X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  הודעות כלליות
- הודעה מטעם שטראוס
▪  ▪  ▪

ד"ר ניבא שפירא, יועצת התזונה של שטראוס מחלבות אמרה היום: "יום הבריאות הבינלאומי השנה הוקדש בעולם להגנה תזונתית על האם והילד. יותר מדי אמהות וילדים סובלים ומתים בכל שנה. עדיין לא כל אם ולא כל ילד מובטחים מבחינה תזונתית בעולם, למרות שיש את הידע ואת המשאבים להשיג זכות יסוד זאת לכל ילד ואם.
חישוב בינלאומי הראה שעל כל דולר שהשקיעו בבריאות הילד נחסכו 7 דולרים על-ידי הפחתת ההוצאות של עזרה סוציאלית והפחתת יכולת עבודה והשתכרות.
אמהות וילדים בריאים הוא קניין לאומי חיוני לכל חברה. כיוון שבריאות ראשונית היא תנאי ראשון לבריאות לאורך החיים, היא מגבירה פעילות, יצרנות, וחוסכת הוצאות לאומיות על טיפול במחלות. כיוון שמאפשרת התפתחות המוח ומיומנויות למידה ועבודה- היא מגדילה את יכולת ההשתכרות ורמת החיים.
תת-תזונה ומחלות תכופות בילדים מונעת התפתחות תקינה וחסינות בריאותית, כלכלית וחברתית.
בעולם הגלובלי - בכל דקה מתה אם מסיבוכי הריון ולידה. 1400 נשים בשנה!
בכל דקה 20 ילדים מתחת לגיל 5 מתים. 30.000 בכל יום וכ-10.6 מליון ילדים מתים כל שנה (לפי דו"ח עולמי מ-2005).
על כל שני אנשים שנהרגים בתאונת דרכים, מתה אם אחת ו-20 ילדים מבעיות שניתנות למניעה.
מרבית תמותת האמהות והילדים מתרחשת בארצות העולם
השלישי ובעיקר באפריקה ובדרום מזרח אסיה. אבל בכל ארץ, האמהות והילדים מהמשפחות העניות ביותר הם הנמצאות בסיכון גדול יותר.
לדברי ד"ר ניבא שפירא: בעולם המערבי, ההשמנה היא סיכון תזונה מוביל.
לא רק שמשקל הילדים עולה בהדרגה, עולה גם ההשמנה הבטנית שהיא המסוכנת יותר למחלות העולם המערבי: סכרת, לב, לחץ דם, ואפילו סרטן. לדוגמא-באנגליה, ב-10-20 השנים האחרונות עלה אחוז בעלי משקל יתר, לפי מדד מסת הגוף BMI ב13 וב-11% בבנים ובבנות בין 11-16 שנים, ואילו היקף המותניים עלה ב-20% וב-29% בבנים ובבנות בהתאמה!
גם ילדים שמנים עלולים לסבול ממחסורים תזונתיים, לדוגמא, בויט. D החיוני לבריאות העצם, כיוון שריכוזם יורד במסת השומן הגדלה. גם ויט. A החיוני לגדילה, לבריאות העור, הראייה ולמערכת החיסון "נמהל" במסת השומן הגדלה, ובפועל - "כאילו" חסר.
הגורמים להשמנת ילדים-ההערכה היא שכיום כ-9 מיליון ילדים מעל גיל 6 בארה"ב סובלים מהשמנת יתר. בין הגורמים: צפיית יתר בטלוויזיה או במחשבים, חוסר פעילות גופנית, פרסום מפתה למזונות משמינים , חוסר תכניות חינוך וחוסר מעורבות/שיתוף פעולה עם ההורים. להתמודדות עם הבעיה יידרש לפיכך תיאום פעולות בין ההורים, התקשורת, בתי הספר והתעשיות.
מעורבות ההורים נדרשת מהינקות, אומרת ד"ר ניבה שפירא, יועצת תזונה ראשית של שטראוס עלית -להתנהגות ההורים תפקיד מרכזי בהתפתחות הרגלי התזונה של הילדים מעבר לנטיות הגנטיות בהעדפת מזון מתוק ו/או מלוח או דחייה ממזון מר או חמוץ ובמיוחד בשנה השנייה בה מפתח התינוק דחייה מלנסות מאכלים חדשים.יסור" מזונות עלולה לחזק את חיבתו של הילד אליהם ו"כפייה בכוח" עלולה להרחיק אותו מהם.
הילדים אינם זזים מספיק-סקר טלפוני של כ-4500 הורי ילדים על מידת הפעילות הגופנית של ילדים בגילאי 9-13 מראה כי פחות מ-40% מהילדים משתתפים בפעילות גופנית מסודרת וכ-20% לא משתתפים כלל בשום פעילות גופנית.
ילדים מתגברים על הורים בנושאי ממתקים-ככל שהחינוך המשפחתי נהיה יותר פתוח, הולך וגובר גם השימוש הבלתי מבוקר בממתקים בתזונת ילדים. בסקר של ילדים בני 7-8 ושל הוריהם במנצ'סטר נמצא שככל שההורים מבוגרים יותר וככל שלילדים יש יותר כסף לעצמם, פוחתת השפעת ההורים על בקרת אכילת הממתקים.
מומלץ לשבת ביחד לארוחה משפחתית- בסקר שנערך בין 18,000 מתבגרים לגבי הרגלי האכילה שלהם נמצא שילדים שישבו לארוחת ערב עם הוריהם, אכלו ארוחה בריאה יותר שהכילה יותר פירות, ירקות ומוצרי חלב לעומת ילדים שלא אכלו עם הוריהם.

תאריך:  07/04/2005   |   עודכן:  07/04/2005
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il