק של דמע. אבא הספיק לקנות לי את התפילין אך לא הספיק להיות נוכח בבר המצווה שלי".
כשהוא מחזיק את ספר הילדים החדש: "בר המצווה של סבא מוישלה" אחוז כולו התרגשות, אומר מוישלה פורת מקיבוץ שלוחות: "זהו עוד רגע בו החוויה האישית שלי כנער יהודי בימי השואה, מקבלת צורה ומשמעות חדשות. הרעיון שילדים יקראו את הסיפור וילמדו ממנו ערכים, הוא חלק מהאמונה שככל שנספר ונדבר את השואה ומראותיה כך היא תהייה נוכחת בשיח המאפשר לפעול שלעולם לא תהיה עוד".
משה פורת, 88, הוביל במשך שנים רבות כאיש עדות מסעות בני נוער, חיילים וקצינים במחנות המוות בפולין. חמישים פעמים סיפר בחוויית מי שהיה שם את מוראות הימים ההם. פורת גם זכה לכינוי "סבא בר מצווה" לאחר שהכין במשך מרבית שנותיו מאות ילדים מהעמק, חינם אין כסף, ללימוד קריאת התורה בטעמים לרגל בר המצווה שלהם.
משה התרגש מאוד כאשר קיבל את העותק הראשון של ספר הילדים החדש המספר את סיפור 'חגיגת' בר המצווה שלו במרתף לפני 75 שנים.
"כשנפגשתי עם הסופר עמנואל והוא הגיש לי את הספרים שכתב לילדים בנושא השואה, חשתי מיד בחיבור. במשך שנה שלמה ארך המסע עד לרגע בו יצא הספר המרגש והייחודי לאור", אומר משה פורת. בעת שקיבל את הספר אמר משה אחוז ההתרגשות כשאינו יכול לעצור את דמעותיו: "אני ממש זוכר את הימים ההם, למרות הכל הגענו לארץ ישראל, התחתנו הקמנו משפחה לתפארת, ילדים, נכדים, נינים. אבא אימא, אנחנו מבטיחים לכם לשמור על ארץ ישראל".
"כשהתוודעתי לסיפורו של משה לפני עשור בדיוק, כמנהל חינוכי בפנימייה טיפולית, הזמנתי את משה לחגוג את התיקון לבר המצווה שלו שהתקיימה במרתף חשוך עם ילדי הפנימיה באור יום, עם סוכריות ושירים ובעיקר בן-חורין". זה היה מפגש עוצמתי עם חיבור בין העבר להווה. משה התרגש מאוד מהמעד ושם הבשיל הרעיון לספר את סיפורו של משה בהלימה לגילאים הצעירים.
הספר "בר המצווה של מוישלה" הינו הספר החמישי בסדרת ספרים מעצבי זהות שכתבתי, כחלק מהנגשת השואה לילדי ישראל. הספרים הקודמים: 'הנרות שרעדו', 'אחי', 'סוכריות החיים' ו'הקבצן הקטן מדאראבאן' זכו להערכה רבה מאישים בולטים ובהם, הרב ישראל מאיר לאו, אבנר שליו, פרופ' שבח וייס, פרופ' אדיר כהן, פרופ' משה ארנס ופרופ' אביגדור שנאן וכן הסופר הנודע שמחה רז ואחרים. הספרים נמצאים גם בספרייה בוושינגטון וכן בספרייה הממלכתית במחנה אושוויץ.

משה פורת באנדרטת הזיכרון לנספי השואה ובהם בני משפחתו
משה פורת מצביע על לוח הזיכרון בו מונצחים אביו, אימו ואחיו שבח שלא שרדו את השואה
מחנך, משורר, סופר ופובליציסט.
תאריך:  17/11/2020   |   עודכן:  17/11/2020
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות שואה וגבורה
עידן יוסף
הודו בתרומתה של הכנסייה ליצירת שיח אנטישמי לפני, במהלך מלחמת העולם השנייה ואחריה    מלך הולנד הודה לפני חודשים אחדים באדישות בית המלוכה כלפי יהדות הולנד במהלך המלחמה
ענבל גלעד
ילדי הקיבוצים, הצברים, כמו גם כלל האוכלוסייה הישראלית, לא ידעה על גודל הזוועות שניצולי השואה עברו    הדעה הרווחת בארץ הייתה חוסר הערכה לניצולי השואה שהלכו כצאן לטבח ולא ניסו להיאבק בצורר הנאצי
אלן בכנר-גרינברג
פרדי בכנר חגג את בר-המצווה שלו בברלין באוקטובר 1938, חודש לפני ליל הבדולח    הוא שרד את עבודות הכפייה ואושוויץ, ובתו מתכננת לחזור לאותו בית כנסת
איתמר לוין
מדוע עשרות מיליוני אמריקנים קונים כזבים ברורים, מאמינים לתיאוריות קונספירציה ומשוכנעים שהמציאות הפוכה מזו האמיתית? עם כל הפער העצום והבלתי ניתן לגישור, אין מנוס מלבחון מה קרה בגרמניה הנאצית ולהסיק את המסקנות
איציק וולף
פרנק ואלטר שטיינמאייר דיבר באירוע לציון 82 שנה לפרעות ליל הבדולח בגרמניה    "כיום חיי היהודים משגשגים שוב בגרמניה, אבל אני מתבייש שהם אינם מרגישים בטוחים לחבוש כיפה ברחוב"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il