X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
המסעדה הים-תיכונית, שבבית ציוני אמריקה בתל אביב, מתנהלת באווירה טרנדית-עכשווית של אוכל מולקולרי, כשהשפית הצעירה והמנוסה, קארין ברקוביץ', מצליחה לחולל בו נפלאות
▪  ▪  ▪

שם המשחק העכשווי של ענף הקולינריה בארץ הוא בישול בריא. השפים המובילים של מסעדות הצמרת בישראל תמימי-דעים שאין כיום שום סיכוי לטרנד בתחום הגסטרונומיה, אלא אם כן יענה על דרישות הבישול של אוכל טרי.
השפית הצעירה והנמרצת, קארין ברקוביץ', למשל, ממסעדת "מרתה", שבבית ציוני אמריקה בתל אביב, נחשבת לכוהנת הגדולה של הבישול המולקולרי הזה. היא, שהתמחתה בבישול בארצות-הברית וששימשה בעבר כשפית של מלון "רויאל ביץ" באילת ושל מסערת "כרמלה בנחלה" בתל אביב, מאמינה בכל לבה שהכל, בעצם, מתחיל ונגמר בחומרי הגלם, החייבים להיות הכי-טריים ואיכותיים. נוסחת הבישול הבלתי-מתפשרת שלה קובעת, כי אם תצלה עגבניות-שדה טריות בתנור-ברזל לוהט ותניח להן להתבשל במיץ של עצמן - תקבל את הרוטב לפסטה הכי טעים שבעולם.
וכדי להאמין לה צריך, פשוט, לבוא ולטעום, ואת זאת אכן עשינו בסוף השבוע האחרון. במזווה של "מרתה" מצאנו הרבה עשבי-תיבול טריים מהשדה, שמן-זית משובח וריחני, תבלינים מכל קצווי-תבל, ירקות הכי טריים ויפים שניתן בכלל למצוא, בשר טרי מיושן, וכל מיני דברים טובים מהים.
עד מהרה גילינו שקארין לא רק נאה דורשת, אלא גם נאה מקיימת: השפית הפדנטית מקפידה להכין את האוכל שלה על המקום, בשיא הטריות, כשהוא מוגש היישר לצלחת, מייד עם השלמת הכנתו ומבלי שיתמהמה אפילו לרגע מיותר במטבח.
לעילא ולעילא
מבט חטוף על פנים המסעדה חשף בפנינו בר ארוך ויפהפה, שמאחוריו חצר מקסימה, כסאות נוחים ומרופדים בירוק, פאטיו שקט, ריהוט רטרו ומיקום מרווח. כל אלה יוצרים יחד אווירה של אי רגוע בלב העיר, שאין כמותה למי שמבקש לסעוד באווירה שלווה ונינוחה, ולנהל תוך כך גם שיח ושיג, ללא כל המולה מסביב.
פתחנו בפוקצ'ה משובחת, תוצרת הבית, שהוגשה עם עגבניה מרוסקת, ששטה לה באגם של שמן זית (14 שקל). למנה ראשונה הזמנו עדשים אורגניות, מבושלות בעשבי-תיבול וחציל קלוי, על מצע של טחינה אורגנית ואגוזים (29 שקל), לעילא ולעילא. בת הזוג, לעומת זאת, בחרה ברביולי שרימפס (48 שקל) ומהר מאוד גילינו שייחודה של מנת הדגל הזו הפכה אותה ללהיט הקולינרי המבוקש ביותר של "מרתה".
בין המנות העיקריות שבה את בטננו ניוקי תפוחי האדמה, עם פרמזן, ברוטב תרד, מוכן עם ציר-ירקות ומוגש עם יוגורט וחציל קלוי מעליו (48 שקל). בת הזוג בחרה בכבדי-עוף, נימוחים בפה, על מצע של אורז ואגוזים, עם עגבניות שרי מושחמות (49 שקל). את הארוחה הטעימה הזאת קינחנו בטירמיסו מהסרטים, מהול בליקר משובח (34 שקל), שהוגש עם עוגית לצידו, ואילו בת הזוג בחרה בעוגת-סולת, עם אגסים ביין אדום ותבלינים מתוקים (37 שקל).
נותרנו עם טעם של עוד ובהחלטה נחושה: חוזרים ל"מרתה" פעם נוספת, ובהקדם האפשרי!

תאריך:  27/01/2008   |   עודכן:  27/01/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אביתר בן-צדף
ראש ממשלת הזדון נדבק לזיזי כיסאו    חבריו בתקשורת ובכנסת ושריו עושים הכל כדי להדביקו לכיסאו עד תום כהונת הכנסת
בעז העצני
אירועי השבוע בעזה מספקים תמונה אופיינית של עוד סיבוב מלחמתי בין ישראל לערבים, הכוללת כשלון רב תחומי של הממסד הישראלי, צימאון דמים ערבי, ובייחוד אי הבנה מוחלטת בין הצדדים
אליקים ויסנשטרן
כיהודים האמונים על מצוות פדיון שבויים והערבות ההדדית עלינו להצטרף לקריאה של ועד רבני יש"ע ואישי ציבור נוספים ולדרוש את שחרורם של כל האסירות והאסירים היהודיים הלאומיים
דני דיין
סוגיית המאחזים אינה עניין משפטי, אלא מדיני: לולא כן, ההתחייבות לפנותם היתה ניתנת לנשיאת בית המשפט העליון ולא לשרת החוץ האמריקנית
אפרים הלפרין
בימים בהם משתלחים גורמים ממשרד ראש הממשלה בקציני צה"ל שלחמו במלחמת לבנון השנייה, כדאי שניזכר בעדותו של ראש הסגל בלשכת ראש הממשלה בפני ועדת וינוגרד
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il