X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
אקדים ואומר שתמיד עדיף לא לטגן הימנעות מאוכל מטוגן מפחיתה את הסיכון למחלות, ומעלה את רמת השומן הרווי מהסוג המסוכן ביותר הוסיפו גזר לשמן הטיגון, הוא מסייע לשמן לא להתחמצן וייצר רדיקלים והקפידו שטמפרטורת הטיגון לא תעלה על 180 מעלות
▪  ▪  ▪
סופגנייה - כ-500 קלוריות [צילום: פלאש 90]

אני עדיין מתהלכת עם התחושה שהבטן עוד מלאה ממתקפת הקלוריות הכוללת של חגי תשרי, והינה בא חג השמן והטיגונים. אישה חכמה אחת אמרה לי פעם, למה את אוכלת סופגנייה? פשוט תדביקי אותה מראש על הירכיים כי שם היא תישאר, וקשה לי שלא להסכים איתה ולרוב אני בדרך-כלל מצליחה לשכנע את עצמי שזה פשוט לא שווה את זה, כי מדובר פשוט בבצק מטוגן.
בהנחה שזה היה כל-כך קל לשכנע את עצמי ואתכם אז הכל טוב, אבל אם לא אז הינה עוד כמה דרכי התמודדות. אקדים ואומר שתמיד עדיף לא לטגן שום דבר. הימנעות מאוכל מטוגן, מפחיתה את הסיכון למחלות, ומעלה את רמת השומן הרווי מהסוג המסוכן ביותר. על-מנת לסבר את האוזן - שתי פרוסות חצילים לא מטוגנות, שוות כ-20 קלוריות ומטוגנות שוות כ-150-100 קלוריות וסופגניה ממש כשמה סופגת את השמן ומתנהגת כמעט כמו החציל, בעוד שסופגניה אפויה "תעלה" לנו כ-150 קלוריות, חברתה המטוגנת תהיה שווה כ-500-400 קלוריות ואלו עם המילויים והציפויים המרשימים יותר יכולות לעלות עד 800 קלוריות.

לביבה חמה, חמה ומשמינה

ללביבות בעיה דומה, אך אחרת. אומנם לביבה אפויה שווה (אם היא מכילה בטטה ותפוח-אדמה) כ-50 קלוריות, חברתה המטוגנת שווה כ-150, אבל כאן נותרת הבעיה של הכמות, בעוד רוב האנשים מסתפקים בסופגניה אחת, כאשר אוכלים בלביבות מדובר על ארוחת ערב שלמה.
אז בואו נאמר, שאם כבר אתם הולכים על הטיגון, אתן לכם מספר טיפים על-מנת שלא תשתמשו בשמן שרוף המלא רדיקלים אשר הם מקור בעיה גדול בדרך-כלל לסובלים מכולסטרול גבוה וכן הם מעלים את הסיכון לסרטן.
  • הוסיפו גזר לשמן הטיגון, הוא מסייע לשמן לא להתחמצן וייצר רדיקלים;
  • חשוב מאוד להחליף את השמן. אל תניחו לו להישרף או להעלות קצף;
  • הקפידו שטמפרטורת הטיגון לא תעלה על 180 מעלות;
  • ניתן להוסיף שמן אבוקדו לשמן הטיגון. ערבוב השמנים מעלה את טמפרטורת החמצון ומפחית רדיקלים;
  • לאחר הטיגון ספגו את עודפי השמן בנייר סופג;
  • עוד טיפ משגע שלמדתי הוא טיגון קל לטעם וסיום באפייה (או אפייה עם כמות מעט יותר גדולה של שמן.

טיפים כללים להתנהלות בחג

אני אומרת שיש שתי דרכים עדיפות להתנהלות או לקבל החלטה שיש אירוע אחד שבו בוחרים סופגניה אחת לחג ואז אם כבר אז כבר, ובוחרים את הסופגניה המושחתת ביותר או שהולכים על טעימה קלה של סופגניה אפויה אחת ולביבה אפויה אחת או שתיים בכל הדלקת נרות.
ולמי שלא מסוגל לעצור את עצמו, יש עוד מספר דרכי התמודדות:
  • הימנעות מוחלטת (נראה את הגיבורים);
  • קנייה של סופגנייה אחת מושחתת. הרי לשבת מול כל הקופסא עלול לעלות לנו ביוקר;
  • 10 סופגניות גדולות וטבעוניות (כי עדיפה חצי סופגניה גדולה על שתיים קטנות).

מתכון מציל לחנוכה

מרכיבים (ל-12 סופגניות)
2.5 כוסות קמח (350 גרם)
15 גרם שמרים (3 כפיות)
1/2 כוס יוגורט סויה ניתן להחליף בבננה מעוכה או 4 כפות גדושות של רסק תפוחים.
1/2-3/4 כוסות מים (לפי הצורך)
2 כפות סוכר חום
קורט מלח
קורט קינמון
קונפיטורה בכל טעם שאתם אוהבים.
הוראות הכנה
1. מתפיחים את השמרים ב-1/3 כוס מים פושרים חמימים, אליהם מוסיפים את הקמח, ובסוף קורט מלח, זהירות משום שהוא עלול לפגוע בפעילות השמרים, אם לא תוסיפו בסוף, למשך 15 דקות. (כמובן שאפשר לעשות את אותו הדבר עם קמח שמרים כבר מוכן ורק להוסיף נוזלים) ואז פשוט שמים במיקסר את כל הרכיבים עם וו לישה כאשר את המלח מוסיפים בסוף.
2. מתפיחים את התערובת למשך 1-2 שעות.
3. מהתערובת התפוחה יוצרים כדורים בקוטר 4-3 ס"מ, ומניחים בתבנית משומנת קלות.
4. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 220-200 מעלות, עד להשחמה.
5. בתום האפייה ממלאים את הסופגניות בעזרת מזרק בקונפיטורה טבעית בכל טעם שאתם אוהבים.

הכותבת היא דיאטנית קלינית, M.Sc, מנהלת מקצועית רשת סטודיו C
תאריך:  09/12/2014   |   עודכן:  09/12/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
באנו קלוריות לגרש
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
תודה
אהרון שחר  |  11/12/14 18:22
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות חגים ומועדים
אתי אייכלר
תחום היודאיקה כולו הפך לטרנדי ומבוקש הרבה יותר בשנים האחרונות, בין היתר בזכות העיסוק הגובר בדת ורוחניות בישראל. אם בעבר רכשו מוצרי יודאיקה ותשמישי קדושה בעיקר דתיים וחרדים, כיום יותר ויותר יהודים מסורתיים ואפילו חילונים מתעניינים במוצרי יהדות, והדבר מתבטא בין היתר בפתיחת חנויות חדשות בתחום היודאיקה, ותחרות גוברת בין אתרי אינטרנט
עידן יוסף
בציבור הדתי-לאומי מתנגדים מסיבות הלכתיות להצעת החוק שאושרה בוועדת השרים לחקיקה המבקשת לקבוע שיום העצמאות יחול כל שנה ביום חמישי    האם הבית היהודי יגיש ערר?
עופר וולפסון
מאות גברים ונשים התכנסו במקסיקו סיטי ביום שבת (1.11) כדי לקבוע שיא עולם בכינוס "נשות שלדים" - סמל מסורתי של יום המתים
איתן קלינסקי
כואב לקרוא את ספר עמוס ולהפנים, שנבואותיו נדחו על-ידי שאננות ויוהרה של הנהגה מדושנת במציאות חיים של כיבושים טריטוריאלים וכפיפות כנועה של עמים במרחבים הגובלים עם ממלכות ישראל ויהודה    אני מאחל לכולנו שעולם הערכים שהסעיר את עמוס, יהיה אושפזין בסוכתה של החברה בישראל בחג סוכות
עידן יוסף
רשימות נוספות
הקפות שניות בצה"ל (תשל"ב)  /  עידן יוסף
מסורת מתחדשת: אלפי צועדים בדרך לי-ם  /  עידן יוסף
הנשיא: רוצה לעשות סלפי עם כל ילד  /  יפעת גדות
שמחת תורה זוהי רק ההתחלה   /  ציפי לידר
מעכו תצא בשורת הסובלנות   /  איתן קלינסקי
חסרי בושה  /  איתמר לוין
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il