X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  נאומים
מיכל וולדיגר חברת כנסת   |  הציונות הדתית
נאום בכורה של חברת כנסת מהציונות הדתית בישיבה מס' 19 של הכנסת ה-24 [י"ג בסיוון התשפ"א, 24.05.2021]
▪  ▪  ▪
מיכל וולדיגר [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
לשנות מהיסוד
אני כאן היום בכנסת כי באתי לשנות - לשנות באמת, מהיסוד, באופן רוחבי; לשנות סדרי עדיפות, לקבוע מדיניות, להציב במרכז הבמה דברים חשובים. ואתם כאן, חבריי - אתם ואני נכנסים לתמונה כאן. אין כאן ימין ואין כאן שמאל. אני סומכת עליכם שנצליח להביא לכך שההתייחסות לתחום בריאות הנפש תהיה ראויה; שישכילו כולם להבין שנפש בריאה וחסונה היא הבסיס לכול, ושללא תקציבים ראויים למערכת בריאות הנפש, ללא השקעה נאותה בכל הרצף הטיפולי שיקומי וללא מיגור הסטיגמה לא נצליח.

יושב-ראש הכנסת, חברי הבית, אני עומדת פה לפניכם ברגע מכונן בחיי. אני מניחה שמצופה ממני בנאום הבכורה שאומר דברים בשבחה של ארץ ישראל השלמה, בזכותנו עליה, שאדבר על הצורך בגאווה יהודית, התיישבות, תורה, ימין, שמאל, אבל לא. אף שיש לי הרבה מה לומר על כך, לא בכך אעסוק. אני אדבר היום על הדבר הכי כי לא מדובר בישראל. יש מילים שלא מספיק נשמעות כאן באולם הזה. בואו נגיד אותן: סכיזופרניה, דיכאון, חרדה, מניה-דפרסיה, תחלואה כפולה, התמכרויות, פסיכוזה, אשפוז כפוי, הפרעות אישיות.
לכל המילים הללו נחשפתי לפני 15 שנה, אבל רגע, אני אתחיל מההתחלה. הגחתי לאוויר העולם 35 דקות לפני אחותי התאומה, יעל, שיושבת כאן, ושנה וחצי אחרי שלומית, שגם היא פה, אחותי הבכורה. שלוש בנות להוריי האהובים, האהובים והיקרים כל כך, שגם הם כאן. מה ששלי - שלכם הוא. תודה, אבא, תודה, אימא, תודה, האחיות היקרות. זכיתי לילדות נהדרת, טובה, עם משפחה מופלאה, תומכת ואוהבת. רוב ימיי הרגשתי מבורכת. האמת, גדלתי בסוג של חממה: בני עקיבא, אולפנה, שירות לאומי, לימודי משפטים. בדרך הכרתי את האיש שלי, את בעלי האהוב, אורי, שמאז ועד היום הוא העוגן והקרקע היציבה שלי - הוא ומשפחתו, משפחתי האהובה. תודה לך, אורי, תודה לך על הכול. תודה לחמי ולחמותי, לרבקה, לכולם. הכל היה מושלם, בדיוק לפי הספר. הכל ברור. הרבה סימני קריאה, הרבה פחות סימני שאלה. זכינו בילדים אהובים, יאיר, שני, יואב, ישי ושירה. אתם כל עולמי. תודה על כל מה שאתם עבורי. אני אוהבת אתכם.
בחלוף כמה שנים, דברים החלו להשתבש. דרך קרוב משפחה שלי נכנסו לחיי המילים "התמכרויות", "סמים" ו"מחלת נפש". "מילים" אמרתי? טעיתי. זה הרבה מעבר למילים. הגילוי, ההכחשה, האבל והאובדן בלבלו את חיי. כמו רבים, רבים וטובים, מאות ואלפים, חייתי בהסתרה מוחלטת. כלפי חוץ הכל תקין, ובפנים - שבורה לרסיסים. חוסר האונים, מערכת בריאות נפש שלא מתפקדת, אשפוזים, ועדות ועוד ועדות, וכמעט אין מקומות שיקום. פגשתי בחברת סטיגמטית, מלאה בדעות קדומות - דעות שמחלחלות ופוגעות גם במתמודדים עצמם וגם בנו, הקרובים. מצאתי את עצמי במצבים כל כך מורכבים, בתנודות בלתי אפשריות בין תקווה לייאוש. נפלתי לתהום ענקית מול מערכת אטומה.
אבל אז, תוך כדי נפילה, מעומק התהום, הבנתי שיש תכלית, שדברים לא מתרחשים סתם. הבנתי שיש לי שתי אפשרויות: או להיות אדם שהגורל שולט בו או לקחת אחריות על הגורל שלי. הרב סולובייצ'יק קרא לזה "האדם הייעודי" או "האדם הגורלי". הבנתי שיש לי ייעוד, שיש לי אחריות ושליחות. החלטתי להפסיק להיות קורבן ולהתחיל לפעול.
תכף אספר לכם מה קרה, אבל אל תטעו לחשוב שזה הסיפור האישי שלי. אל תטעו לחשוב שהתמודדויות נפש שייכות רק לקצה. על-פי מרכז המידע של הכנסת ישנם כ-100,000 מתמודדים עם תחלואה כפולה - אנשים המתמודדים הן עם הפרעה נפשית והן עם התמכרויות; אנשים שעולמם קרס עליהם - הבושה, ההכחשה, ההסתרה. תוסיפו אליהם עוד 150,000 אנשים המתמודדים עם מחלת נפש כרונית, ואליהם תוסיפו את בני המשפחות שלהם, שמתמוטטים יחד איתם, ותקבלו מעל חצי מיליון אזרחים אבודים. ואלו רק המקרים הכרוניים. הסטטיסטיקה מגלה שכל אדם רביעי סובל בחייו מקושי נפשי ונזקק לטיפול מקצועי כזה או אחר.
ובימים אלו במיוחד הצורך גובר. חוסר הוודאות הפוליטי, הקורונה, בידודים, אבטלה, אסון מירון, הרוגים ופצועים, יתומים ואלמנות, ההתקפות מעזה, ובמיוחד בדרום, בעוטף ישראל - תושבים שכבר 20 שנה חיים כבתוך מערכה פיזית ונפשית, אין להם יום ואין להם לילה - ההתפרעויות בערים המעורבות - כל אלה גרמו וגורמים לכל כך הרבה אנשים חרדות, דיכאונות. הצורך הוא עצום, אבל יש מעט כל כך מענים. קטסטרופה. בישראל מתרחשת קטסטרופה בתחום של בריאות הנפש, וכולם שותקים.
אני ממשיכה לשתף אתכם בסיפור שלי. עבדתי ימים קשים. חשתי על בשרי את הסבל, את המצוקה, את הייאוש שזעק מכל פינה, את חוסר האונים. הייתי חלשה ונבוכה, אבל לצערי, מצאתי כי כדי להיות חלש במדינת ישראל צריך להיות חזק, הכי חזק. עליך להצטייד באורך רוח, והרבה, בסבלנות ובחוסן נפשי, והרבה; עליך להבין מסמכים מורכבים; אתה נזקק למרפקים; אתה נזקק לכוח, והרבה. במדינת ישראל, כדי להיות חלש, עליך להיות חזק.
בעבודה יום-יומית, סיזיפית, תיעלתי את השבר לצמיחה. הכרתי אנשים נפלאים, ויחד ניסינו לתקן את העוולות. הקמנו עמותות וארגונים, הצטרפנו לאחרים, כדי להיטיב את מצבם של מתמודדי הנפש בישראל ושל המשפחות שלהם. זו הזדמנות נהדרת להודות לחברה האזרחית, ובתוכה לחברי "אמונתך", לעמותת "משפחות בריאות הנפש", ל"עוצמה", ל"מכורים לחיים", ל"לשמה", ל"איכות בשיקום", ל"אנוש", ל"אילני חסד", ל"בת עמי" ועוד ועוד, אבל לא די בזה. החברה האזרחית עושה את כל מה שהיא יכולה; מדינת ישראל לא עושה את מה שהיא חייבת.
חברי הכנסת, יש המון מחלות שהיו יכולות להימנע או לכל הפחות להתפרץ באופן רך הרבה יותר אילו היינו משכילים כולם להיות פתוחים יותר כיחידים וכחברה, להעניק יותר הכלה, סיוע, יותר טיפולים ומשאבים. אני אתן דוגמה אחת. ביום חמישי בבוקר, לא מזמן, במרכז משפחות יה"ל, מרכז הנותן שירותים לבני משפחה של מתמודדים עם בריאות הנפש, אני נפגשת עם זאב - שם בדוי - והוא אבוד. הוא יושב כפוף מולי. אשתו סירבה להגיע. היא כועסת. הבן שלהם, תומר בן ה-18, מתמודד עם תחלואה כפולה: סכיזופרניה וסמים - שתי מחלות שמזינות זו את זו; שתי מחלות כרוניות קשות. הוא לא מטופל, תומר. אשתו של זאב מאיימת: זה או הוא, תומר, הבן שלו, או אני. תחליט. כך היא אומרת לו, לזאב, לבעלה. זאב מבין - אשתו לא מסוגלת יותר.
למה? למה המדינה לא מטפלת בתומר? כי היום אין גורם מטפל אחד שניתן לפנות אליו. בגלל המורכבות של מצבו הבריאותי, משרד הרווחה מגלגל את זה למשרד הבריאות, משרד הבריאות מגלגל את זה למשרד הרווחה, ומי בסוף מטפל? נכון, המשפחה. ואז, אם היא לא מצליחה - המשטרה, שלא יודעת לטפל. ובבית, מספר זאב, אימת אלוקים: צרחות, שוטרים, בכי, חוסר אונים. כאשר יורדים קצת בעומק הקורה מבינים כי כדי להתחיל טיפול חייבים אקט של כפייה, כי תומר חי בהכחשה; זה חלק מהמחלה שלו - הוא לא רוצה טיפול. הוא סבור שהוא איננו חולה. המחלות והדעות הקדומות סוגרות את עיניו. והוריו - הוריו לא יכולים לכפות עליו טיפול. אי-אפשר, מצטערת, אני אומרת לזאב ומתכווצת. אי-אפשר לכפות. ככה זה. זה החוק בישראל.
ואלטרנטיבה? אין. אין צוותי משבר שיגיעו למתמודד, לביתו, ככל שיש לו בית, לעשות עבורו reaching-out, שיקטינו את הלהבות וילוו את המתמודד עד לטיפול בקהילה, אבל גם אין מספיק מסגרות טיפול ושיקום בקהילה; אין קורת גג דוגמת סלעית, שתעניק למתמודד את הצרכים הכי בסיסיים שלו ותיתן קצת, קצת אוויר לנשימה למשפחתו. אין.
איזה מין חיים הם אלה? ספק שואל אותי זאב ספק אומר. לא פעם סיטואציות דומות כמו של תומר וזאב מסתיימות כאמור בקריאה למשטרה, מחשש לחיי אדם, ואז, מפאת חוסר הידע, האירוע עלול להסתיים כמו אצל יהודה ביאדגה, שיראל חבורה, מוניר ענבתאוי ועוד - מתמודדי נפש שנהרגו על-ידי שוטרים. אם רק היו מספיק מסגרות טיפול ושיקום בקהילה ומחוצה לה, מסגרות ייעודיות, אלפי משפחות היו ניצלות. אפשר לעשות את זה, חייבים לעשות את זה. חייבים להציל חצי מיליון אנשים מתמודדי נפש בישראל. המדינה, לצערי, הפקירה אותם.
אני כאן היום בכנסת כי באתי לשנות - לשנות באמת, מהיסוד, באופן רוחבי; לשנות סדרי עדיפות, לקבוע מדיניות, להציב במרכז הבמה דברים חשובים. ואתם כאן, חבריי - אתם ואני נכנסים לתמונה כאן. אין כאן ימין ואין כאן שמאל. אני סומכת עליכם שנצליח להביא לכך שההתייחסות לתחום בריאות הנפש תהיה ראויה; שישכילו כולם להבין שנפש בריאה וחסונה היא הבסיס לכול, ושללא תקציבים ראויים למערכת בריאות הנפש, ללא השקעה נאותה בכל הרצף הטיפולי שיקומי וללא מיגור הסטיגמה לא נצליח. כידוע, חברה חזקה נמדדת על-פי התייחסותה לחוליה החלשה ביותר שבה. אנחנו, לצערי, נכשלנו. הגיעה העת לשינוי. לעת הזו הגעתי. שוב, אני סומכת עליכם שנוכל לקדם ביחד את בריאות הנפש, לקדם את החברה בישראל, את הצעירים שלנו; לצמצם פערים; לא להתבייש מלדרוש תיקון עולם, כי כולנו - כן, כולנו - כולנו רקמה אנושית אחת חיה.
תודות אחרונות לך, בצלאל, על האמון, המסירות וקריאת הכיוון. לך ולכל חבריי לסיעה. תודה אחרונה ליושב במרומים. יהי רצון מלפניך, ה' אלוקיי ואלוקי אבותיי, שתזכני לעשות מעשים טובים לפניך וללכת בדרכי ישרים לפניך. קדשני במצוותיך, כדי שנזכה כולנו, כולנו, לחיים טובים וארוכים, חיים בריאים בגוף ובנפש. תודה.

תאריך:  25/05/2021   |   עודכן:  25/05/2021
+הוארכה הוראת השעה המעניקה הטבות מס להפקות סרטים ישראלים
15:47 25/05/21  |  מירב ארד

ועדת הכספים הזמנית אישרה (יום ג') את הארכת הוראת השעה בנושא תקנות מס הכנסה לעניין ניכויים מהכנסות משקיעים בסרט בישראל, המעניקות הטבות מס שונות במטרה לעודד הפקת סרטים ישראליים. בין היתר, מאפשרות התקנות להתיר בניכוי הוצאות הפקת סרט בישראל לשם הפקת סרט ישראלי כהגדרתה בתקנות וניכוי הוצאות הפקת סרט בידי שותפות המפיקה סרט כאמור.

+פיצוי של 100 אלף שקל לכל הרוג באסון במירון
15:01 25/05/21  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

שפיגלר טען כי הנפגעים יפוצו בדומה למתווה שהונהג באסון וורסאיי  ▪  במשרד האוצר טענו מנגד כי אסון וורסאי היה חריג, ויש לבחון האם יש מקום להבדיל את אסון מירון מיתר האסונות בישראל  ▪  עוד טענו במשרד האוצר כי הליך כזה ככל שיוחלט לבחור בו, ראוי שיעבור דרך חקיקה ראשית  ▪  יו"ר הוועדה הודיע כי יפנה לרה"מ על-מנת לקדם את הליכי הפיצוי: יש קשר בין המדינה לאסון במירון, לא נרפא מהעניין עד שיפתר"

[צילום: דוברות הכנסת]
מאיר שפיגלר. נקבעו סכומים בגין פיצוי נפגע אחד או יותר במשפחה [צילום: יהונתן סמייה/דוברות הכנסת]
+בתחושת שליחות לקידום מערכת החינוך
10:39 25/05/21  |  רון כץ   |   לרשימה המלאה

נאום בכורה של חברת כנסת מיש עתיד בישיבה מס' 19 של הכנסת ה-24 [י"ג בסיוון התשפ"א, 24.05.2021]

רון כץ [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור מעוז  אביר קארה / Abir  kara  אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון טל / Alon  Tal  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov  אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי לסקי / Gaby  Lasky  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  חיים ביטון / Haim Biton  חיים כץ / Haim Katz  יאיר גולן / Yair Golan  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב בן צור / Yoav Ben Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon  יוסף שיין / Shain Yossi  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור מגן תלם / Limor Magen Telem  מאזן גנאים / Mazen  Ghanem  מאי גולן / May  Golan  מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger  מירב בן ארי / Merav Ben Ari  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה (מוסי) רז / Mossi Raz  מתן כהנא / Matan  Kahana  ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz  ניר אורבך / Nir  Orbach  נירה שפק / Nira  Shpak  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סימון דוידסון / Simon Davidson  סלאלחה עלי / Salalha Ali  סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עידית סילמן / Idit  Silman  עמיחי שיקלי / Amichai Chikli  פטין מולא / Patin  Mula  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שמחה רוטמן / Simcha  Rothman  שרן השכל / Sharren Haskel
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 24
איציק וולף
יו"ר הוועדה המסדרת המליצה לחברי הוועדה לאשר את כהונת ח"כ יפעת שאשא ביטון (תקווה חדשה) כיו"ר ועדת הקורונה המתחדשת
עידן יוסף
נציגי ימינה הצביעו נגד חוקי נתניהו, ורע"ם הצביעה בעד    הוועדה המסדרת אישרה פטור מחובת הנחה לשורה של תיקונים לחוקי יסוד
מירב ארד
הדיון הראשון בוועדה המסדרת התקיים בטונים צורמים, כולל הוצאת חברי כנסת ועלבונות אישיים החוקים עברו בתמיכת רע"ם, תקווה חדשה ויתר חברי גוש שינוי    הוועדה אישרה גם הענקת פטור מחובת הנחה להצעת החוק להקמת ועדת חקיקה ממלכתית לאסון הר מירון
איציק וולף
מנהיג גוש השינוי בכנסת, יו"ר יש עתיד, קורא לשותפיו לגוש להחליף את יו"ר הכנסת בעקבות טענתו כי פסק הדין של בית המשפט העליון נעדר תוקף וכי שופטי בית המשפט העליון מבצעים הפיכה שלטונית    לפיד: דינת ישראל לא יכולה להרשות לעצמה יו״ר כנסת שמנסה להרוס את יסודות הדמוקרטיה ושלטון החוק
איתמר לוין
מציבה מבחן דו-שלבי: שלב הזיהוי של מהות התיקון לחוק היסוד ושלב הצידוק אם התיקון אינו עומד בנורמות של חקיקת יסוד    מדגישה: הכנסת רשאית להגביל את הביקורת השיפוטית של בג"ץ
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il