X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  כתבות
סוזי קגן יועצת פסיכולוגית אונ' בר-אילן
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
מגע פיזי ידוע כאמצעי לחיזוק הביטחון, על כן דאגו לחבק את ילדכם לעתים קרובות יותר תוך שימוש במילים מרגיעות
▪  ▪  ▪
להיות יחד [צילום: AP]

איך להתמודד עם פחדים וחרדות בקרב ילדים לאור המצב הביטחוני ? - טיפים להורים
מדינת ישראל נמצאת באיום ביטחוני בלתי פוסק. כתושבי הארץ התרגלנו לכך שמלחמות הן חלק בלתי נפרד מההיסטוריה שלנו כעם. בשבועות האחרונים חווים תושבי מדינת ישראל בכלל ותושבי הדרום בפרט את ההסלמה המשמעותית במצב הביטחוני היוצרת תחושת מלחמה בישראל. מהדורות החדשות והעיתונים מוצפים בכותרות אודות האיום הממשי על ביטחון תושבי ישראל ותקיפת צה"ל בעזה. ילדים עלולים לחוש מצוקה, פחד וחרדה. ד"ר סוזי קגן, יועצת פסיכולוגית בכירה, בעלת קליניקה לטיפול משפחתי ומרצה באוניברסיטת בר - אילן מעניקה טיפים להורים:
  • ראשית חשוב לדעת כי הפחדים הללו הינם נורמטיביים. עליכם כהורים לקבל ולהבין את החששות הללו ולדבר עליהם בצורה בוגרת ומפוקחת. הסבירו לילד בהתאם לגילו ויכולת הבנתו השכלית את המצב וענו על שאלותיו. יש להימנע מתיאורים מפחידים או מפירוט יתר שעלול להגביר את חרדותיו. השתדלו לצמצם עד כמה שניתן את חשיפת הילדים לחדשות ולעידכונים השוטפים בטלוויזיה בעיתונים וברדיו. הטיפ נוגע גם אליכם ההורים. צפייה מוגברת בטלוויזיה עשויה לגרום לחרדה ולפחדים מיותרים. חרדה שכזו מוגדרת כחרדה קיומית והיא הופכת לגדולה ככל שמתעדכנים בחדשות. אם אתם כהורים מרגישים שאתם חייבים להישאר מעודכנים, נסו להתאפק והתעדכנו בדרכים בהם ילדכם לא ייחשפו למידע כמו למשל דרך האינטרנט, ונסו להגביל את ההתעדכנות למספר מצומצם של פעמים ביום.
  • מגע פיזי ידוע כאמצעי לחיזוק הביטחון, על כן דאגו לחבק את ילדכם לעתים קרובות יותר תוך שימוש במילים מרגיעות. הדגישו בשיחות עימם את העובדה שהם יכולים להרגיש בנוח לחשוף את רגשותיהם ופחדיהם וכי אתם עושים את המקסימום כדי לדאוג לביטחונם.
  • אם לאחרונה עברתם דירה או אינם יודעים היכן המקלט, בדקו היכן בדיוק נמצא המרחב המוגן או המקלט באזורכם בקרו שם עם הילדים עוד היום לזמן קצר. חשוב להרגיע את הילדים ולהבטיח להם שאתם איתם ותגנו עליהם. הכינו עם הילד תיק ירידה למקלט הכולל, חטיף, משחק אהוב, בובה או דובי, בקבוק מים, שקית הקאה, פלסטרים, מגבונים לחים וכדומה.
  • השתדלו לא להשאיר ילדים לבד בבית בתקופה הקרובה אם הם חוששים מהמצב הנתון. שבחו את הילדים על שיתוף הפעולה שלהם וחזקו את יכולתם להישאר רגועים גם במצבי לחץ. חזקו גם אצל הילדים את החלקים החיוביים שלהם אותם ראיתם בתקופות קשות בעבר והזכירו להם שיוכלו להשתמש באותם חלקים אם יהיה צורך. לדוגמה, ילד שהלך לאיבוד עם אחיו הקטן. להזכיר לו איך נהג בשיקול דעת. החזיק לאחיו את היד ויחד פנו למבוגר לעזרה. למשל, ילדה שלפני שמקבלת זריקה יודעת לחשוב רק על דברים טובים ולהתרכז בהם עד שהכאב עובר. להראות להם שיש להם את היכולות להתמודד גם כאשר קשה או מפחיד ושאתם תהיו שם לידם לעזור ולהגן.
  • הסבירו שגם אם תהיה מלחמה, ישנן נקודות חיוביות כמו שהייה משותפת בהרכב משפחתי, צפייה משותפת בטלוויזיה וגלישה במחשב לבעלי הממ"ד, משחקים משותפים למשפחה, אפיה או בישול משותף ועוד. יש לעודד את הילדים ולומר להם כי יש לנו צבא חזק ונפלא שמצליח להביס את האויבים עוד מימי התנ"ך. אצל ילדים צעירים עד גיל 8, ניתן אפילו לתאר צפי אופטימי יותר מהאמיתי. משפטים כגון: "המקלט שלנו ממש חזק". עשויים להוריד את רמת החרדה לתקופה זו.
  • יש לשים לב לאותות מצוקה אצל ילדים וגם אצל מבוגרים. אם מתחילה התעסקות אובססיבית בנושא, התארגנות של איסוף מוצרי מזון ושתייה ללא פרופורציה וחוסר תפקוד, שהרי החרדה גבוהה מידי ובמקרים כאלו יש להתייעץ עם אנשי מקצוע. יש להתייחס לאותות אלו ברצינות ולא לבטל את הביטויים שלהם אלא להבין שיש כאן חרדה קשה וצורך בעזרה.
  • ילדים רבים דואגים כי בעלי החיים שלהם ימותו בעת המלחמה. הבטיחו להם שבעלי החיים יגיעו עמכם למרחב המוגן במקרה של כלב או חתול. ואם מדובר באוגרים, שפנים או בעלי חיים אחרים הנמצאים בכלוב או אקווריום, דאגו בתקופה הקרובה להעביר את מיקומם לחדר המוגן בבית.
הורים המעוניינים להציע טיפים נוספים, מוזמנים לכתוב אותם על קיר הפייסבוק של ד"ר קגן הנמצא בלינק הבא: [קישור]

תאריך:  13/07/2014   |   עודכן:  13/07/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
פחדים וחרדות לאור המצב - מה עושים?
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מבצע צוק איתן
עו"ד חיים שטנגר
מוקדש לממשלת ישראל ולכיבודה המשפט הבינלאומי בימי לוחמה
יעל גוטליב
מדריך לקבלת הפיצוי בעקבות נזקים לרכוש ולגוף במבצע "צוק איתן"
אלעזר לוין
יו״ר התאחדות קבלני השיפוצים, ערן סיב: בשמונת ימי 'עמוד ענן' הגיעו הנזקים הדורשים שיפוץ ל-45 מיליון שקל    "הירידה החדה - תודות לכיפת ברזל"
איילת מנדלב
העסיקו את הילדים בפעילויות מעניינות, שיעניקו חוויה של עשייה, עצמאות ושליטה    כיצד תעבירו עימם את הזמן ותפיגו את המתח בבית?
שולמית קיסרי
יש אנשים שיש להם הצעות אחרות שלא כוללות את המשפטים: "ניכנס בהם ונגמור אותם אחת ולתמיד". מי עוד לא הבין שלא נגמור אותם גם אם ניכנס בהם?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il