מרכיבים (ל-12 סופגניות)
2.5 כוסות קמח (350 גרם)
15 גרם שמרים (3 כפיות)
1/2 כוס יוגורט סויה ניתן להחליף בבננה מעוכה או 4 כפות גדושות של רסק תפוחים.
1/2-3/4 כוסות מים (לפי הצורך)
2 כפות סוכר חום
קורט מלח
קורט קינמון
קונפיטורה בכל טעם שאתם אוהבים.
הוראות הכנה
1. מתפיחים את השמרים ב-1/3 כוס מים פושרים חמימים, אליהם מוסיפים את הקמח, ובסוף קורט מלח, זהירות משום שהוא עלול לפגוע בפעילות השמרים, אם לא תוסיפו בסוף, למשך 15 דקות. (כמובן שאפשר לעשות את אותו הדבר עם קמח שמרים כבר מוכן ורק להוסיף נוזלים) ואז פשוט שמים במיקסר את כל הרכיבים עם וו לישה כאשר את המלח מוסיפים בסוף.
2. מתפיחים את התערובת למשך 1-2 שעות.
3. מהתערובת התפוחה יוצרים כדורים בקוטר 4-3 ס"מ, ומניחים בתבנית משומנת קלות.
4. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 220-200 מעלות, עד להשחמה.
5. בתום האפייה ממלאים את הסופגניות בעזרת מזרק בקונפיטורה טבעית בכל טעם שאתם אוהבים.