X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
בדיוק כמו שציבור המשקיעים מגיב לשוק המניות סמוך לנקודת הרתיחה - קונה עוד ועוד מניות בשערים מנופחים רגע לפני שהשוק מתממש - כך מתנהג הציבור גם בתחום האחזקה המט"חית שלו
▪  ▪  ▪
מטבע חוץ - רק כאשר יש צורך [צילום: פלאש 90]

עד לפני זמן לא רב ביקר שער הדולר סביב רמות שפל של 3.6 שקלים לדולר אמריקני אחד (בשיא השפל של שנת 2011 ביקר שער הדולר ברמה של 3.3 שקלים לדולר).
לאחר שנים של עיסוק בתחום ההשקעות למדתי לשמור מרחק מהשקעות ישירות במט"ח לסוגיו. עם זאת, אין פסול מחשיפה למט"ח שהיא חלק מהשקעה אמיתית בניירות ערך. אם פותחים פוזיציה במניה דואלית אין מנוס מחשיפה מטבעית, אך ההחלטה מתבססת על ביצועי החברה הדואלית.
בדיוק כמו שציבור המשקיעים מגיב לשוק המניות סמוך לנקודת הרתיחה - קונה עוד ועוד מניות בשערים מנופחים רגע לפני שהשוק מתממש - כך מתנהג הציבור גם בתחום האחזקה המט"חית שלו.
הדולר האמריקני "רץ" מול השקל מרמה של 3.6 לפני 12 חודשים ועד לרמה של מעל 4 שקלים לדולר בסוף יולי - תחילת אוגוסט השנה.
למי ששכח - עד לפני מספר שנים נכסים רבים היו תלויי דולר. במיוחד נכון הדבר למחירי הדירות ושכר הדירה. לאחר שהציבור הורגל לעשות שימוש בשקל ונסמך על יציבותו (בזכות פעילות משרד האוצר ובנק ישראל) כל שנותר הוא לבצע ספקולציות על מחיר הדולר.
הדולר קם מרבצו?
לאחר שהדולר ביצע מהלך חד מעלה ב-12 החודשים האחרונים היו משקיעים/סוחרים/ספקולנטים (או בקיצור-ציבור המשקיעים) שהחליטו כי הדולר קם מרבצו ודרכו מעלה סלולה ועל כן פתחו פוזיציה והחזיקו דולרים לרוב. את העליה והציפיה להמשך עלייה בשער הדולר פמפמו מדורי הכלכלה השונים שהכתיבו את הטון וחיזקו את דעתם של מחזיקי הדולר החדשים.
ראו זה פלא - בחודש וחצי האחרון ירד שער הדולר מרמה של מעל 4 שקלים לדולר לתחתית של 3.85. מדובר על ירידה באחוזים ניכרים והפסד ניכר לציבור שקנה דולרים ונסמך על המשך התחזקותו מול השקל.
איני יודע לנתח תנועות מט"ח - למטבע חוץ אין דוחות ואין שיעורי רווחיות. איני יודע האם ייעצר בשערים הנוכחיים או האם יגיע לשערים גבוהים או נמוכים יותר. לדעתי, החזקה ישירה במטבע חוץ (כל מטבע) כדאית רק כאשר יש צורך באותו מטבע. למשל, בעל מפעל המשלם על מלאי במטבע חוץ, או משלם משכורות במטבע חוץ, או טיול גדול לחו"ל.
לספקולנטים יש כר פעולה נרחב בתחום המט"ח. החל בהחזקה ישירה ועד למסחר בחוזים עתידיים עם מינופים גבוהים. מה שחסר לספקולנטים זה זמן מדף. עיסוק בספקולציה במטבע חוץ נידונה מראש לטווח זמן קצר מאוד שבסופו מעט מאוד נשארים עם עודף בחשבון ההשקעות.
נכון הדבר (עם הסתייגויות...) גם לתחום הסחורות כגון זהב, כסף, חיטה, בדיל, נפט וכו'. ההסתייגות נובעת מהשוני של ניתוח המוצרים במקרו.

תאריך:  09/10/2012   |   עודכן:  09/10/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתן קלינסקי
בחג הזה אני מאמץ את הגישה של חברה, המבוססת על אדנים של שוויון חברתי, חפה מכל שנאה לזר, רואה בו כאזרח הארץ הזו
עדי מינץ
הולכים ומתרבים המבינים שפרויקט אוסלו ההרסני מתקרב להתרסקות. לכאורה חדשות טובות, אלא שהחלופה המיידית היא מדינה דו-לאומית, רעיון עוועים כשלעצמו. יש חלופה שלישית שפויה אבל היא זקוקה למנהיגות בעלת חזון ותנופה
עדי ארבל
מארגון שמבקש לממש את זכות השיבה של הפלשתינים בישראל, ראוי לדרוש שידע להגדיר מיהם פלשתינים, ורק לאחר מכן אפשר יהיה לדון על זכותם לחזור למדינה שנגד הקמתה הם נלחמו
מיכאל הרשקוביץ
הפנייה הינה דווקא לתומכי לפיד ולא למתנגדיו: אם אתם רוצים לראות את לפיד בתפקיד ראש הממשלה, דרשו ממנו שלא לדרוש תפקיד זה בקדנציה הקרובה כי אם שיחכה לקדנציה הבאה ובינתיים שיכהן בתפקיד ביצועי לכל קואליציה שירצה להקים או שיצטרף אליה
אברהם בן-עזרא
"מהנדס הנוטה לצד הקבלן, יאמר: אין כל חובה למלא חסרונות כאלה, ולכן אין הם בגדר ליקויים. מהנדס הנוטה לצד הדייר יאמר: אם החיסרון מהווה פגם אסתטי ואקוסטי, כי אז יש למלאו ולתקנו גם אם "זה לא כתוב בשום מקום". במובן זה ברגמן נוטה - כעדות עצמו - לצד הדיירים ונטייתו זו מקובלת גם עלי" - השופט צבי א' טל
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il